Dela din aktivitet och tävla med vänner med din Apple Watch

Du kan dela dina aktivitetsringar med familj och vänner som motivation. Uppmana varandra att stänga alla tre ringarna, tävla för att vinna veckan eller låt din tränare följa din dagliga utveckling.

Börja dela

Du och dina vänner måste alla ha en Apple Watch för att kunna dela aktivitet. När dina vänner uppfyller sina tre aktivitetsmål, har slutfört träningspass eller har uppnått ett prestationsmål får du notiser om deras utveckling.

Vänner som du kan dela aktivitet med.

Lägga till vänner

1. Öppna appen Aktivitet på din iPhone.
  2. Tryck på fliken Dela. Tryck på Kom igång om du uppmanas till det.
  3. Tryck på plussymbolen och skriv in din väns kontaktinformation. Eller välj vänner listan över föreslagna kontakter. Du kan lägga till upp till 40 vänner.
  4. När du har valt dina vänner trycker du på Skicka. Vänta på att dina vänner ska acceptera inbjudningen.

Tacka ja till en inbjudan

När någon bjuder in dig till att dela aktivitet eller tävla visas en notis på din Apple Watch. Tryck på Tacka ja eller Ignorera. Om du inte får någon notis kan du tacka ja från appen Aktivitet:

1. Öppna appen Aktivitet på din iPhone och tryck på fliken Dela.
  2. Tryck på kontosymbolen längst upp på skärmen.
  3. Tryck på Tacka ja eller Ignorera.

Bekräfta att du vill bjuda in Jane på en sjudagars tävling.

Tävla med vänner

Med iOS 12 och watchOS 5 kan du bjuda in vänner till att tävla under sju dagar. Under tävlingen får ni båda poäng genom att fylla i era aktivitetsringar. Du får en poäng för varje procent du lägger till i ringarna varje dag och du kan få upp till 600 poäng per dag. Det innebär högst 4 200 poäng i veckan.

Den som har flest poäng i slutet av tävlingen har vunnit. När tävlingen är slut kan du få en utmärkelse.

Utmana en vän från din Apple Watch

1. Öppna appen Aktivitet på din Apple Watch.
  2. Svep åt vänster och tryck sedan på en vän.
  3. Rulla nedåt och tryck på Tävla.
  4. Tryck på Bjud in [namn]. Vänta på att din vän ska tacka ja till inbjudan.

Utmana en vän från din iPhone

1. Öppna appen Aktivitet på iPhone och tryck på fliken Dela.
  2. Tryck på en vän.
  3. Tryck på Tävla med [namn].
  4. Tryck på Bjud in [name] för att bekräfta. Vänta på att din vän ska tacka ja till inbjudan.

Meddelande för att bjuda in Allen till en tävling från Apple Watch.

Motivera dina vänner

När du har börjat dela din aktivitet kan du se dina vänner och hjälpa till med att motivera dem att uppfylla sina mål. När du får en notis om en väns aktivitet kan du skicka ett förinställt peppmeddelande eller en uppmuntran. Och när dina vänner har stängt alla tre ringarna eller fått vissa utmärkelser kan du utmana dem på en tävling direkt från notisen.

Jane har fått 214 av sitt kalorimål på 280.

Visa dina vänners framsteg

1. Öppna appen Aktivitet på din Apple Watch.
  2. Svep till vänster för att visa delad aktivitet.
  3. Tryck på din vän och bläddra sedan för att se vännens framsteg. Du kan även skicka ett meddelande till dem.

Skicka ett meddelande till dina vänner

1. Öppna appen Aktivitet på din Apple Watch.
  2. Svep till vänster och vrid sedan på Digital Crown för att bläddra längst ned.
  3. Om du vill skicka ett meddelande till alla dina vänner trycker du på Skicka meddelande till alla.
  4. Tryck på en vän, bläddra ned och tryck på Skicka meddelande för att skicka ett meddelande till en vän.

Sluta dela

Om du vill sluta dela kan du stänga av ljudet för notiser, dölja dina framsteg eller ta bor en vän.

Janes aktiveringshistorik.

Stänga av notiser

1. Öppna appen Aktivitet på din iPhone.
  2. Tryck på fliken Dela och tryck sedan på din vän.
  3. Tryck på Stäng av ljudet för notiser. Tryck på Slå på ljud för notiser.

Göm dina framsteg

1. Öppna appen Aktivitet på iPhone-enheten.
  2. Tryck på fliken delning och tryck sedan på den vän som du vill gömma din aktivitet för.
  3. Tryck på Göm min aktivitet. Du kan fortfarande se din väns aktivitet men de kommer inte att se din. Du kan inte dölja din aktivitet för en vän som du tävlar med.
  4. Tryck på Visa min aktivitet när du vill börja dela igen.

Ta bort en vän

1. Öppna appen Aktivitet på iPhone-enheten.
  2. Tryck på fliken Dela och tryck sedan på din vän.
  3. Tryck på Ta bort vän. När du tagit bort en vän kan de inte se din aktivitet och du kan inte se deras. Skicka din vän en ny inbjudan om du vill börja dela igen.

Få hjälp med Aktivitetsdelning

Om du vill tävla med vänner måste du ha iOS 12 och watchOS 5 eller senare. Aktivitetsdelning kräver iOS 10 och watchOS 3 eller senare.

Om du har parkopplat fler än en Apple Watch till din iPhone kommer fliken Delning inte att visas i Aktivitet förrän du uppdaterat alla dina klockor till senaste versionen av watchOS

Om du ser ett fel när du försöker lägga till en vän eller skickar en inbjudan

Logga ut från iCloud på din iPhone och logga sedan in igen:

1. Tryck på Inställningar > [ditt namn].
  2. Bläddra nedåt och tryck på Logga ut.
  3. Gå tillbaka till Inställningar > Logga in på din [enhet] och ange sedan ditt Apple-ID och lösenord.
  4. Välj Logga in.
  5. Försök lägga till din vän eller titta efter inbjudan.

Om du fortfarande inte kan lägga till en vän kontrollerar du att de har en Apple Watch och att du inte redan har lagt till maximalt antal vänner. Du kan lägga till upp till 40 vänner.

Om du inte får uppdateringar om din väns aktivitet

Om din iPhone kan ansluta till internet och du är inloggad på iCloud, kan du få uppdateringar om dina vänners aktivitet varje dag. Om din iPhone inte kan ansluta på flera dagar eller om du loggar ut från iCloud kan du upptäcka att det finns dagar som saknas.