Dela din aktivitet med Apple Watch

Du kan dela dina aktivitetsringar med familj och vänner för motivation. Uppmuntra och utmana varann att stänga alla tre ringarna och låt din tränare se dina dagliga framsteg.

Inbjudningsskärm för att dela aktivitet på en iPhone

Lägga till vänner

Du behöver lägga till vänner för att dela din aktivitet. Du kan lägga till upp till 40 vänner:

1. Öppna appen Aktivitet på din iPhone.
  2. Tryck på fliken Dela och sedan på Kom igång.
  3. Tryck på plussymbolen och skriv in din väns kontaktinformation. Du kan även välja vänner från listan med föreslagna kontakter. Du och dina vänner behöver ha en Apple Watch för att dela aktivitetsinformation.
  4. När du har valt dina vänner trycker du på Skicka. Vänta på att dina vänner ska acceptera inbjudningen.

När dina vänner har uppfyllt alla sina aktivitetsmål, slutfört träningar eller får prestationer får du notiser om deras utveckling på din Apple Watch.

För att acceptera en inbjudan eller se om du har några väntande inbjudningar trycker du på fliken Del och sedan på Delning överst på skärmen. När dina vänner har godkänt inbjudan visas deras information i avsnittet Dela i appen Aktivitet på din iPhone.

Armandos aktivitet på Apple Watch

Visa din väns framsteg

När du har börjat dela din aktivitet kan du se dina vänner och hjälpa till med att motivera dem att uppfylla sina mål. Så här kontrollerar du vilka framsteg en vän gör:

1. Öppna appen Aktivitet på din Apple Watch.
  2. Svep till vänster för att visa delad aktivitet.
  3. Tryck på din vän och bläddra sedan för att se vännens framsteg. Du kan även skicka ett meddelande till dem.

#micdrop

Skicka ett meddelande till dina vänner

När du får en notis om en väns aktivitet kan du skicka ett förinställt svar som en uppmuntran.

Du kan även skicka ett meddelande till alla dina vänner från appen Aktivitet:

1. Öppna appen Aktivitet på din Apple Watch.
  2. Svep till vänster och vrid sedan på Digital Crown för att bläddra längst ned.
  3. Tryck på Meddelande till alla.

Tryck på en vän, bläddra ned och tryck på Skicka meddelande för att skicka ett meddelande till en vän.

Janes aktivitetshistorik på iPhone

Stänga av notiser

1. Öppna appen Aktivitet på din iPhone.
  2. Tryck på fliken Dela och tryck sedan på din vän.
  3. Tryck på Stäng av ljudet för notiser. Tryck på Slå på ljud för notiser.

Göm dina framsteg

1. Öppna appen Aktivitet på iPhone-enheten.
  2. Tryck på fliken delning och tryck sedan på den vän som du vill gömma din aktivitet för.
  3. Tryck på Göm min aktivitet. Du kan fortfarande se din väns aktivitet men de kommer inte att se din.
  4. Tryck på Visa min aktivitet när du vill börja dela igen.

Sluta dela

1. Öppna appen Aktivitet på iPhone-enheten.
  2. Tryck på fliken Dela och tryck sedan på din vän.
  3. Tryck på Ta bort vän. När du tagit bort en vän kan de inte se din aktivitet och du kan inte se deras. Skicka din vän en ny inbjudan om du vill börja dela igen.

Få hjälp med Aktivitetsdelning

Aktivitetsdelning kräver iOS 10 och watchOS 3 eller senare. Om du har parkopplat fler än en Apple Watch till din iPhone kommer fliken Delning inte att visas i Aktivitet förrän du uppdaterat alla dina klockor till senaste versionen av watchOS

Om du ser ett fel när du försöker lägga till en vän eller skickar en inbjudan

Logga ut från iCloud på din iPhone och logga sedan in igen:

1. Tryck på Inställningar > [ditt namn]. På iOS 10.2 eller tidigare trycker du på Inställningar > iCloud.
  2. Bläddra nedåt och tryck på Logga ut.
  3. Gå tillbaka till Inställningar > Logga in på din [enhet] och ange sedan ditt Apple-ID och lösenord. På iOS 10.2 eller tidigare går du tillbaka till Inställningar > iCloud och anger sedan ditt Apple-ID och lösenord.
  4. Välj Logga in.
  5. Försök lägga till din vän eller titta efter inbjudan.

Om du fortfarande inte kan lägga till en vän kontrollerar du att de har en Apple Watch och att du inte redan har lagt till maximalt antal vänner. Du kan lägga till upp till 40 vänner.

Om du inte får uppdateringar om din väns aktivitet

Om din iPhone kan ansluta till internet och du är inloggad på iCloud, kan du få uppdateringar om dina vänners aktivitet varje dag. Om din iPhone inte kan ansluta på flera dagar eller om du loggar ut från iCloud kan du upptäcka att det finns dagar som saknas.