Om bakgrundsuppdateringar i macOS

Din Mac installerar automatiskt snabba säkerhetssvar, uppdateringar för säkerhetskonfiguration och systemdatafiler i bakgrunden.

En av de viktigaste säkerhetsåtgärderna till din Mac är att se till att Apple-mjukvaran är uppdaterad. Det omfattar att installera alla säkerhetsuppdateringar och andra macOS-programuppdateringar och att se till att din Mac är inställd för att få dessa bakgrundsuppdateringar omgående:

Som standard installeras eller tillämpas dessa uppdateringar automatiskt. De orsakar inte en omstart av Mac-datorn men vissa börjar inte gälla förrän efter en omstart av Mac-datorn.

Få bakgrundsuppdateringar omgående

För att se till att du alltid får bakgrundsuppdateringar omgående:

• I macOS Ventura eller senare väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar, klickar på Allmänt i sidofältet och klickar sedan på Programuppdatering till höger. Klicka på info-knappenNo alt supplied for Image bredvid Uppdatera automatiskt och se sedan till att Installera säkerhetssvar och systemfiler är aktiverat.

• I tidigare versioner av macOS väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar och klickar sedan på Programuppdatering. Klicka på Avancerat och se sedan till att Installera systemdatafiler och säkerhetsuppdateringar är markerat.

Visa installerade bakgrundsuppdateringar

Systeminformation listar de flesta Apple- och tredjepartsmjukvaror som har installerats manuellt eller automatiskt.

1. Tryck och håll ned alternativtangenten medan du väljer Apple-menyn  > Systeminformation.

2. I avsnittet Programvara i sidofältet väljer du Installationer.

3. Klicka på kolumnen Installationsdatum till höger för att sortera listan efter datum.

Typer av bakgrundsuppdateringar

Bakgrundsuppdateringar innehåller snabba säkerhetssvar, uppdateringar för säkerhetskonfiguration och systemdatafiler.

Snabba säkerhetssvar

Snabba säkerhetssvar ger viktiga säkerhetsförbättringar mellan uppdateringar av mjukvara.

Läs mer om snabba säkerhetssvar

Uppdateringar för säkerhetskonfiguration

Uppdateringar för säkerhetskonfiguration gör din Mac säkrare genom att identifiera skadlig mjukvara och förhindra att den installeras. När du startar om din Mac tar dessa uppdateringar även bort skadlig mjukvara som har identifierats men redan installerats. Dessa uppdateringar för säkerhetskonfiguration installeras i bakgrunden:

• Core Services Application Configuration Data: Blockerar inkompatibla program från att startas

• EFICheck AllowListAll: Verifierar att den fasta mjukvaran på din Mac är från Apple

• Gatekeeper Configuration Data: Skyddar din Mac från program som skapats av oidentifierade utvecklare

• Incompatible Kernel Extension Configuration Data: Blockerar inkompatibla kerneltillägg som potentiellt kan påverka din Mac

• XProtectPayloadsConfigData: Tar bort kända skadliga mjukvaror

• TCC Configuration Data: Förbättrar kompatibiliteten för viss mjukvara med macOS-säkerhetsfunktioner

• XProtectPlistConfigData: Förhindrar kända skadliga program från att köras

Systemdatafiler

Systemdatafiler innehåller nya ordlistor, resurser för taligenkänning, resurser för röster, bättre förslag på kontakter och händelser med mera. En del systemdatafiler installeras endast när du slår på eller använder funktioner som kräver dem. Dessa systemdatafiler installeras i bakgrunden:

• Uppdaterade typsnitt

• Uppdaterade systemtjänster för röstdiktering

• Nya eller uppdaterade ord i programmet Ordbok

• Förbättrade språkmodeller, autokorrigering, stavningskontroll, inmatningsmetoder, translitteration av latinska tecken till internationella tecken med mera

• Förbättrade förslag för att lägga till nya kontakter och kalenderhändelser i macOS-program och förbättrade varningar när det är dags att åka

• Förbättrad upptäckt av Bluetooth-enheter och kommunikation med dem

• Förbättrad automatisk nätverksrouting för begäran baserat på trafik

• Förbättrad uppdatering av uppgifter och lösenord i iCloud-nyckelring på dina Apple-enheter

• Stöd för nya, överordnade domäner i Safari

• Nya och förbättrade förslag på webbplatser som är tillgängliga när du skriver i det smarta sökfältet i Safari

• Uppdaterade definitioner för SSL-certifikattyper

• Support på systemnivå för flera RAW-format för digitalkameror

• Förbättrad hantering av bilder med porträttläge tagna på en iOS-enhet som visas i programmet Bilder på en Mac

• Uppdaterade instruktionsvideor i Systeminställningar

• Uppdaterad information om support för medieformat

• Uppdateringar av fast mjukvara för inbyggda styrplattor och externa styrplattor, möss, tangentbord och skärmar

• Uppdateringar av fast mjukvara för Apples strömadaptrar

• Uppdateringar av fast mjukvara för Siri Remote-utveckling i Xcode

• Uppdaterad information för att automatiskt kunna blockera inkompatibla kerneltillägg (kext)

• Uppdaterad information för att automatiskt kunna identifiera och blockera inkompatibla program från att öppnas eller flyttas till en ny Mac

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.