Spela upp video med bild-i-bild på Mac

Spela upp videor i ett flytande fönster så att du kan hålla ett öga på det du tittar på och det andra på det du håller på med.

Mac med bild-i-bild-fönster

Med bild-i-bild kan du spela upp video i ett justerbart fönster som inte blockeras av andra fönster, så att du kan titta samtidigt som du gör andra saker. Kom ikapp med din favoritserie när du kollar din e-post eller titta på matchen samtidigt som du själv spelar ett spel.

Bild-i-bild finns tillgängligt på Mac-datorer med macOS Sierra.

Starta eller avsluta bild-i-bild

Så här startar du bild-i-bild:

1. Öppna en video men en app som stöder bild-i-bild, som Safari eller iTunes. Safari stöder bild-i-bild med webbsidor som använder HTML5 för uppspelning av video, som YouTube och Vimeo.
  2. Klicka på knappen bild-i-bild i uppspelningskontrollerna för videon:

iTunes uppspelningskontroll

Om du inte ser knappen bild-i-bild håller du kontrolltangenten intryckt och dubbelklickar i videon för att öppna en snabbmeny. Välj sedan Starta bild-i-bild, om det är tillgängligt.

Så här avslutar du bild-i-bild:

• Klicka på stängningsknappen (x) eller knappen bild-i-bild i fönstret för bild-i-bild.
  • Eller stäng det ursprungliga fönstret eller fliken i webbläsaren där videon finns.

Flytta eller justera storleken på bild-i-bild-fönstret

• Bara dra fönstret med videon till ett annat skärmhörn om du vill flytta det dit. Om du håller ned kommandotangenten när du drar kan du flytta fönstret till valfri plats på skärmen.
  • Dra i hörnen eller i kanten på fönstret för att göra det större eller mindre.