Så här låser du automatiskt upp Mac-datorn med Apple Watch

När du har Apple Watch på dig märker dina Mac-datorer att du är i närheten och loggar in dig automatiskt.

Apple Watch visar meddelandet ”Johns MacBook – Upplåst av Apple Watch” bredvid inloggningsskärmen på en MacBook som visar meddelandet ”Låser upp med Apple Watch”

Så här använder du Autoupplåsning

Autoupplåsning ger dig direkt tillgång till din Mac när du har Apple Watch på dig. Bara väck Mac-datorn och du är redo att sätta igång – utan att behöva ange något lösenord.

Första gången du loggar in efter att du har startat, startat om eller loggat ut från Mac-datorn, loggar du in genom att ange lösenordet manuellt. Därefter loggar Apple Watch in åt dig.

Autoupplåsning fungerar när du bär klockan olåst och befinner dig väldigt nära Mac-datorn. Om det behövs flyttar du klockan lite närmare.

Så här ställer du in Autoupplåsning

1. Se till att Mac-datorn och din Apple Watch uppfyller systemkraven för den här funktionen:
  2. Se till att ditt Apple-ID använder tvåfaktorsautentisering istället för tvåstegsverifiering.
    Läs om hur du byter från tvåstegsverifiering till tvåfaktorsautentisering.
  3. Se till att dina enheter är inställda på följande sätt:
    • Din Mac-dator har Bluetooth aktiverat.
    • Din Mac-dator har wifi aktiverat.
    • Mac-datorn och Apple Watch-enheten är inloggade på iCloud med samma Apple-ID.
      På Mac-datorn väljer du Apple-menyn () > Systeminställningar och klickar på iCloud.
      På iPhone öppnar du appen Apple Watch och går sedan till Allmänt > Apple-ID.
    • Din Apple Watch använder en lösenkod.
      På iPhone öppnar du appen Apple Watch och trycker sedan på Lösenkod.
    • Din Mac-dator inte använder Internetdelning eller skärmdelning.
    • Mac-datorn är inställd på Tillåt Apple Watch att låsa upp datorn i Säkerhet och integritet.
      Välj Apple-menyn > Systeminställningar, klicka på Säkerhet och integritet och sedan på fliken Allmänt.

Kryssrutan Tillåt Apple Watch att låsa upp datorn i fliken Allmänt i Säkerhet och integritet i Systeminställningar

Om du inte vet om din Mac har stöd för Autoupplåsning håller du ned alternativtangenten och väljer Apple-menyn > Systeminformation. Välj wifi i sidofältet och titta sedan efter ”Autoupplåsning: Stöds” till höger:

Fliken Wi-Fi i fönstret Systeminformation visar Autoupplåsning: Information som stöds.