Låsa upp din Mac med din Apple Watch

När du har på dig din Apple Watch märker Mac-datorn att du är i närheten och loggar in dig automatiskt. Du kan även använda din Apple Watch för att godkänna andra förfrågningar om ditt administratörslösenord.

Ingen bildtext för den här bilden

Autoupplåsning fungerar när du har på dig klockan olåst och befinner dig väldigt nära din Mac. Om det behövs flyttar du klockan lite närmare.

Så här loggar du in med en Apple Watch

Första gången du loggar in efter att du har slagit på, startat om eller loggat ut från din Mac måste du ange ditt lösenord manuellt. Därefter loggar din Apple Watch in åt dig. Du behöver bara väcka din Mac när du har din Apple Watch på dig, så loggas du in automatiskt – utan att skriva något lösenord.

Så här godkänner du lösenordsförfrågningar med en Apple Watch

Du kan även använda din Apple Watch för att godkänna andra förfrågningar om ditt administratörslösenord. Detta fungerar när du behöver skriva ditt Mac-lösenord, till exempel när du visar lösenord i Safari-inställningar, låser upp en låst anteckning eller godkänner installation av en app.

När din Mac ber dig att godkänna med din Apple Watch eller ange ditt lösenord dubbelklickar du bara på sidoknappen på din Apple Watch. Ditt lösenord skrivs in automatiskt utan att du behöver skriva det.

Apple Watch-skärm som visar ett meddelande om att dubbelklicka för att godkänna

Så här ställer du in Autoupplåsning

Se till att dina enheter uppfyller systemkraven för Autoupplåsning och är inställda enligt följande:

Om din Mac använder macOS Ventura eller senare:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. I sidofältet klickar du på Touch ID och lösenord (eller Inloggningslösenord, beroende på din Mac-modell).

3. Aktivera inställningen för din Apple Watch i avsnittet Apple Watch till höger.

Om din Mac använder en tidigare version av macOS:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på Säkerhet och Integritet.

3. Välj Använd Apple Watch till att låsa upp appar och datorn eller Tillåt Apple Watch att låsa upp datorn.

Om du behöver hjälp

Om du har svårt att få Autoupplåsning att fungera öppnar du Systeminställningar (eller Systeminställningar) och stänger av inställningen för Apple Watch som beskrivs i föregående avsnitt. Starta sedan om din Mac och aktivera inställningen igen.

Om det inte fungerar installerar du de senaste macOS-uppdateringarna och watchOS-uppdateringarna. Kontrollera även att din Mac-dator inte använder internetdelning eller skärmdelning, som är inaktiverade som standard.