Så här låser du automatiskt upp Mac-datorn med Apple Watch

När du har Apple Watch på dig märker dina Mac-datorer att du är i närheten och loggar in dig automatiskt.

Så här använder du Autoupplåsning

Autoupplåsning ger dig direkt tillgång till din Mac när du har Apple Watch på dig. Bara väck Mac-datorn och du är redo att sätta igång – utan att behöva ange något lösenord.

Första gången du loggar in efter att du har startat, startat om eller loggat ut från Mac-datorn, loggar du in genom att ange lösenordet manuellt. Därefter loggar Apple Watch in åt dig.

Autoupplåsning fungerar när du bär klockan olåst och befinner dig väldigt nära Mac-datorn. Om det behövs flyttar du klockan lite närmare.

Så här ställer du in Autoupplåsning

1. Se till att Mac-datorn och Apple Watch uppfyller systemkraven för den här funktionen:
  2. Se till att ditt Apple-ID använder tvåfaktorsautentisering istället för tvåstegsverifiering.
    Läs om hur du byter från tvåstegsverifiering till tvåfaktorsautentisering.
  3. Se till att dina enheter är inställda på följande sätt:
    • Din Mac-dator har Bluetooth aktiverat.
    • Din Mac-dator har wifi aktiverat.
    • Mac-datorn och Apple Watch-enheten är inloggade på iCloud med samma Apple-ID.
      På Mac-datorn väljer du Apple-menyn () > Systeminställningar och klickar på iCloud.
      På iPhone öppnar du appen Apple Watch och går sedan till Allmänt > Apple-ID.
    • Din Apple Watch använder en lösenkod.
      På iPhone öppnar du appen Apple Watch och trycker sedan på Lösenkod.
    • Din Mac-dator inte använder Internetdelning eller skärmdelning.
    • Mac-datorn är inställd på Tillåt Apple Watch att låsa upp datorn i Säkerhet och integritet.
      Välj Apple-menyn > Systeminställningar, klicka på Säkerhet och integritet och sedan på fliken Allmänt.

Om du inte vet om din Mac har stöd för Autoupplåsning håller du ned alternativtangenten och väljer Apple-menyn > Systeminformation. Välj wifi i sidofältet och titta sedan efter ”Autoupplåsning: Stöds” till höger:

Fönstret Systeminformation