Om din Mac-dator startar med felmeddelandet -1008F

Din Mac-dator försökte utan framgång att starta från Återställning i macOS via internet.

En jordglob med ett utropstecken betyder att din Mac-dator försökte starta från Återställning i macOS via internet utan att lyckas. När felmeddelandet -1008F visas bör en av följande lösningar hjälpa.

Jordglob med felmeddelande -1008F

Använda en annan tangentkombination

Om du försöker att använda Skift-Alternativ-Kommando-R för att installera om en tidigare version av macOS måste du först stänga av aktiveringslåset på det sätt som beskrivs nedan.

Du kan även starta om och använda en av dessa tangentkombinationer:

Stänga av aktiveringslåset

Aktiveringslås är en funktion i macOS Catalina 10.15 eller senare. Följ dessa steg för att stänga av aktiveringslåset tills du har slutat att använda Återställning i macOS:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.
  2. Klicka på Apple-ID.
  3. Klicka på iCloud i sidofältet.
  4. Avmarkera kryssrutan Hitta min Mac till höger och ange sedan ditt Apple-ID-lösenord när du uppmanas att göra det.

iCloud-inställningar

Om du inte kan slutföra stegen ovan, eftersom din Mac-dator inte startar hela vägen, kan du stänga av aktiveringslåset genom att radera din Mac-dator på följande sätt. Om du raderar din Mac-dator kommer alla filer att bli permanent borttagna.

1. Använd en annan enhet för att logga in på iCloud.com med ditt Apple-ID.
  2. Klicka på Hitta iPhone.
  3. Välj din Mac-dator från listan över enheter. Om du inte ser en lista över enheter klickar du på Alla enheter högst upp på sidan.
  4. Klicka på Radera Mac  och följ sedan instruktionerna på skärmen.
  5. När raderingen är klar ska du utföra någon av dessa åtgärder på din Mac-dator: