Om din Mac-dator startar med felmeddelandet -1008F

Din Mac-dator försökte utan framgång att starta från macOS Återställning via internet.

En jordglob med ett utropstecken betyder att din Mac-dator försökte starta från macOS Återställning via internet utan att lyckas. När felmeddelandet -1008F visas bör en av följande lösningar hjälpa.

Jordglob med felmeddelande -1008F

Starta med Alternativ-Kommando-R

Stäng av din Mac, starta den sedan igen och tryck genast på Alternativ-Kommando-R för att starta från den senaste versionen av macOS Återställning. Använd inte Skift-Alternativ-Kommando-R i det här fallet, eftersom din Mac då startar från en tidigare version av macOS Återställning.

Om det inte fungerar stänger du av aktiveringslåset enligt beskrivningen nedan.

Eller inaktiverar aktiveringslås

Aktiveringslås är en funktion i macOS Catalina 10.15 eller senare. Följ de här stegen för att inaktivera aktiveringslåset tills du har slutat att använda macOS Återställning.

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.
  2. Klicka på Apple-ID.
  3. Klicka på iCloud i sidofältet.
  4. Avmarkera kryssrutan Hitta min Mac till höger och ange sedan ditt Apple-ID-lösenord när du uppmanas att göra det. När du har avslutat vad du behöver göra i macOS Återställning kan du aktivera den här inställningen igen.

Apple-ID-inställningar

Om du inte kan slutföra stegen ovan eftersom din Mac inte startar hela vägen, använder du en av dina andra enheter för att inaktivera aktiveringslås:

1. Stäng av datorn.
  2. Gå till iCloud.com på en annan enhet och logga in med ditt Apple-ID.
  3. Klicka på Hitta iPhone.
  4. Välj din Mac-dator från listan över enheter. Om du inte ser en lista över enheter väljer du din Mac från enhetsmenyn högst upp på sidan.
  5. Vänta några sekunder tills Hitta har uppdaterat den senast kända platsen för din Mac.
  6. Klicka på Ta bort från konto. Om du inte ser det alternativet går du tillbaka till enhetsmenyn högst upp på sidan och klickar sedan på knappen ta bort bredvid namnet på din Mac.
  7. När du uppmanas till det bekräftar du åtgärden genom att klicka på Ta bort.

Du borde nu kunna starta från en tidigare version av macOS Återställning utan ett -1008F-fel. När du har avslutat vad du behöver göra i macOS Återställning kan du aktivera Hitta min Mac igen i Apple-ID-inställningarna.