Rita text med Apple Watch

Du kan använda Rita text för att skriva med fingret i stället för att använda tangentbord.

Använda Rita text

Med Rita text kan du skriva på klockans skärm och låta varje ord eller bokstav förvandlas till text.

Du kan använda Rita text varje gång du behöver skriva text på Apple Watch, till exempel när du svarar på ett mejl. Tryck bara på Rita text och skriv sedan ett ord i textrutan. Du kan också ange enstaka bokstäver, siffror och interpunktion. Du kan också vrida på Digital Crown och välja en förvald text.

Ritar hej

På vilka språk kan jag rita text?

Du kan använda Rita text på följande språk:

• Engelska (Australien, Kanada, Storbritannien och USA)

• Franska (Frankrike och Kanada)

• Tyska*

• Italienska

• Spanska

• Förenklad kinesiska

• Traditionell kinesiska

* För det här språket krävs watchOS 4.

Hur ändrar jag språk?

Du kan rita text på vilket som helst av ovanstående språk. Så här ändrar du språk:

1. Tryck hårt på skärmen när knappen Rita text visas.

Apple Watch-skärm som visar svarsalternativ
  2. Tryck på jordglobssymbolen.

3. Välj språk i listan.

Om du inte ser ett språk lägger du till tangentbordet för det språket på din iPhone. Gå till Inställningar > Allmänt > Tangentbord > Tangentbord > Lägg till nytt tangentbord.