Använda iMessage-appar på din iPhone, iPad och iPod touch

Med iMessage-appar kan du samarbeta med andra i en konversation, dekorera meddelanden med klistermärken, dela en låt med mera – utan att lämna Meddelanden.

Kom igång

Hitta iMessage-appar i applådan

Applådan ger dig snabb tillgång till appar som du kan använda med Meddelanden.

Så här öppnar du applådan:

1. Öppna appen Meddelanden.
  2. Tryck på  och ange en kontakt eller tryck på en befintlig konversation.
  3. Tryck på  och svep åt vänster eller höger över applådan för att hitta den app du vill använda.

Här är några appar som automatiskt finns i applådan:

Affär: Hämta iMessage-appar som du vill använda med Meddelanden.

Senaste: Visa appar som du nyligen använt med Meddelanden, som etiketter, bilder med mera.

Musik: Dela låtar som du spelat upp nyligen från Apple Music.

Digital Touch: Med Digital Touch kan du skicka skisser, knackningar, hjärtslag och annat.

#images*: Hitta hundratals trendande GIF-bilder som du kan lägga till i dina meddelanden.

Apple Pay: Skicka och ta emot pengar med Apple Pay.*

*#images och Apple Pay är inte tillgängliga i alla länder. Om du upptäcker ett fel eller stötande innehåll i #images kan du rapportera innehållet eller ta bort appen #images.

Använda en app med iMessage

1. Öppna Meddelanden och tryck på . Ange sedan en kontakt eller tryck på en befintlig konversation.
  2. Öppna applådan genom att trycka på .
  3. Svep åt vänster eller höger över applådan för att hitta den du vill använda. Öppna sedan appen genom att trycka på den.
    • Om du vill lägga till ett klistermärke trycker du och håller ned på det. Dra sedan klistermärket till meddelandebubblan. Klistermärket skickas automatiskt när du lägger till det i meddelandet. Du kan även nypa och zooma för att ändra storlek på dekalen innan den skickas.
    • Om du vill använda en app i ditt meddelande öppnar du den eller trycker på det innehåll som du vill lägga till i meddelandet.
  4.  Skicka genom att trycka på .

Har du fått ett meddelande med en iMessage-app som du saknar? Tryck bara på det blå namnet under appen för att hämta den.

Hämta iMessage-appar

Du kan hitta och hämta appar som du kan använda med iMessage i App Store för iMessage. Gör så här:

1. Gå till App Store för iMessage genom att öppna applådan och trycka på .
  2. Tryck på  bredvid appen och tryck sedan på Installera.
  3. Ange ditt Apple ID-lösenord.
  4. Gå tillbaka till meddelandet genom att trycka på .

När appen har hämtats hittar du den i applådan.

Vissa appar erbjuder köp inuti appen. Om du ställer in Familjedelning kan du använda Be om köp för att ha koll på apphämtningar och köp inuti appar. Läs mer om köp inuti appar.

Hantera iMessage-appar

Du kan lägga till appar i Favoriter så att du snabbt kommer åt dem i applådan. Du kan också arrangera om appar i applådan, ta bort dem du inte vill ha med mera. Så här gör du:

1. Öppna applådan genom att trycka på . Sedan trycker du på .
  2. Tryck på Ändra i det övre högra hörnet och gör följande:
    • Om du vill lägga till en app i Favoriter trycker du på .
    • Ta bort en app genom att trycka på .
    • Arrangera om apparna i applådan genom att trycka på och hålla ned och sedan placera apparna i den ordning du vill ha dem.
    • Dölj en app genom att stänga av den.
  3. Tryck på Klar.

Radera iMessage-appar

1. Öppna Meddelanden.
  2. Tryck på . Ange sedan en kontakt eller tryck på en befintlig konversation.
  3. Tryck på . Svep sedan till vänster över applådan och tryck på .
  4. Svep åt vänster på appen och tryck sedan på Radera.

Läs mer

Använda App Store på en iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV eller dator för att hämta appar.