Använda iMessage-appar på din iPhone, iPad och iPod touch

Med iMessage-appar kan du samarbeta med andra i en konversation, dekorera meddelanden med klistermärken, dela en låt med mera – utan att lämna Meddelanden.

iPhone som visar iMessage-appar i en meddelandekonversation

Kom igång

iPhone som visar hur du hittar iMessage-appar

Hitta iMessage-appar i applådan

I Applådan har du snabb tillgång till appar som du kan använda i dina meddelanden. Så här öppnar du applådan:

1. Öppna Meddelanden.
  2. Tryck på knappen Skapa Skapa meddelande för att skapa ett nytt meddelande. Du kan också gå till en befintlig konversation.
  3. Svep åt vänster eller höger över applådan för att hitta den du vill använda.

Här är några appar som automatiskt finns i applådan:

Affär: hämta iMessage-appar som du vill använda med Meddelanden.

Bilder: lägg snabbt till bilder i dina meddelanden direkt från appen.

Musik: Dela låtar som du spelat upp nyligen från Apple Music.

Digital Touch: Med Digital Touch kan du skicka skisser, knackningar, hjärtslag och annat.

#images*: Hitta hundratals trendande GIF-bilder som du kan lägga till i dina meddelanden.

Apple Pay: skicka och ta emot pengar med Apple Pay.*

Memoji: Skapa och dela en animerad memoji som använder din röst och speglar dina ansiktsuttryck.*

Memoji-klistermärken: Skapa anpassade memoji-klistermärken för att matcha din personlighet och ditt humör.

*#images och Apple Pay är inte tillgängliga i alla länder eller regioner. Om du upptäcker ett fel eller stötande innehåll i #images kan du rapportera innehållet eller ta bort appen #images. Du behöver en kompatibel iPhone eller iPad för att använda memoji.

iPhone som visar hur du hämtar iMessage-appar

Hämta iMessage-appar

Du kan hitta och hämta appar som du kan använda med iMessage i App Store för iMessage. Gör så här:

1. Tryck på Store-symbolensymbolen för App Store för att komma till App Store för iMessage.
  2. Tryck på hämtningssymbolen eller prissymbolen bredvid appen och tryck sedan på Installera. Du kan behöva ange ditt Apple-ID-lösenord för att slutföra köpet.
  3. Tryck på den grå linjen  för att återgå till ditt meddelande.

När appen har hämtats hittar du den din applåda.

Vissa appar erbjuder köp inuti appen. Om du ställer in Familjedelning kan du använda Be om köp för att ha koll på apphämtningar och köp inuti appar. Läs mer om köp inuti appar.

iPhone som visar hur du tar bort eller lägger till iMessage-appar

Hantera iMessage-appar

Du kan lägga till appar i Favoriter så att du snabbt kommer åt dem i applådan. Du kan också arrangera om appar i applådan, ta bort dem du inte vill ha med mera. Så här gör du:

1. Svep åt vänster från applådan och tryck på knappen Mer symbolen Mer.
  2. Tryck på Ändra i det övre högra hörnet och gör följande:
    • För att lägga till en app till dina favoriter trycker du på knappen Lägg till knappen Lägg till.
    • För att ta bort en app från Favoriter trycker du på knappen Ta bort knappen Ta bort och sedan på Ta bort från favoriter.
    • Ordna om apparna i applådan genom att trycka på och hålla ned de grå linjerna symbolen med tre linjer och sedan ordna apparna så som du vill.
    • Göm en app genom att inaktivera den.
  3. Tryck på Klar.

iPhone som visar hur du raderar iMessage-appar

Radera iMessage-appar

1. Öppna Meddelanden.
  2. Tryck på knappen Skapa Skapa meddelande för att skapa ett nytt meddelande. Du kan också gå till en befintlig konversation.
  3. Svep åt vänster över applådan och tryck på knappen Mer symbolen Mer.
  4. Svep åt vänster på appen och tryck sedan på Radera.

Få mer gjort med iMessage

Använd App Store på en iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV eller dator för att hämta appar.