Använda meddelandeeffekter i iMessage på din iPhone, iPad och iPod touch

Gör dina iMessage-meddelanden mer uttrycksfulla med Memoji-märken, bubbeleffekter, helskärmsanimationer, kameraeffekter med mera.

Du behöver iMessage för att kunna skicka meddelandeeffekter. Lär dig om skillnaden på iMessage och SMS/MMS-meddelanden. Beroende på operatör kan avgifter för SMS/MMS tillkomma. Om du använder iMessage och wifi inte är tillgängligt kan mobildataavgifter tillkomma.

Skicka ett meddelande med effekter

Med effekter i Meddelanden kan du använda bubbeleffekter för att ändra utseendet på meddelandebubblor eller animeringseffekter för hela skärmen. Du kan också lägga till ett Memoji-märke med bubbeleffekter eller helskärmseffekter.

Lägga till en bubbeleffekt

Använda bubbeleffekter för att animera dina meddelanden med olika uttryck:

1. Öppna Meddelanden och tryck på  för att skapa ett nytt meddelande. Eller gå till en befintlig konversation.
  2. Skriv ditt meddelande eller infoga en bild och håll sedan ned knappen Skicka meddelande.
  3. Tryck på den grå punktenförhandsvisa meddelandebubbla för att förhandsvisa bubbeleffekter.
  4. Tryck på knappen Skicka meddelande när du vill skicka det.

Du kan spela upp en meddelandeeffekt som du har fått på nytt genom att trycka på Visa igen knapp för att spela upp meddelandeeffekt igen under meddelandet. Om du inte kan ta emot bubbeleffekter kontrollerar du dina inställningar för Minska rörelse.

Lägga till en helskärmseffekt

Använd helskärmseffekter för att animera skärmen med eko, strålkastare och andra effekter:

1. Öppna Meddelanden och tryck på  för att påbörja ett nytt meddelande. Du kan också gå till en befintlig konversation.
  2. Skriv ditt meddelande.
  3. Håll ned skicka meddelande-knappen och tryck sedan på Skärm.
  4. Svep till vänster för att visa helskärmseffekterna.
  5. Tryck på knappen Skicka meddelande när du vill skicka det.

Du kan spela upp en meddelandeeffekt som du har fått på nytt genom att trycka på Visa igen spela upp meddelandeeffekt igen under meddelandet. Om du inte kan ta emot helskärmseffekter kontrollerar du dina inställningar för Minska rörelse.

Skicka ett meddelande med kameraeffekter

Med Kameraeffekter i iOS 12 och senare, och i iPadOS, kan du liva upp konversationer ännu mer. Du kan snabbt skapa och dela en bild eller video med Animoji, Memoji, filter, text, roliga dekaler med mera. Gör så här:

1. Öppna Meddelanden och tryck på  för att skapa ett nytt meddelande. Du kan också gå till en befintlig konversation.
  2. Tryck på kameraknappen kamerasymbol.
  3. Tryck på knappen Effekter effektsymbol, och välj sedan Animoji* Animoji-symbol, Filter filtersymbol, Text textsymbol, Former symbol för former, Memoji-märken , Emoji-klistermärken eller en iMessage-app. Du kan lägga till mer än en effekt i en bild eller video.
  4. När du har valt den effekt som du vill använda trycker du på Klar.
  5. Tryck på skicka meddelandesymbol för att skicka eller tryck på Klar om du vill lägga till ett personligt meddelande. Om du inte vill skicka bilden trycker du på kryss längst upp till höger i bilden.

Du behöver en kompatibel iPhone eller iPad för att kunna använda Animoji eller Memoji.

Svara på ett meddelande med uttryck

Med Tapback kan du snabbt svara på meddelanden med uttryck som en tumme upp eller ett hjärta. Svara på ett meddelande med Tapback genom att följa dessa steg:

1. Öppna en konversation i Meddelanden.
  2. Tryck snabbt två gånger på den meddelandebubbla eller den bild som du vill svara på.
  3. Välj alternativ med Tapback som du vill skicka.

Du kan också använda tapback i gruppmeddelanden. Om du vill se vem som svarade med ett Tapback trycker du på det.

Skicka ett handskrivet meddelande

Du kan göra dina meddelanden personliga genom att lägga till en anteckning i din egen handstil. Mottagarna ser det animerade meddelandet skrivas medan de tittar. Skicka en handskriven anteckning genom att följa de här stegen:

1. Öppna Meddelanden och tryck på  för att skapa ett nytt meddelande. Eller gå till en befintlig konversation.
  2. Om du har en iPhone vänder du den på sidan. Om du har en iPad trycker du på sned symbol på tangentbordet.
  3. Skriv ditt meddelande eller välj ett av alternativen längst ned på skärmen.
  4. Om du vill börja om trycker du på Ångra eller Rensa. När du är färdig trycker du på Klar. Tryck sedan på skicka meddelande när du vill skicka det.

Få mer gjort med Meddelanden