Använda meddelandeeffekter i iMessage på din iPhone, iPad och iPod touch

Gör dina iMessage-meddelanden mer uttrycksfulla med bubbeleffekter, helskärmsanimationer, kameraeffekter med mera.

Du behöver iMessage för att kunna skicka meddelandeeffekter. Om du inte är säker på om du använder iMessage eller SMS/MMS kan du läsa mer om skillnaden mellan dem. Beroende på operatör kan avgifter för SMS/MMS tillkomma. Om du använder iMessage och wifi inte är tillgängligt kan mobildataavgifter tillkomma.

Skicka ett meddelande med effekter

Med meddelandeeffekter kan du använda bubbeleffekter till att ändra hur dina meddelandebubblor ser ut. Du kan också använda helskärmseffekter som animerar skärmen när du skickar ett meddelande.

bubbeleffekter

Lägga till en bubbeleffekt

Med bubbeleffekter kan du animera dina meddelandebubblor med olika uttryck. Om du vill skicka ett meddelande med en bubbeleffekt följer du dessa steg:

1. Öppna Meddelanden och tryck på knapp för nytt meddelande för att skapa ett nytt meddelande. eller gå till en befintlig konversation.
  2. Skriv ditt meddelande eller infoga en bild och håll sedan ned knappen Skicka meddelande.
  3. Tryck på förhandsvisa meddelandebubbla för att förhandsvisa bubbeleffekter.
  4. Tryck på knappen Skicka meddelande när du vill skicka det.

Du kan spela upp en meddelandeeffekt som du har fått på nytt genom att trycka på knapp för att spela upp meddelandeeffekt igen under meddelandet. Om du inte kan ta emot bubbeleffekter kontrollerar du dina inställningar för Minska rörelse.

helskärmseffekter

Lägga till en helskärmseffekt

Med helskärmseffekter kan du animera skärmen med eko, strålkastare och andra effekter. Gör så här:

1. Öppna Meddelanden och tryck på knapp för nytt meddelande för att skapa ett nytt meddelande. eller gå till en befintlig konversation.
  2. Skriv ditt meddelande.
  3. Håll ned skicka meddelande-knappen och tryck sedan på Skärm.
  4. Svep till vänster för att visa helskärmseffekterna.
  5. Tryck på knappen Skicka meddelande när du vill skicka det.

Du kan spela upp en meddelandeeffekt som du har fått på nytt genom att trycka på spela upp meddelandeeffekt igen under meddelandet. Om du inte kan ta emot helskärmseffekter kontrollerar du dina inställningar för Minska rörelse.

kameraeffekter

Skicka ett meddelande med kameraeffekter

Med Kameraeffekter i iOS 12 kan du liva upp konversationer ännu mer. Du kan snabbt skapa och dela en bild eller video med Animoji, Memoji, filter, text, roliga dekaler med mera. Gör så här:

1. Öppna Meddelanden och tryck på skriv meddelande för att skapa ett nytt meddelande. eller gå till en befintlig konversation.
  2. Tryck på kamerasymbol.
  3. Tryck på effektsymbol, och välj sedan Animoji* Animoji-symbol , Filter filtersymbol, Text textsymbol, Former symbol för formereller en iMessage-app. Du kan lägga till mer än en effekt i en bild eller video.
  4. När du har valt effekten som du vill använda trycker du på kryss längst ned till höger och trycker sedan på kamerasymbol.
  5. Tryck på skicka meddelande-symbol för att skicka eller tryck på Klar för att lägga till ett personligt meddelande innan du skickar din bild. Om du inte vill skicka bilden trycker du på kryss i övre högra hörnet av bilden.

* Du behöver en iPhone X eller senare för att använda Animoji och Memoji.

tapback-uttryck

Svara på ett meddelande med uttryck

Med Tapback kan du snabbt svara på meddelanden med uttryck som en tumme upp eller ett hjärta. Svara på ett meddelande med Tapback genom att följa dessa steg:

1. Öppna en konversation i Meddelanden.
  2. Tryck snabbt två gånger på den meddelandebubbla eller den bild som du vill svara på.
  3. Välj alternativ med Tapback som du vill skicka.

Du kan också använda tapback i gruppmeddelanden. Om du vill se vem som svarade med ett Tapback trycker du på det.

handskrivna anteckningar

Skicka ett handskrivet meddelande

Du kan göra dina meddelanden personliga genom att lägga till en anteckning i din egen handstil. Mottagarna ser det animerade meddelandet skrivas medan de tittar. Skicka en handskriven anteckning genom att följa de här stegen:

1. Öppna Meddelanden och tryck på skriv meddelande för att starta ett nytt meddelande. eller gå till en befintlig konversation.
  2. Om du har en iPhone vänder du den på sidan. Om du har en iPad trycker du på sned symbol på tangentbordet.
  3. Skriv ditt meddelande eller välj ett av alternativen längst ned på skärmen.
  4. Om du vill börja om trycker du på Ångra eller Rensa. När du är färdig trycker du på Klar. Tryck sedan på skicka meddelande när du vill skicka det.

Få mer gjort med Meddelanden