Använd ett hanterat Apple-ID med iTunes U

Läs om skillnaderna mellan att använda ett personligt Apple-ID och ett hanterat Apple-ID med iTunes U.

Precis som med ett personligt Apple‑ID kan du använda ett hanterat Apple‑ID för att:

• Logga in på en personlig enhet

• Logga in på en delad enhet

• Få åtkomst till Apples tjänster som iCloud, iTunes U och Apple School Manager

Till skillnad från ditt personliga Apple-ID äger och kontrollerar en skola eller ett distrikt hanterade Apple-ID:n. Organisationen kan nollställa lösenord, begränsa köp och kommunikation samt konfigurera rollbaserad administration.

Hanterade Apple-ID:n och hanterade kurser i iTunes U

• När du använder ett hanterat Apple-ID för att skapa en kurs i iTunes U är det en hanterad kurs. iTunes U kopplar automatiskt ihop dig med organisationen som anges i Apple School Manager.

• Du kan inte redigera kursorganisationen som är kopplad till Apple School Manager-organisationen.

• Ditt hanterade Apple-ID är automatiskt kopplat till din Apple School Manager-organisation. iTunes U har obegränsat med lagringsutrymme för kursmaterial och kan acceptera fler än 50 registrerade studenter.

Kursregistrering i iTunes U och deltagarlista

Läraren som skapar en hanterad kurs måste använda ett hanterat Apple-ID. Eleverna som registrerats måste också använda hanterade Apple-ID:n. Läraren och eleverna måste vara en del av samma Apple School Manager-organisation.

Du kan lägga till alla registrerade elever till den hanterade kursen automatiskt om du använder ett hanterat Apple-ID när du skapar den. Så länge som klassinformationen har importerats till Apple School Manager kan du välja Use Apple School (använd Apple School) och sedan välja din klasslista. Om någon klassinformation ändras, som om en elev läggs till, uppdaterar iTunes U registreringarna för kursen när det synkroniseras.

Om du väljer Create a new course (skapa en ny kurs) kan du ange information om kursen manuellt. Lägg till elever, importera klasser från Apple School Manager eller låt elever använda en registreringskod för att registrera sig manuellt.

Flytta en kurs till ditt hanterade Apple-ID

När du använder ett personligt Apple-ID för att skapa en kurs i iTunes U kan din organisation byta till Apple School Manager och hanterade Apple-ID:n. Om det här händer skickar du en kopia av kursen till ditt hanterade Apple-ID för att ändra den till en hanterad kurs.

iTunes U skapar en ögonblicksbild av den ursprungliga kursen, som alla informationssidorna, inlägg och material. Det ändrar ingenting. Om studenter är registrerade i den ursprungliga kursen tar iTunes U bort dem från ögonblicksbilden av kursen.

Kursmedarbetare

Om du använder ett personligt Apple-ID som ditt primära Apple-ID kan du lägga till dig själv som medarbetare för en hanterad kurs. En elev som är registrerad i en hanterad kurs kan inte vara en kursmedarbetare.