Om säkerhetsinnehållet i tvOS 9.2.1

Det här dokumentet beskriver säkerhetsinnehållet i tvOS 9.2.1.

Apple skyddar sina kunder genom att aldrig avslöja, diskutera eller bekräfta säkerhetsproblem innan en fullständig utredning har genomförts och alla nödvändiga programkorrigeringar eller utgåvor är tillgängliga. Läs mer om Apples produktsäkerhet på webbplatsen Apple produktsäkerhet.

Mer information om Apples PGP-nyckel för produktsäkerhet finns i artikeln Så här använder du en PGP-nyckel från Apple Product Security.

Om möjligt används CVE-ID:n som referenser till ytterligare information om säkerhetsproblem.

Läs mer om andra säkerhetsuppdateringar i artikeln Säkerhetsuppdateringar från Apple.

tvOS 9.2.1

• CFNetwork Proxies

Tillgänglig för: Apple TV (4:e generationen)

Effekt: En angripare med privilegierad nätverksposition kan läcka känslig användarinformation

Beskrivning: En informationsläcka förekom i hanteringen av anrop till HTTP- och HTTPS-innehåll. Problemet åtgärdades genom förbättrad URL-hantering.

CVE-ID

CVE-2016-1801: Alex Chapman och Paul Stone på Context Information Security

• CommonCrypto

Tillgänglig för: Apple TV (4:e generationen)

Effekt: Ett skadligt program kan läcka känslig användarinformation

Beskrivning: Det förekom ett problem med hanteringen av returvärden i CCCrypt. Problemet åtgärdades genom förbättrad längdhantering.

CVE-ID

CVE-2016-1802: Klaus Rodewig

• CoreCapture

Tillgänglig för: Apple TV (4:e generationen)

Effekt: Ett program kan köra godtycklig kod med kärnprivilegier

Beskrivning: En nollpekarreferens åtgärdades genom förbättrad validering.

CVE-ID

CVE-2016-1803: Ian Beer på Google Project Zero, daybreaker i samarbete med Trend Micros Zero Day Initiative

• Skivavbilder

Tillgänglig för: Apple TV (4:e generationen)

Effekt: Ett program kan läsa kärnminnet

Beskrivning: Ett konkurrenstillstånd åtgärdades genom förbättrad låsning.

CVE-ID

CVE-2016-1807: Ian Beer på Google Project Zero

• Skivavbilder

Tillgänglig för: Apple TV (4:e generationen)

Effekt: Ett program kan köra godtycklig kod med kärnprivilegier

Beskrivning: Ett minnesfel förekom i tolkning av skivbilder. Problemet åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-ID

CVE-2016-1808: Moony Li (@Flyic) och Jack Tang (@jacktang310) på Trend Micro

• ImageIO

Tillgänglig för: Apple TV (4:e generationen)

Effekt: Om du bearbetar en skadlig bild kan det leda till att tjänsten inte fungerar

Beskrivning: En nollpekarreferens åtgärdades genom förbättrad validering.

CVE-ID

CVE-2016-1811: Lander Brandt (@landaire)

• IOAcceleratorFamily

Tillgänglig för: Apple TV (4:e generationen)

Effekt: Ett program kan köra godtycklig kod med kärnprivilegier

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-ID

CVE-2016-1817: Moony Li (@Flyic) och Jack Tang (@jacktang310) på Trend Micro i samarbete med Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2016-1818: Juwei Lin på TrendMicro, sweetchip@GRAYHASH som arbetar med Trend Micros Zero Day-initiativ

Informationen uppdaterades 13 december 2016

• IOAcceleratorFamily

Tillgänglig för: Apple TV (4:e generationen)

Effekt: Ett program kan orsaka att tjänster nekas

Beskrivning: En nollpekarreferens åtgärdades genom förbättrad låsning.

CVE-ID

CVE-2016-1814: Juwei Lin på TrendMicro

• IOAcceleratorFamily

Tillgänglig för: Apple TV (4:e generationen)

Effekt: Ett program kan köra godtycklig kod med kärnprivilegier

Beskrivning: En sårbarhet för minnesfel åtgärdades genom förbättrad låsning.

CVE-ID

CVE-2016-1819: Ian Beer på Google Project Zero

• IOAcceleratorFamily

Tillgänglig för: Apple TV (4:e generationen)

Effekt: Ett program kan köra godtycklig kod med kärnprivilegier

Beskrivning: En nollpekarreferens åtgärdades genom förbättrad validering.

CVE-ID

CVE-2016-1813: Ian Beer på Google Project Zero

• IOHIDFamily

Tillgänglig för: Apple TV (4:e generationen)

Effekt: Ett program kan köra godtycklig kod med kärnprivilegier

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-ID

CVE-2016-1823: Ian Beer på Google Project Zero

CVE-2016-1824: Marco Grassi (@marcograss) på KeenLab (@keen_lab), Tencent

CVE-2016-4650: Peter Pi på Trend Micro i samarbete med HP:s Zero Day Initiative

• Kärna

Tillgänglig för: Apple TV (4:e generationen)

Effekt: Ett program kan köra godtycklig kod med kärnprivilegier

Beskrivning: Flera minnesproblem åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-ID

CVE-2016-1827: Brandon Azad

CVE-2016-1828: Brandon Azad

CVE-2016-1829: CESG

CVE-2016-1830: Brandon Azad

• libc

Tillgänglig för: Apple TV (4:e generationen)

Effekt: Ett program kan orsaka oväntade programavslut eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad minnesvalidering.

CVE-ID

CVE-2016-1832: Karl Williamson

• libxml2

Tillgänglig för: Apple TV (4:e generationen)

Effekt: Bearbetning av uppsåtligt skapad XML kan leda till en oväntad programavslutning eller godtycklig kodkörning

Beskrivning: Flera minnesproblem åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-ID

CVE-2016-1833: Mateusz Jurczyk

CVE-2016-1834: Apple

CVE-2016-1836: Wei Lei och Liu Yang på Nanyang Technological University

CVE-2016-1837: Wei Lei och Liu Yang på Nanyang Technological University

CVE-2016-1838: Mateusz Jurczyk

CVE-2016-1839: Mateusz Jurczyk

CVE-2016-1840: Kostya Serebryany

• libxslt

Tillgänglig för: Apple TV (4:e generationen)

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-ID

CVE-2016-1841: Sebastian Apelt

• OpenGL

Tillgänglig för: Apple TV (4:e generationen)

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Flera minnesproblem åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-ID

CVE-2016-1847: Tongbo Luo och Bo Qu på Palo Alto Networks

• WebKit

Tillgänglig för: Apple TV (4:e generationen)

Effekt: Bearbetning av felaktigt utformat webbinnehåll kan avslöja data från en annan webbplats

Beskrivning: Ett problem med otillräcklig spårning av taint i tolkningen av SVG-bilder åtgärdades genom förbättrad spårning av taint.

CVE-ID

CVE-2016-1858: En anonym forskare

• WebKit

Tillgänglig för: Apple TV (4:e generationen)

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Flera minnesproblem åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-ID

CVE-2016-1854: Anonym i samarbete med Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2016-1855: Tongbo Luo och Bo Qu på Palo Alto Networks

CVE-2016-1856: lokigardt i samarbete med Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2016-1857: Jeonghoon Shin@A.D.D, Liang Chen, Zhen Feng, wushi på KeenLab, Tencent i samarbete med Trend Micros Zero Day Initiative

• WebKit Canvas

Tillgänglig för: Apple TV (4:e generationen)

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Flera minnesproblem åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-ID

CVE-2016-1859: Liang Chen, wushi på KeenLab, Tencent i samarbete med Trend Micros Zero Day Initiative

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.