Lägga till en låt i en spellista i Apple Music utan att lägga till den i biblioteket

Apple Music-medlemmar kan lägga till låtar i spellistor utan att lägga till dem i sitt bibliotek.

Med Apple Music kan du stänga av alternativet för att automatiskt lägga till låtar i biblioteket när du lägger till en låt i en spellista från Apple Music-katalogen. Om du till exempel skapar en spellista med julmusik kan du lägga till låtar i den spellistan utan att de spelas upp när du lyssnar på ditt bibliotek med blandat i juli.

Innan du ändrar dina inställningar måste du se till att du har de senaste versionerna av iOS, macOSiTunes, tvOS och Apple Music-appen på Android.

Läs om hur du skapar och delar spellistor.

På iPhone, iPad, eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > Musik.
  2. Stäng av Lägg till spellistelåtar.
    En iPhone X med musikinställningarna öppna. Reglaget för Lägg till spellistelåtar är av.

På Mac eller pc

1. Öppna iTunes.
  2. Mac: Välj iTunes > Inställningar från menyraden överst på datorskärmen.
    Windows: Välj Redigera > Inställningar i menyfältet längst upp i iTunes-fönstret.
  3. På fliken Allmänt avmarkerar du Lägg till låtar i biblioteket när du lägger till dem i dina spellistor för att stänga av alternativet.
    iTunes Inställningar-panel på fliken Allmänt. Kryssrutan Lägg till låtar i biblioteket när de läggs till i spellistor är avmarkerad.
  4. Spara ändringarna genom att klicka på OK.

På en Apple TV

1. Gå till Inställningar > Appar > Musik.
  2. Svep nedåt på Touch-ytan på fjärrkontrollen till Lägg till spellistelåtar i biblioteket och klicka sedan på Touch-ytan för att stänga av den.
    En Apple TV som visar skärmen Musikinställningar. Inställningen Lägg till spellistelåtar i biblioteket är inaktiverad.

På din Android-telefon

1. Öppna Apple Music-appen.
  2. Tryck på Meny-symbolen längst upp till vänster.
  3. Tryck på Inställningar.
  4. Stäng av Lägg till spellistelåtar.
    En Android-telefon med Inställningar öppen i appen Apple Music. Lägg till spellistelåtar är inaktiverad och förstorad.

Flytta låtar från biblioteket till en spellista

Om du har låtar i biblioteket som du vill flytta till en spellista och ta bort från iCloud-musikbibliotek måste du först radera låten från biblioteket så att den tas bort från alla spellistor. Lägg sedan tillbaka den från Apple Music-katalogen och lägg bara till den i en spellista.