Lägga till en låt i en spellista i Apple Music utan att lägga till den i biblioteket

Apple Music-medlemmar kan lägga till låtar i spellistor utan att lägga till dem i sitt bibliotek.

Med Apple Music kan du stänga av alternativet för att automatiskt lägga till låtar i biblioteket när du lägger till en låt i en spellista från Apple Music-katalogen. Om du till exempel skapar en spellista med julmusik kan du lägga till låtar i den spellistan utan att de spelas upp när du lyssnar på ditt bibliotek med blandat i juli.

När du har uppdaterat till den senaste mjukvaran på alla dina enheter (iOS 9.3 eller senare, iTunes 12.3.3 eller senare, tvOS 9.2 eller senare och Apple Music 0.9.7 eller senare på Android) och försöker lägga till en låt från Apple Music-katalogen i ditt bibliotek, visas ett meddelande som frågar om du vill lägga till låten i biblioteket eller bara i en spellista.

Du kan ändra inställningen så att låtarna läggs till i ditt bibliotek när du vill. När du ändrar inställningen på en enhet tillämpas det på alla andra enheter som är inloggade med samma Apple-ID.

På iPhone, iPad, eller iPod touch

Kontrollera att iPhone, iPad eller iPod touch har iOS 9.3 eller senare. (Lär dig hur du uppdaterar iOS-mjukvaran på enheten.) Sedan följer du de här stegen:

1. Gå till Inställningar > Musik.
  2. Stäng av Lägg till spellistelåtar.

På Mac eller PC

Kontrollera att Mac- eller PC-datorn har iTunes 12.3.3 eller senare. (Hämta den senaste versionen av iTunes.) Sedan följer du de här stegen:

1. Öppna iTunes.
  2. Mac: Välj iTunes > Inställningar från menyraden överst på datorskärmen.
    Windows: Välj Redigera > Inställningar i menyfältet längst upp i iTunes-fönstret.
  3. På fliken Allmänt avmarkerar du Lägg till låtar i biblioteket när du lägger till dem i dina spellistor för att stänga av alternativet.
  4. Spara ändringarna genom att klicka på OK.

På Apple TV (4:e generationen)

Kontrollera att din Apple TV (4:e generationen) har tvOS 9.2 eller senare. (Lär dig hur du uppdaterar mjukvaran på Apple TV.) Sedan följer du de här stegen:

1. Gå till Inställningar > Appar > Musik.
  2. Svep nedåt på Touch-ytan på fjärrkontrollen till Lägg till spellistelåtar i biblioteket och klicka sedan på Touch-ytan för att stänga av den.

På din Android-telefon

Kontrollera att du har Apple Music 0.9.7 eller senare. Sedan följer du de här stegen:

1. Öppna Apple Music-appen.
  2. Tryck på menysymbolen android menysymbol i det övre vänstra hörnet.
  3. Tryck på Inställningar.
  4. Stäng av Lägg till spellistelåtar.

Flytta låtar från biblioteket till en spellista

Om du har låtar i biblioteket som du vill flytta till en spellista och ta bort från iCloud-musikbibliotek måste du först radera låten från biblioteket så att den tas bort från alla spellistor. Lägg sedan tillbaka den från Apple Music-katalogen och lägg bara till den i en spellista.