Lägga till en låt i en spellista i Apple Music utan att lägga till den i biblioteket

Apple Music-medlemmar kan lägga till låtar i spellistor utan att lägga till dem i sitt bibliotek.

Med Apple Music kan du stänga av alternativet för att automatiskt lägga till låtar i biblioteket när du lägger till en låt i en spellista från Apple Music-katalogen. Om du till exempel skapar en spellista med julmusik kan du lägga till låtar i den spellistan, men låtarna spelas inte upp när du lyssnar på ditt bibliotek med blandad lyssning.

Innan du ändrar dina inställningar måste du se till att du har de senaste versionerna av iOS, macOSiTunes, tvOS och Apple Music-appen på Android.

Läs om hur du skapar och delar spellistor.

På iPhone, iPad, eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > Musik.
  2. Stäng av Lägg till spellistelåtar.
    En iPhone X med musikinställningarna öppna. Reglaget för Lägg till spellistelåtar är av.

På Mac eller pc

1. Öppna iTunes.
  2. Mac: Välj iTunes > Inställningar från menyraden överst på datorskärmen.
    Windows: Välj Redigera > Inställningar i menyfältet längst upp i iTunes-fönstret.
  3. På fliken Allmänt avmarkerar du Lägg till låtar i biblioteket när du lägger till dem i dina spellistor för att stänga av alternativet.
    iTunes Inställningar-panel på fliken Allmänt. Kryssrutan Lägg till låtar i biblioteket när de läggs till i spellistor är avmarkerad.
  4. Spara ändringarna genom att klicka på OK.

På en Apple TV

1. Gå till Inställningar > Appar > Musik.
  2. Svep nedåt på Touch-ytan på fjärrkontrollen till Lägg till spellistelåtar i biblioteket och klicka sedan på Touch-ytan för att stänga av den.
    En Apple TV som visar skärmen Musikinställningar. Inställningen Lägg till spellistelåtar i biblioteket är inaktiverad.

På en Android-enhet

1. Öppna Apple Music-appen.
  2. Tryck på Bibliotek, För dig, Bläddra eller Radio längst ned på skärmen.
  3. Tryck på menyknappen knappen Sorteringsalternativ.
  4. Tryck på Inställningar.
  5. Stäng av Lägg till spellistelåtar.
    En Android-telefon som visar inställningen Lägg till spellistelåtar.

Flytta låtar från biblioteket till en spellista

Om du har låtar i biblioteket som du vill flytta till en spellista och ta bort från iCloud-musikbibliotek måste du först radera låten från biblioteket så att den tas bort från alla spellistor. Lägg sedan tillbaka den från Apple Music-katalogen och lägg bara till den i en spellista.