Lägga till en låt i en spellista i Apple Music utan att lägga till den i biblioteket

Om du prenumererar på Apple Music kan du lägga till låtar i dina spellistor utan att lägga till dem i biblioteket.

Med Apple Music kan du stänga av alternativet för att automatiskt lägga till låtar i biblioteket när du lägger till en låt i en spellista från Apple Music-katalogen. Om du till exempel skapar en spellista med julmusik kan du lägga till låtar i den utan att de spelas upp när du lyssnar på ditt musikbibliotek med funktionen Blanda.

Innan du ändrar inställningar måste du se till att du har de senaste versionerna av iOS, iPadOSmacOS, tvOS samt Apple Music-appen för Android.

Lär dig att skapa och dela spellistor.

Stänga av Lägg till spellistelåtar

Följ stegen nedan för din enhet.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna Inställningar.
  2. Skrolla ner och tryck på Musik.
  3. Stäng av Lägg till spellistelåtar.

På din Mac

1. Öppna Apple Music-appen.
  2. Välj Musik > Inställningar i menyfältet.
  3. Klicka på fliken Avancerat.
  4. Avmarkera Lägg till låtar i biblioteket när de läggs till i spellistor.
  5. Klicka på OK.

På din Apple TV

1. Gå till Inställningar.
  2. Klicka på Appar > Musik.
  3. Gå ner till Lägg till spellistelåtar i biblioteket och stäng av det.
    En Apple TV som visar skärmen Musikinställningar. Inställningen Lägg till spellistelåtar i biblioteket är inaktiverad.

På en Android-enhet

1. Öppna Apple Music-appen.
  2. Tryck på knappen Sorteringsalternativ i övre högra hörnet.
  3. Tryck på Inställningar.
  4. Stäng av Lägg till spellistelåtar.

Flytta låtar från biblioteket till en spellista

1. Radera en låt från ditt bibliotek. Detta tar också bort låten från alla spellistor och alla enheter som har Synkronisera bibliotek påslaget.
  2. Sök i Apple Music efter låten du raderade.
    • På iPhone, iPad eller iPod touch: tryck och håll nere låten.
    • På en Mac: klicka på merknappen  bredvid låten.
  3. Tryck eller klicka på Lägg till i spellista.