Så här hämtar du innehåll från iCloud när du använder Optimerad lagring

Optimerad lagring, som finns i macOS Sierra och senare versioner, kan spara utrymme genom att ditt innehåll lagras i iCloud och kan hämtas på begäran. Så här hämtar du det på begäran.

Hämta filer och mappar från iCloud Drive

Du kan hämta en fil från iCloud Drive antingen genom att öppna filen eller klicka på hämtningsknappen  bredvid dess namn. Om du hämtar en mapp hämtas allt som finns i den mappen också.

Hämta bilder och videor från iCloud-bilder

Dubbelklicka på en bild eller en video i Bilder så visas den separat. Den högupplösta versionen av bilden eller videon hämtas automatiskt från iCloud-bilder.

Hämta e-postbilagor

Öppna e-postmeddelandet och klicka på hämtningssymbolen  för bilagan. Om du inte ser en hämtningssymbol har bilagan redan hämtats.

Hämta filmer och TV-program som du har köpt

Det finns även en hämtningsknapp  i Apple TV och iTunes för att hämta köpt innehåll igen. Läs mer om hur du hämtar appar, musik, filmer, TV-program och böcker igen.

Läs mer

När du har hämtat en fil, en mapp, en film, ett TV-program, en bild, en video eller en e-postbilaga behåller Optimerad lagring objektet på datorn tills mer lagringsutrymme krävs.