Aktivera syntolkning på din iPhone, iPad eller iPod touch

På iPhone, iPad eller iPod touch kan du aktivera syntolkning för att beskriva scener i videor.

Du kan slå på syntolkning medan du tittar på filmer, tv-program eller musikvideor i TV*- eller Videor-appen på iPhone, iPad eller iPod touch. Du kan också ange att syntolkning ska visas som standard.

Aktivera syntolkning

Om videon du tittar på har syntolkning hittar du dem i menyn Ljud och undertext:

1. Tryck på skärmen för att visa uppspelningsinställningar medan du tittar på videon.
  2. Tryck på pratbubblasymbolen för att öppna menyn Ljud och undertext.
  3. Välj syntolkningsspåret som du vill använda.

Ange ljudinställningar

Om du vill att videor ska använda syntolkning som standard:

1. Gå till Inställningar > Allmänt > Hjälpmedel.
  2. Rulla till medieavsnittet och tryck på Syntolkning.
  3. Aktivera Föredra syntolkning.
    En beskärd bild av en iPhone X som visar inställningsmenyn för syntolkning. Föredra syntolkning är aktiverad.

Läs mer

Det finns inte syntolkningsspår i alla videor. Kontrollera i dokumentationen till respektive video om de här funktionerna ingår.

Det finns en del webbplatser och appar från tredje part som erbjuder anpassningsbara ljudkontroller för videor. Om du inte ser ljudkontroller när du visar en video från en webbplats kontrollerar du dokumentationen eller kontaktar webbplatsens ägare eller programmets utvecklare för mer information.

Du kan också aktivera syntolkning på andra enheter med hjälp av stegen nedan:

Läs om att hitta innehåll med ljudbeskrivningar.

*Tv-appen är inte tillgänglig i alla länder och regioner. Se var den är tillgänglig.