Slå på syntolkning på iPhone, iPad och iPod touch

På iPhone, iPad och iPod touch kan du slå på syntolkning om du vill ha beskrivningar av scener i filmer.

När du tittar på filmer, TV-program eller musikvideor i appen Videor på din iPhone, iPad eller iPod touch kan du slå på syntolkning. Du kan även ha syntolkning påslaget som standard.

Slå på syntolkning.

Om videon du tittar på har syntolkning visas det i menyn Ljud och undertexter:

1. När du tittar på videon kan du trycka på skärmen för att visa uppspelningsreglage.
  2. Tryck på pratbubblan  för att öppna menyn Ljud och undertext.
  3. Välj spåret med syntolkning som du vill använda.

Ställa in ljudinställningar

Om du vill att videor ska använda syntolkning som standard:

1. Gå till Inställningar > Allmänt > Hjälpmedel.
  2. Bläddra till avsnittet Media och tryck på Syntolkning.
  3. Slå på Föredra syntolkning.

Läs mer

Alla videor har inte syntolkning. Kontrollera i dokumentationen till respektive video om de här funktionerna ingår.

Det finns en del webbplatser och appar från tredje part som erbjuder anpassningsbara ljudreglage för videor. Om du inte ser ljudreglagen när du visar en video från en webbplats kontrollerar du dokumentationen eller kontaktar webbplatsens ägare eller programmets utvecklare för mer information.

Du kan även slå på syntolkning på andra enheter med hjälp av stegen nedan:

Läs om att hitta syntolkat innehåll i iTunes Store.