Hindra äldre modeller av Apple Remote från att styra din Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen)

Läs om hur du ställer in Apple Remote (aluminium eller vit) så den endast styr de enheter du vill den ska styra.

Den här artikeln har arkiverats och uppdateras inte längre av Apple.

Hindra äldre modeller av Apples fjärrkontroller från att styra din Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen)

Om du använder en Apple Remote (aluminium eller vit) för att styra tidigare Apple TV eller Mac-dator i samma område som din Apple TV 4K eller Apple TV (fjärde generationen) kanske din Apple Remote (aluminium eller vit) kontrollerar alla dina enheter.

Om du inte vill att Apple Remote (aluminium eller vit) ska fungera med Apple TV 4K eller Apple TV (fjärde generationen) följer du dessa steg:

1. Peka med Apple Remote (aluminium eller vit) på Apple TV (andra eller tredje generationen) eller Mac-datorn.
  2. Tryck på och håll ned menyknappen och Vänster samtidigt i sex sekunder.
  3. Koppla från din Apple TV (andra eller tredje generationen) eller Mac-dator så du inte avaktiverar fjärrkontrollen för den enheten.
  4. Peka med Apple Remote (aluminium eller vit) på din Apple TV 4K eller Apple TV (fjärde generationen).
  5. Tryck på och håll ned menyknappen och Höger samtidigt i sex sekunder.
  6. Tryck på och håll ned meny- och välj-knappen samtidigt tills LED-lamporna börjar blinka på din Apple TV.
  7. Prova att använda fjärrkontrollen för att styra Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen). Om du kan styra Apple TV upprepar du steg 5 och 6.
  8. Anslut enheten och kontrollera att det fungerar. Din fjärrkontroll ska nu inte längre styra din Apple TV.

LED-lamporna kommer fortsätta blinka på din Apple TV 4K eller Apple TV (fjärde generationen) när du använder fjärrkontrollen med andra enheter.

Styr Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen) med din äldre fjärrkontroll igen

Om du vill använda din Apple Remote (aluminium eller vit) med Apple TV 4K eller Apple TV (fjärde generationen) igen kan du ställa in det:

1. Koppla från alla Apple TV (andra eller tredje generationen) eller Mac-datorer i närheten så du inte avaktiverar fjärrkontrollen för den enheten.
  2. Peka med Apple Remote (aluminium eller vit) på din Apple TV 4K eller Apple TV (fjärde generationen).
  3. Tryck på och håll ned menyknappen och Vänster samtidigt i sex sekunder.
  4. Prova att använda fjärrkontrollen för att styra Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen). Om du inte kan styra den upprepar du steg 3.
  5. Anslut din andra enhet och kontrollera att den fungerar med fjärrkontrollen.