Så börjar du ta betalt med Apple Pay i din verksamhet

Läs om vad du behöver för att kunna ta betalt med Apple Pay i din verksamhet.

Först letar du reda på dina betalningsuppgifter

Titta i ditt kontoutdrag och i betalterminalen för att se betalningsuppgifterna du använder idag för att ta emot kreditkorts- och kortbetalningar:

• Leverantör av handelskonto eller Independent Sales Organizations (ISO)
  • Betalväxel (Betalväxel och leverantör av handelskontot kan vara densamma. Till exempel brukar butiker med stora volymer eller större kedjor betjänas av betalväxelns säljteam.)
  • Handlarens kontonummer eller handlarens ID (MID)
  • Nummer till supporten på kontoutdraget eller på betalterminalen vid försäljningsstället (POS)
  • Betalterminalens fabrikat och modell

Om du inte vet var informationen finns kan du läsa om var du hittar den

Läs om hur din verksamhet kan börja ta betalt med Apple Pay

När du har fått informationen ovan ringer du numret till supporten för din leverantör av handelskonton på kontoutdraget eller betalterminalen och frågar hur du börjar ta betalt med Apple Pay. Glöm inte att fråga om din betalterminal har NFC och om du har stöd för Apple Pay. Läs om vad du ska göra sedan:

Om din betalterminal har NFC och rätt mjukvara

Se till att din terminal fungerar för varje betalningsnätverk (Visa, Mastercard, Amex och Discover), kreditkort och betalkort.

Om din betalterminal har NFC men behöver uppdateras för att acceptera Apple Pay

Leverantören av ditt handelskonto har kanske möjlighet att uppdatera betalterminalen automatiskt. Annars kan du behöva göra uppdateringen direkt på betalterminalen. Kontakta leverantören av ditt handelskonto för att få hjälp med att uppgradera betalterminalen för alla stora betalningsnätverk.

Nedan visas några av de godkända standarderna för Apple Pay på några terminaler och betalningsnätverk. Kontakta leverantören av ditt handelskonto för att ta reda på de senaste kraven på din betalningsterminal.

American Express

• Mjukvara: ExpressPay
  • Specifikation för Contactless: 3.0
  • Specifikation för EMV: 3.0

Upptäck

• Mjukvara: D-PAS
  • Specifikation för Contactless: 1.0
  • Specifikation för EMV: Någon version av Kernel 6

Mastercard

• Mjukvara: PayPass
  • Specifikation för Contactless: 3.0
  • Specifikation för EMV: 3.0

Visa

• Mjukvara: PayWave
  • Specifikation för Contactless: VCPS 2.1.1
  • Specifikation för EMV: Någon version av Kernel 3

Exemplet ovan visar Ingenico Telium-enheter som använder minst RBA/UIA v12.x för kontaktfritt och RBA v15.1.2 för EMV. Eftersom kraven på nätverksmjukvarans version kan bero på betalterminalens tillverkare är det bäst att få denna information från leverantören av ditt handelskonto.

Om din terminal inte har NFC och du därför behöver byta ut den för att acceptera Apple Pay

Kontrollera om leverantören av ditt handelskonto erbjuder gratis uppgraderingar av betalterminalen. I vissa fall kan du behöva utöka ditt avtal eller kontrakt för att hyra eller köpa en ny betalterminal.

Din betalterminal ska redan ha den senaste mjukvaran för alla stora betalningsnätverk, så du kan börja ta betalt med Apple Pay. Be leverantören av ditt handelskonto att implementera en EMV-certifierad betalterminal som stöder CDCVM för de lättaste, snabbaste och säkraste betalningarna. Läs mer om EMV.

Om du inte kan uppdatera dina terminaler eller om du skaffar nya

Du kan behöva byta leverantör av handelskonto för att kunna acceptera Apple Pay.

Skapa den bästa kundupplevelsen i din butik

Hjälp medarbetare att lära sig mer om Apple Pay och hur det fungerar i din butik så att de kan hjälpa kunderna. Se även hur kunder kan använda butiks- och bonuskort med Apple Pay.

Beställa ett Apple Pay-skyltkit

Du kan beställa ett skyltkit så att kunder vet att det går att betala med Apple Pay i din butik. I kitet ingår:*

• Kort till disken
  • Märken och klistermärken
  • Fönsteraffischer
  • En användarhandbok för medarbetare

Tack vare det här skyltkitet vet kunder att de kan göra säkra, kontaktfria betalningar med Apple Pay i din butik.

*Apple Pay-skyltkit finns endast i USA.

Kontakta oss om du har problem med att använda Apple Pay i butiker

Efter vissa uppdateringar av betalterminaler kan NFC eller Apple Pay sluta fungera, trots att det fungerade tidigare.

Kontakta oss om Apple Pay slutar fungera och du behöver hjälp.

Få hjälp med att hitta information om leverantören av ditt handelskonto

Om du behöver ringa leverantören av ditt handelskonto för att ta reda på om du kan använda Apple Pay, men inte vet var du ska hitta informationen, kontrollerar du listan nedan:

• Leverantören av handelskonto: Din leverantör skickar medel till ditt företags bankkonto för transaktioner med kredit- och betalkort. Se vem som är leverantör av ditt handelskonto genom att leta rätt på kontoutdraget som visar att du har fått in pengar från alla som har handlat i din butik. Kontoutdraget kan komma från leverantören av ditt handelskonto eller från en av de stora betalväxlarna som är verksamma i USA.
  • Betalväxel: Ditt kontoutdrag ska ha samma namn som din betalväxel, men har kanske inte samma namn som leverantören av ditt handelskonto.
  • Handelskontonummer eller MID: Kontrollera ditt kontoutdrag för att hitta ditt MID. Din betalväxel eller leverantören av ditt handelskonto använder MID för att identifiera dig. Du kan även hitta ett telefonnummer till supporten för att be om ditt kontoutdrag. Vissa leverantörer av handelskonton kan ha sin egen support, medan andra kan omdirigera dig till din betalväxel.
  • Betalterminalens fabrikat och modell: Det här är betalterminalen du använder med kort idag. Betalterminalen kan vara ett av många fabrikat: First Data, Ingenico, Verifone, Square eller Equinox. Titta på betalterminalens fram- eller baksida för att hitta fabrikatet. Du kan också hitta supportnumret till leverantören av ditt handelskonto eller ISO på betalterminalen.

Tillbaka till början >

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.