Hur tar jag betalt med Apple Pay i min butik

Läs om vad du behöver för att kunna ta betalt med Apple Pay, så kunderna kan använda det i din butik.

Du behöver

Titta i ditt kontoutdrag och i betalterminalen för att se kontoinformationen du använder idag för att ta emot kreditkorts- och kontobetalningar:

• Leverantör av handelskonto eller Independent Sales Organizations (ISO)
  • Betalväxel (Betalväxel och leverantör av handelskontot kan vara densamma. Till exempel brukar butiker med stora volymer eller större kedjor betjänas av betalväxelns säljteam.)
  • Handlarens kontonummer eller handlarens ID (MID)
  • Nummer till supporten på kontoutdraget eller på betalterminalen vid försäljningsstället (POS)
  • Betalterminalens fabrikat och modell

Om du inte vet var informationen finns, kan du läsa om var du hittar den

Ring leverantören av ditt handelskonto för att ta reda på om du kan ta emot Apple Pay.

När du har fått tag på informationen ovan, ring supportnumret på ditt kontoutdrag eller på betalterminalen och fråga vad du ska göra för att kunna ta emot Apple Pay. Glöm inte att fråga om din betalterminal har NFC och om du kan ge stöd för Apple Pay. Läs om vad du ska göra sedan:

Din betalterminal har NFC och rätt mjukvara

Även om du har rätt mjukvara, kontrollera att betalningar fungerar med varje betalningsnätverk (Visa, Mastercard, Amex och Discover), kreditkort och kontokort.

Din betalterminal har NFC men behöver uppdateras för att ta emot Apple Pay

Leverantören av ditt handelskonto har kanske möjlighet att uppdatera betalterminalen automatiskt. Annars kan du behöva göra uppdateringen direkt på betalterminalen. Kontakta leverantören av ditt handelskonto för att få hjälp med att uppgradera betalterminalen för alla stora betalningsnätverk.

Nedan visas några av de godkända standarderna för Apple Pay på några terminaler och betalningsnätverk. Kontakta leverantören av ditt handelskonto för att ta reda på de senaste kraven på din betalningsterminal.

American Express

• Mjukvara: ExpressPay
  • Specifikation för Contactless: 3.0
  • Specifikation för EMV: 3.0

Upptäck

• Mjukvara: D-PAS
  • Specifikation för Contactless: 1.0
  • Specifikation för EMV: Någon version av Kernel 6

Mastercard

• Mjukvara: PayPass
  • Specifikation för Contactless: 3.0
  • Specifikation för EMV: 3.0

Visa

• Mjukvara: PayWave
  • Specifikation för Contactless: VCPS 2.1.1
  • Specifikation för EMV: Någon version av Kernel 3

Exemplet ovan visar Ingenico Telium-enheter som använder minst RBA/UIA v12.x för kontaktfritt och RBA v 15.1.2 för EMV. Eftersom kraven på nätverksmjukvarans version kan bero på betalterminalens tillverkare, är det bäst att få denna information från leverantören av ditt handelskonto.

Din terminal har inte NFC och du behöver därför byta ut den för att ta emot Apple Pay

Kontrollera leverantören av ditt handelskonto erbjuder gratis uppgraderingar av betalterminalen. I vissa fall kan du behöva utöka ditt avtal eller kontrakt för att hyra eller köpa en ny betalterminal.

Din betalterminal ska redan ha den senaste mjukvaran för alla stora betalningsnätverk, så du kan börja ta betalt med Apple Pay. Fråga leverantören av ditt handelskonto om att implementera en EMV-certifierad betalterminal som stöder CDCVM för de lättaste, snabbaste och säkraste betalningarna.

Du behöver byta leverantör av handelskonto för att kunna ta emot Apple Pay

Om du inte kan uppdatera dina betalterminaler eller skaffa nya, kan du behöva byta leverantör av handelskonto.

Erbjud den bästa kundupplevelsen

När du har ställt in dina betalterminaler för att fungera med Apple Pay, be dina medarbetare att påminna kunder om att de kan betala med Apple Pay. Se våra förslag på hur du kan hjälpa dina medarbetare att lära sig mer om Apple Pay och hur det fungerar i din butik. Har du frågor om Apple Pay, kan du läsa om hur det fungerar, hur det används och hur det ställs in

Vi samlar även in feedback från våra kunder för att vara säkra på att Apple Pay fungerar snabbt, säkert och enkelt. Om du behöver hjälp, kontakta oss

Kontakta oss om du har problem med att använda Apple Pay i butiker

Efter vissa uppdateringar av betalterminaler kan NFC eller Apple Pay sluta fungera, trots att det fungerade tidigare. Om Apple Pay slutar fungera och du behöver hjälp, kontakta oss

Få hjälp med att hitta information om leverantören av ditt handelskonto

Om du behöver ringa leverantören av ditt handelskonto för att ta reda på om du kan använda Apple Pay, men inte vet var du ska hitta informationen, kontrollera listan nedan:

• Leverantören av handelskonto: Denne skickar medel till ditt företags bankkonto för transaktioner med kreditkort och kontokort. Se vem som är leverantör av ditt handelskonto, genom att leta rätt på kontoutdraget som visar att du har fått in pengar från alla som har handlat i din butik. Kontoutdraget kan komma från leverantören av ditt handelskonto eller från en av de stora betalväxlarna som är verksamma i USA.
  • Betalväxel: Ditt kontoutdrag ska ha samma namn som din betalväxel, men har kanske inte samma namn som leverantören av ditt handelskonto.
  • Handelskontonummer eller MID: Kontrollera ditt kontoutdrag för att hitta ditt MID. Din betalväxel eller leverantören av ditt handelskonto använder MID för att identifiera dig. Du kan även hitta ett telefonnummer till supporten för att be om ditt kontoutdrag. Vissa leverantörer av handelskonton kan ha sin egen support, medan andra kan skicka dig vidare till din betalväxel.
  • Betalterminalens fabrikat och modell: Det här är betalterminalen du använder med kort idag. Betalterminalen kan vara ett av många fabrikat: First Data, Ingenico, Verifone, Square eller Equinox. Titta på betalterminalens fram- eller baksida för att hitta fabrikatet. Du kan också hitta supportnumret till leverantören av ditt handelskonto eller ISO på betalteminalen.

Tillbaka till början >

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.