Om iCloud-bildbibliotek och Min bildström

iCloud-bildbibliotek och Min bildström hjälper dig få bilderna på dina Apple-enheter och på din PC. Men vad är skillnaden mellan dem? Lär dig mer om båda funktionerna så du kan välja den som passar dig bäst.

Varifrån kommer du åt bilderna?

iCloud-bildbibliotek och Min bildström* överför automatiskt dina bilder så du kan se dem hemma eller när du är på väg. iCloud-bildbiblioteket överför också dina videor och uppdaterar alla dina ändringar. Du kommer åt din samling på dessa enheter när du loggar in i iCloud med ditt Apple-ID.

iCloud-bildbibliotek

• Mac
  • iPhone
  • iPad
  • iPod touch
  • Windows-PC
  • Apple TV (4:e generationen)
  • Apple Watch
  • iCloud.com

Min bildström

• Mac
  • iPhone
  • iPad
  • iPod touch
  • Windows-PC
  • Apple TV (4:e generationen)

Vilka filtyper kan överföras till iCloud?

iCloud-bildbibliotek och Min bildström överför din samling till iCloud varje gång enheten ansluts till internet och batteriet laddas. iCloud överför dessa filtyper.

iCloud-bildbibliotek

• JPEG
  • TIFF
  • PNG
  • HEIF
  • RAW**
  • HEVC
  • GIF
  • MP4

Min bildström

• JPEG
  • TIFF
  • PNG
  • de flesta RAW-format

Hur bilderna lagras

När du anmäler dig till iCloud får du automatiskt 5 GB lagringsutrymme utan kostnad. Om du har en stor samling i iCloud-bildbibliotek och behöver mer lagringsutrymme kan du köpa mer för så lite som 9 kr/månad för 50 GB. Om du väljer en lagringsplan med 200 GB eller mer kan du dela den med din familjLäs mer om priser för iCloud-lagring i ditt land eller din region.

iCloud-bildbibliotek

• Använder lagringsutrymmet i iCloud.
  • Så länge du har tillräckligt med utrymme i iCloud kan du spara så många bilder och videor som du vill.
  • Spara i originalformat och högupplöst.
  • Du kan aktivera Optimera lagring och spara utrymme på enheten.
  • Redigeringar sparas i iCloud och hålls uppdaterade på dina Apple-enheter.

Min bildström

• Räknas inte av mot lagringsutrymmet i iCloud.
  • Överför de senaste 30 dagarnas bilder och upp till 1 000 bilder.
  • Hämtas till iPhone, iPad och iPod touch i en mindre upplösning. Dina bilder hämtas högupplösta till din Mac eller PC.
  • Redigeringar du gör uppdateras inte över alla enheter.

* Om du skapade ditt Apple-ID nyligen är Min bildström kanske inte tillgängligt. Använd iCloud-bildbiblioteket för att spara dina bilder och videor i iCloud.
** iCloud-bildbiblioteket sparar alla RAW-bilder med inbäddade JPEG-filer i deras originalformat. Du kan visa miniatyrer på din Mac eller hämta och redigera dem på din Mac- och Windows-dator.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.