Hantera ditt bild- och videolagringsutrymme

Lär dig hur bilder och videor använder ditt lagringsutrymme på iPhone, iPad och iPod touch, hur du kan spara utrymme och hur du uppgraderar ditt iCloud-lagringsutrymme om det börjar bli ont om det.

Bilder, musik, appar och annat innehåll som du använder på iPhone, iPad och iPod touch tar upp utrymme i din enhets lagringskapacitet. Och enheten kan snabbt bli full beroende på lagringskapaciteten och hur mycket innehåll du har. Om du ser ett meddelande som indikerar att lagringsutrymmet är fullt kan du frigöra utrymme genom att hantera bild- och videolagringen.

Kontrollera hur mycket lagringsutrymme du har

Se hur mycket lagringsutrymme som är kvar på enheten och i iCloud samt vilka appar som använder mest utrymme.

Enhetslagring

1. Gå till Inställningar.
  2. Tryck på Allmänt.
  3. Tryck på iPhone-lagring.

Rekommendationer att optimera din lagring, en lista över dina appar och utrymmet som varje app använder kanske visas.

iCloud-lagring

1. Gå till Inställningar.
  2. Tryck på [ditt namn].
  3. Tryck på iCloud.

Du ser hur mycket utrymme du har kvar i iCloud, apparna som använder din lagring och om du behöver uppgradera ditt lagringsutrymme.

Enhetens lagring och iCloud-lagring visas på samma plats om du använder iOS 10 eller tidigare. Gå till Inställningar > Allmänt > Lagring och iCloud-användning.

Lagra bilder och videor i iCloud

Bilder och videor lagras på enheten i sina högupplösta ursprungsformat. Det betyder att de tar upp mycket lagringsutrymme på din iPhone, iPad och iPod touch. Med iCloud-bildbibliotek kan du frigöra mer utrymme på din enhet och ha med dig hela din samling vart du än går.

Kom igång med iCloud-bildbibliotek:

1. Tryck på Inställningar > [ditt namn] > iCloud > Bilder. Om du använder iOS 10.2 eller tidigare trycker du på Inställningar > iCloud > Bilder.
  2. Slå på iCloud-bildbiblioteket.
  3. Välj Optimera lagring om du vill frigöra utrymme på din enhet.

Med Optimera lagring lagras bilderna och videorna på din enhet i mindre och mer utrymmessnåla format medan de högupplösta versionerna i ursprungsformatet lagras i iCloud. Och så länge du har tillräckligt med utrymme i iCloud kan du spara så många bilder och videor som du vill.

Om du behöver mer lagringsutrymme

När du anmäler dig till iCloud får du automatiskt 5 GB lagringsutrymme utan kostnad. Om du behöver mer lagringsutrymme i iCloud kan du köpa mer från 9 kr/månad. Om du väljer en lagringsplan på 200 GB eller 2 TB kan du dela lagringsutrymmet med din familjLäs mer om priser för iCloud-lagring i ditt land eller din region.

Du kan överföra bilderna och videorna som du inte vill lagra i iCloud till din dator om du behöver mer utrymme på enheten.

Om du behöver mer hjälp med din lagringsplan, exempelvis om du har köpt mer lagringsutrymme men du ser det inte på ditt konto, kontaktar du Apple-supporten.