Ta och redigera bilder med din iPhone, iPad och iPod touch

Lär dig att ta detaljrika bilder med kameran på din iPhone, iPad och iPod touch. Sedan kan du fånga stämningen med hjälp av de kraftfulla redigeringsverktyg som finns inbyggda direkt på enheten.

bild av en fjäder på iPad och iPhone

Öppna Kamera-appen

Eftersom det perfekta ögonblicket kan inträffa när som helst är det viktigt att veta hur du snabbt kommer åt kameran. Du kan öppna Kamera-appen på olika sätt.

Hemskärm

hemskärmen på iPhone

Öppna Kamera-appen från hemskärmen.

Kontrollcenter

Kontrollcenter på iPhone

Öppna Kontrollcenter och tryck sedan på kamerasymbolen.

Låsskärm

Låsskärmen på iPhone

Svep till vänster för att komma åt kameran eller tryck på kamerasymbolen.

ta en bild på en hund med iPhone

Fånga ögonblicket

Ta den perfekta bilden med hjälp av den avancerade pixeltekniken i din iPhone, iPad och iPod touch. Du behöver bara hitta något vackert, öppna Kamera-appen och sedan trycka på slutarknappen.

Släpp lös din kreativitet med otroliga kamerafunktioner som Live Photos, kamerafilter och porträttläge på iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus och iPhone X och senare versioner.

Ibland kanske du vill göra lite mer än att bara ta en vanlig bild. Svep åt vänster eller höger på skärmen, eller tryck på kameralägesetiketterna för att välja tidsförskjutning, slowmotion, video, bild, kvadrat eller panorama.

Blixt: LED-blixten på din iPhone och iPod touch2 ger extra ljus i bilden när det behövs. Slå på och av den genom att trycka på blixtsymbolen.

HDR: HDR tar flera bilder med olika exponeringar och kombinerar dem automatiskt för att ge dig en enda bild med vackert ljus.

Live Photos: Med iPhone 6s och senare1 kan du verkligen fånga ögonblicket – både i rörelse och ljud. Live Photos är aktiverat som standard. Tryck på Live Photos-symbolen om du vill avaktivera det.

Timer: Trött på att alltid ta bilder utan att själv vara med? Ställ enheten på ett stadigt underlag, rama in motivet och tryck på timersymbolen. Välj en nedräkning på 3 eller 10 sekunder, tryck på slutarknappen och gå sedan till din plats och le.

Framåtriktad kamera: Om du vill ta en selfie med den framåtriktade kameran trycker du på kameraväxlingssymbolen, letar upp den perfekta vinkeln och tryck på slutarknappen. Och med en iPhone 6s och senare1 kan du använda hemskärmen som blixt för dina självporträtt.

Bildserie: Har du försökt ta den perfekta bilden av ett motiv som inte kan vara stilla? Prova bildserieläget. Håll bara ned slutarknappen. I bildserieläget kan du ta flera bilder samtidigt så att du har massor att välja bland.

Zoom: Använd Kamera-appens digitala zoom för att få något som är långt borta att verka helt nära. Innan du tar bilden nyper du var som helst för att göra bilden i mitten av skärmen större och ta bort ytterkanterna.

På en iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus eller iPhone X trycker du på 1x för zoom med högre kvalitet från längre avstånd. Om du vill zooma in mer än 2x eller finjustera bilden, håller du ned 1x eller 2x för att ta fram ett reglage som du kan ställa in på ända upp till 10x.

Bildsamling på iPhone

Hitta dina bilder och videor

Du kan hitta hela samlingen både i Bilder-appen och Kamera-appen på din iPhone, iPad eller iPod touch.

• Öppna Bilder-appen och tryck på fliken Bilder längst ned på skärmen. Här ser du dina bilder och videor ordnade efter Ögonblick, Samlingar och År.
  • Du kan också nå dina bilder från fliken Album. Tryck på Alla bilder så visas alla bilder och videor i kronologisk ordning.
  • I Kamera-appen kan du visa den senaste bilden du tog i Bildbiblioteket genom att trycka på bildens symbol. På en iPhone 6s och senare1 kan du få en snabb förhandsvisning när du använder funktionerna Peek och Pop på symbolen med 3D Touch.

Redigera bilden blixtsnabbt

Du kan skapa proffsiga bilder direkt på en iPhone, iPad och iPod touch. När du har tagit bilden öppnar du den i Bilder-appen och trycker på Redigera. Sedan kan du justera bildstorleken, vinkeln, ljuset och annat. Om du inte gillar resultatet trycker du på Avbryt och återgår till originalbilden.

Förbättra direkt

använda förbättringsverktyget i Bilder på iPhone

Med Autoförbättring kan du förbättra exponering, kontrast, mättnad och andra egenskaper för bilden direkt. Det är det snabbaste sättet att göra din bild ännu mer fantastisk.

Beskära och räta upp

använda bildbeskärningsverktyget på iPhone

Du kan dra i hörnen i rutnätsverktyget och ange en egen beskärning. Sedan kan du vrida på hjulet och luta eller räta upp bilden.

Använda filter

använda filter i Bilder på iPhone

Tryck för att experimentera med enhetens inbyggda fotofilter. Ge din bild en annan färgeffekt, som Levande eller Dramatisk. Eller pröva klassiskt svartvitt med Mono och Silverton.

Justera ljus och färg

använda justeringsverktyg i Bilder på iPhone

Tryck på Ljus, Färg eller S/V och hitta helt rätt utseende med det smarta glidreglaget. Tryck på symbolen med tre linjer eller nedåtpilen och använd menyn med enskilda verktyg om du vill göra exakta justeringar.

1. Lär dig att identifiera din iPhone-modell med hjälp av modellnummer och annan information.
2. Finns endast på iPhone och iPod touch.