Ta och redigera bilder med din iPhone, iPad och iPod touch

Lär dig att ta detaljrika bilder med kameran på din iPhone, iPad och iPod touch. Sedan kan du fånga stämningen med hjälp av de kraftfulla redigeringsverktyg som finns inbyggda direkt på enheten.

Öppna Kamera-appen

Eftersom det perfekta ögonblicket kan inträffa när som helst är det viktigt att veta hur du snabbt kommer åt kameran. Du kan öppna Kamera-appen på olika sätt.

Hemskärm
Tryck på Kamera-appen från hemskärmen.

Kontrollcenter
Öppna Kontrollcenter och tryck sedan på knappen Kamera .

Låsskärm
Svep till vänster för att komma åt kameran eller tryck på knappen Kamera .

Fånga ögonblicket

Ta den perfekta bilden med hjälp av den avancerade pixeltekniken i din iPhone, iPad och iPod touch. Du behöver bara hitta något vackert, öppna Kamera-appen och sedan trycka på slutarknappen.

Släpp lös din kreativitet med otroliga kamerafunktioner som Live Photos, kamerafilter och porträttläge på iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus och iPhone X och senare versioner.

Ibland kanske du vill göra lite mer än att bara ta en vanlig bild. Svep åt vänster eller höger på skärmen, eller tryck på kameralägesetiketterna för att välja tidsförskjutning, slowmotion, video, bild, kvadrat eller panorama

Läs mer om hur du använder kamerafunktioner om du har iPhone 11, iPhone 11 Pro eller iPhone 11 Pro Max.

Blixt: LED-blixten på din iPhone och iPod touch2 ger extra ljus i bilden när det behövs. Tryck på blixtknappen  för att slå på och av den.

Live Photos: Du kan fånga verkligheten – med både rörelse och ljud. Live Photos är aktiverat som standard. Tryck på Live Photos-knappen om du vill avaktivera det.

Timer: Trött på att alltid ta bilder utan att själv vara med? Ställ enheten på ett stadigt underlag, rama in motivet och tryck på timerknappen . Välj en nedräkning på 3 eller 10 sekunder, tryck på slutarknappen och gå sedan till din plats och le.

Framåtriktad kamera: Om du vill ta en selfie med den framåtriktade kameran trycker du på knappen för den främre kameran , letar upp den perfekta vinkeln och trycker på slutarknappen. Och med en iPhone 6s och senare1 kan du använda hemskärmen som blixt för dina självporträtt.

Bildserie: Har du försökt ta den perfekta bilden av ett motiv som inte kan vara stilla? Prova bildserieläget. Håll bara ned slutarknappen. I bildserieläget kan du ta flera bilder samtidigt så att du har massor att välja bland. Läs mer om hur du använder sekvenstagning på din iPhone 11, iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max.

På en iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus eller iPhone X eller senare trycker du på 1x för zoom med högre kvalitet från längre avstånd. Om du vill zooma in mer än 2x eller finjustera bilden håller du ned 1x eller 2x för att ta fram ett reglage som du kan ställa in på ända upp till 10x. På iPhone 11, iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max kan du zooma ut upp till 5x med ultravidvinkelkameran

Redigera dina bilder och videor på bara några sekunder

Skapa proffsiga bilder direkt på en iPhone, iPad och iPod touch. När du har tagit bilden öppnar du den i Bilder-appen och trycker på Redigera. Sedan kan du justera bildstorleken, vinkeln, ljuset, lägga till ett filter och mycket mer. Välj en justering, som Ljusstyrka eller Mättnad, och svep för att ändra styrka och intensitet. Om du inte gillar resultatet trycker du på Avbryt och återgår till originalbilden.

Justera ljus och färg

Förbättra omedelbart dina bilders eller videors klarhet, exponering, mättnad, högdagrar, värme, ton och mycket mer. Använd sedan reglaget för att göra precisa justeringar med varje inställning. Det är det snabbaste sättet att göra dina bilder ännu mer fantastiska.

Använda filter

Tryck för att experimentera med enhetens inbyggda fotofilter. Ge din bild en annan färgeffekt, som Levande eller Dramatisk. Eller pröva klassiskt svartvitt med Mono och Silverton.

Beskära och räta upp

Du kan dra i hörnen i rutnätsverktyget och ange en egen beskärning. Sedan kan du vrida på hjulet och luta eller räta upp bilden eller videon.

Hitta dina bilder och videor

Du kan hitta hela samlingen både i Bilder-appen och Kamera-appen på din iPhone, iPad eller iPod touch.

1. Lär dig att identifiera din iPhone-modell med hjälp av modellnummer och annan information.
2. Finns endast på iPhone och iPod touch.

Läs mer

Lär dig, skapa och bli inspirerad. Gå med i praktiskt inriktade sessioner varje dag i Apple Store. Hitta Today at Apple-pass nära dig.