Använda Hjälpmedel till att styra dina Apple-enheter från en enhet

Du kan ställa in eller stänga av en funktion i Reglagestyrning* med vars hjälp du kan använda en enhet till att styra dina övriga. Till exempel kan du styra din Mac eller Apple TV direkt från din iPhone.

Reglagestyrning på Mac och iOS

Förbered dig

Innan du kommer igång behöver du välja vilken Apple-enhet som passar bäst som styrenhet. Välj till exempel en som du vanligtvis har i närheten, som en iPhone eller iPad.

Om du inte redan har det, ställer du in Reglagestyrning på den valda enheten.

* Hjälpmedelsfunktionen Reglagestyrning används till att ställa in ett eller flera fysiska, inkopplade reglage som kan välja objekt på skärmen, till exempel appen Mail. Därefter konfigurerar du reglagen för att utföra åtgärder på valda objekt. Läs mer om Reglagestyrning.

Ställa in

När du har valt en enhet som styrenhet och ställt in den med Reglagestyrning följer du dessa steg:

1. Anslut alla enheter till samma wifi-nätverk. (Behöver du hjälp med din iOS-enhetMac eller Apple TV?)
  2. Logga in på iCloud med samma Apple-ID på varje enhet.
  3. Välj en enhet som du vill styra. Gör så här:
    • Om du använder en iPhone, iPad eller Apple TV väljer du Enhet från menyn för Reglagestyrning. Sedan väljer du Använd annan enhet och väljer en enhet som du vill styra.
      Välj Använd annan enhet
    • Om du använder en Mac väljer du Enheter på hempanelen för Reglagestyrning och väljer därefter en enhet att styra.
      Välj Enheter

Stänga av funktionen

Håll reglaget intryckt i tio sekunder. Eller så kan du använda följande instruktioner för din enhet:

• iPhone, iPad eller Apple TV: Välj Enhet från menyn för Reglagestyrning och välj därefter Sluta använda enhet.
  • Mac: Välj Enheter från hempanelen för Reglagestyrning. Välj därefter Koppla ned.
    Välj Koppla ned