Ladda din iPhone med Smart Battery Case

Smart Battery Case-fodralet skyddar och laddar din iPhone och ger dig mer tid att använda enheten. Lär dig hur du använder Smart Battery Case.

Ladda ditt Smart Battery Case-fodral

Innan du börjar använda ditt Smart Battery Case-fodral, ska du uppdatera din iPhone till den senaste versionen av iOS. Se även till att ladda ditt Smart Battery Case-fodral innan du använder det.

1. Anslut Lightning till USB-kabeln som medföljde din iPhone till Lightning-kontakten på laddningsfodralet.
  2. Anslut den andra änden av kabeln till en Apple USB-strömadapter och anslut den till ett eluttag. För snabbast möjliga laddning kan du använda en Apple USB-C-strömadapter med en effekt på minst 18 W.
  3. Det visas en gul statuslampa när fodralet laddas. När det är fulladdat visas en grön statuslampa.

Sätta fast och ta bort fodralet

Sätt på fodralet genom att dra tillbaka toppen på det och skjut in din iPhone. När du sätter i din iPhone i ett Smart Battery Case som har en strömkälla laddas din iPhone automatiskt.

Ta bort fodralet genom att dra tillbaka toppen av det och skjut din iPhone uppåt mot toppen av fodralet. Skjut uppåt, inte mot dig, då kan du skada kontakten.

Kontrollera laddningen

När du ansluter din iPhone till ditt fodral visas en laddningsstatus på låsskärmen. Statusen visas också när du ansluter eller kopplar från fodralet till en strömkälla. Leta efter laddningsstatusen i Vyn Idag på din iPhone om du redan har anslutit din iPhone till ditt fodral.

Låsskärm

Vyn Idag

Ladda fodralet och din iPhone

1. Med din iPhone i fodralet ansluter du Lightning-till-USB-kabeln som medföljde din iPhone till fodralets Lightning-kontakt.
  2. Anslut den andra änden av kabeln till Apples USB-strömadapter och anslut den till ett eluttag. För snabbast möjliga laddning kan du använda en Apple USB-C-strömadapter med en effekt på minst 18 W.

När din iPhone inte befinner sig i fodralet visas en grön statuslampa när fodralet är fulladdat och en gul lampa när fodralet laddas.

Om du har Smart Battery Case-fodralet för iPhone XS eller iPhone XS Max kan du ladda det trådlöst med Qi-certifierade laddningstillbehör.

Du kan även ladda ditt Smart Battery Case-fodral utan din iPhone.

Få hjälp

Följ dessa steg nedan om ditt Smart Battery Case inte laddas, laddas långsamt*, om det inte laddar din iPhone eller om du inte kan använda ett tillbehör när du använder ditt Smart Battery Case.

Om Smart Battery Case-fodralet inte laddas eller laddas långsamt

Gör så här. Prova att ladda igen efter varje steg:

1. Koppla bort Lightning-till-USB-kabeln från ström och koppla sedan in den igen.
  2. Om din iPhone är fäst till fodralet tar du bort det. Prova sedan att ladda din iPhone och ditt fodral separat.
  3. Om du har film, ett klistermärke eller en etikett på baksidan av din iPhone tar du bort det.
  4. Sätt på fodralet igen.

Om du använder en Qi-certifierad trådlös laddningsmatta till att ladda Smart Battery Case-fodralet till iPhone XS eller iPhone XS Max, ser du till att det inte finns något mellan fodralet och den trådlösa laddningsmattan. Centrera även Apple-logotypen som sitter på baksidan av Smart Battery Case-fodralet på laddningsmattan. Eller lägg din iPhone på den plats som tillverkaren rekommenderar.

*Om du laddar både din iPhone och ditt Smart Battery Case-fodral tar det längre tid än vad det tar att ladda enbart din iPhone.

Om din iPhone inte laddar

Gör så här. Prova att ladda igen efter varje steg:

1. Kontrollera att du har den senaste versionen av iOS.
  2. Om du har tillbehör anslutna till fodralet kopplar du bort dem.
  3. Starta om din iPhone.
  4. Ta bort fodralet.
  5. Fäst din iPhone i fodralet igen.

Om du inte kan använda ett tillbehör när du använder Smart Battery Case

Om du inte kan använda ett Apple-tillbehör eller Made for iPhone-tillbehör med ditt Smart Battery Case följer du dessa steg:

1. Koppla bort tillbehöret och koppla sedan in det igen.
  2. Starta om din iPhone.
  3. Ta bort din iPhone från fodralet och sätt sedan på det igen.

Läs mer

• Det finns Smart Battery Case-fodral till iPhone 6, iPhone 6s och iPhone 7, iPhone XS och iPhone XS Max. Smart Battery Case-fodralet är inte kompatibelt med iPhone 8 eller iPhone X.
  • Om du behöver mer hjälp med Smart Battery Case kontaktar du Apple-supporten.
  • Ditt Smart Battery Case-fodral kan bli något varmare när det laddas. Om batteriet blir för varmt kan mjukvaran begränsa laddning över 80 % för att utöka batteriets livslängd. Smart Battery Case-fodralet laddas igen när temperaturen sjunker. Pröva med att flytta ditt Smart Battery Case och laddaren till en svalare plats.
  • Smart Battery Case-fodralet laddas inte trådlöst när det är anslutet till USB. Om du ansluter ditt Smart Battery Case-fodral till en dator med USB, eller om det är anslutet till en USB-strömadapter, kommer det att laddas med USB-anslutningen.