Om statusfältet i Bilder för macOS

Bilder för macOS ger detaljerad information om ditt bildbibliotek, som hur många bilder och videor du har, när biblioteket senast uppdaterades med iCloud-bilder med mera.

Hitta statusfältet

Välj Bilder, klicka på Ögonblick och rulla längst ned för att se hur många bilder och videor som finns i ditt bibliotek. Om du har aktiverat iCloud-bilder jämför även statusfältet bildbiblioteket på din Mac med det som finns i iCloud-bilder. Om du överför bilder till iCloud-bilder kan du klicka här för att pausa eller återuppta.

Skärmbild som visar statusfältet längst ned på skärmen.

Hantera objekt endast på den här datorn

Objekt kanske visas på Endast på den här datorn i statusfältet om det finns ”refererade” bilder eller videor i biblioteket på din Mac. Refererade objekt överförs inte till iCloud-bilder och är inte tillgängliga på andra enheter. Om du vill inkludera dessa i iCloud-bilder följer du dessa steg:

1. Välj Arkiv > Nytt smart album.
  2. Ge det smarta albumet namnet ”Refererat” och välj Bild – är – refererad. Klicka på OK.
  3. Välj ”Refererat” i det vänstra sidofältet.
  4. Tryck på Kommando-A för att välja alla bilder i det smarta albumet och välj sedan Arkiv > Samla ihop.

Om du inte kan överföra bilder från din Mac

Kan inte överföra [antal] objekt visas om det finns några bilder eller videor på Mac-datorn som inte kan överföras till iCloud-bilder. Du kanske kan korrigera det här med hjälp av stegen nedan, men ändringar och nyckelord som tillämpats i dessa bilder försvinner.

1. Skapa ett nytt smart album genom att välja Arkiv > Nytt smart album.
  2. Ge det smarta albumet namnet ”Kan inte överföra” och ställ de tre popup-menyerna till Bild – kan – inte överföras till iCloud-bilder.
    Skärmbild som visar fältet där du kan skapa namnet på det nya smarta albumet.
  3. Välj ”Kan inte överföras” i det vänstra sidofältet.
  4. Tryck på Kommando-A för att välja alla bilder i det smarta albumet och välj sedan Arkiv > Exportera > Exportera oförändrade original för (antal) bilder.
  5. I de följande dialogrutorna väljer du filnamnsformat och plats för de exporterade bilderna. Klicka på Exportera och sedan på Exportera original.
  6. När bilderna har exporterats kontrollerar du att de fortfarande är valda i det smarta albumet. Högerklicka eller kontrollklicka sedan på en av bilderna och välj Radera (antal) bilder i menyn som visas.
  7. Klicka på Radera och sedan på OK.
  8.  Välj Arkiv > Importera och leta reda på bilderna som finns på platsen du valde i steg 5 för att importera tillbaka bilder till ditt bibliotek.