Läs om enklare sätt att ange data i Numbers för iOS

Numbers för iOS formaterar automatiskt data baserat på vad du anger. Läs om hur du ändrar formatet och anger data med tangentbordet.

Numbers har flera olika tangentbord som gör det enkelt att lägga till data i kalkylblad. Du kan även vända din iPhone, iPad eller iPod touch åt sidan för att redigera i liggande orientering.

När du börjar ange data identifierar Numbers automatiskt det du skriver i cellen och formaterar den rätt. Om du till exempel anger ”100 USD” kommer Numbers automatiskt att formatera cellen som valuta och använda det numeriska tangentbordet när du redigerar cellen.

Om du vill ändra en cells format ska du trycka på cellen du vill redigera, trycka på symbolen Pensel och sedan trycka på Format. Tryck på ett format för att tillämpa det för cellen, eller tryck på symbolen Mer information för att visa information om formatet.

Texttangentbord

texttangentbordet i Numbers för iPad

Det här är det förvalda tangentbordet som du kan använda för att skriva ord, siffror, datum och mer. Om du använder en iPad* kan du även använda gesttangenterna för att ange siffror och andra tecken. Dra nedåt på tangenten och lyft sedan ditt finger för att snabbt ange en siffra eller symbol.

* Den här funktionen kanske inte finns tillgänglig på alla iPad-modeller.

Numeriskt tangentbord

det numeriska tangentbordet i Numbers för iPad

Tryck på symbolen Numeriskt tangentbord för att ange siffror, valutavärden och bråk. Du kan även använda tangentbordet för att lägga till betyg med stjärnor, kryssrutor eller ange siffror i grundpotensform.

Tangentbord för inmatning av tidsdata

tangentbord för datum, tid och tidslängd i Numbers för iPad

Tryck på symbolen för tangentbordet för datum, tid och tidslängd och tryck sedan på knappen Datum och tid eller knappen Tidslängd för att använda tangentborden som är utformade för att smidigt ange datum, tid och tidslängder. Du kan justera ett befintligt tidsvärde med knapparna – och + ovanför tangentbordet.

Formeltangentbord

formeltangentbordet i Numbers för iPad

Du kan använda formeltangentbordet för att lägga till funktioner, siffror och symboler i formler. Om tangentbordet inte redan visas trycker du på symbolen Formeltangentbord och sedan på symbolen Redigera formel för att redigera en formel. Du kan snabbt ange en siffra eller en symbol på en iPad* genom att dra nedåt på tangenten och sedan lyfta fingret, eller på en iPhone genom att växla till det numeriska tangentbordet. Du kan även ange en symbol genom att trycka på en symbol ovanför tangentbordet.

* Den här funktionen kanske inte finns tillgänglig på alla iPad-modeller.