Redigera och dela video av hög kvalitet med iMovie

Du kan redigera och dela video av hög kvalitet som 4K och 60 bildrutor/s med iMovie på din iPhone, iPad eller Mac.

Med iMovie för iOS1 och iMovie för macOS2 kan du redigera och dela videor som spelats in i hög kvalitet så länge som några av klippen i ditt projekt spelades in i ett format med hög kvalitet. Spela in och redigera videor i 4K för bättre skärpa och kvalitet. Du kan prova att spela in och redigera videor i 60 bildrutor/s för ett jämnare och mer verkligt utseende.

1 För iMovie för iOS kan du redigera och dela 4K-videor på iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air 2, iPad Pro och senare enheter.

2 För iMovie för macOS kan du redigera och dela 4K-videor på Mac-datorer från 2011 eller senare med minst 4 GB minne.

Spela in video av hög kvalitet

Du kan ställa in din iPhone eller iPad så att den spelar in videor av hög kvalitet. Se tillverkarens instruktioner om hur du ställer in din enhet så den spelar in videor av hög kvalitet om enheten du använder inte är från Apple.

Redigera video av hög kvalitet

När du har spelat in video av hög kvalitet lägger du bara till videoklippen i ditt projekt i iMovie. Du kan kombinera videoklipp av hög kvalitet med andra typer av videoklipp och bilder i samma projekt.

Redigera video av hög kvalitet i iMovie på din iPhone eller iPad

I iMovie på din iPhone eller iPad ser du till att ditt projekt har minst ett videoklipp av hög kvalitet. Du kan även dela en video av hög kvalitet om ditt projekt endast innehåller bilder.

Redigera videor av hög kvalitet i iMovie på din Mac

I iMovie på din Mac ser du till att det första klippet du lägger till i ditt projekt är ett videoklipp av hög kvalitet. Det första klippet du lägger till i ett projekt fastställer formatet för hela projektet.

Klicka på Inställningar längst upp till höger i tidslinjen för att bekräfta projektets videoformat. Formatet på det aktuella projektet visas under Projektinställningar.

Dela videor av hög kvalitet

Du kan dela videor i hög kvalitet från din iOS-enhet och din Mac. iMovie delar 4K-projekt i upplösningen 3 840 x 2 160 i 4K UHD-format.

Dela videor av hög kvalitet på din iPhone, iPad eller Mac

1. För projekt med 60 bilder per sekund öppnar du appen Inställningar, trycker på iMovie och väljer Ställ in 60 bilder/s (Enable 60 fps export). För ett 4K-projekt går du till nästa steg.
  2. Tryck på knappen Dela  när en film eller trailer är markerad i vyn Projekt eller öppen i tidslinjen.
  3. Tryck på delningsknappen.
  4. Tryck på Spara video.
  5. Välj ett högkvalitetsalternativ för exportstorleken:
    • För ett 4K-projekt väljer du 4K som exporterar med 30 bilder/s.
    • För ett projekt med 60 bilder/s väljer du ett alternativ för 60 bilder/s, som HD - 1080p60.

iMovie exporterar din video till Bildbibliotek i appen Bilder.

Du kan även dela en video av hög kvalitet direkt från iMovies till YouTube. När du delar till andra onlineplatser kanske filmen konverteras till en lägre upplösning.

Dela videor av hög kvalitet på din Mac

1. Tryck på knappen Dela  när en film eller trailer är markerad i vyn Projekt eller öppen i tidslinjen.
  2. Välj Fil som mål.
  3. Klicka på popupmenyn Upplösning och välj ett alternativ med hög kvalitet:
    • Välj 4K för ett 4K-projekt.
    • För ett projekt med 60 bilder/s väljer du ett alternativ för 60 bilder/s, som 1080p 60.
  4. Ställ in andra alternativ, klicka på Nästa och spara sedan din film.

Du kan även dela en video av hög kvalitet direkt från iMovies till YouTube. När du delar till andra onlineplatser kanske filmen konverteras till en lägre upplösning.

Visa ett projekt i 4K medan du redigerar

Med iMovie 10.1 eller senare på en iMac med Retina 5K-skärm kan du visa pixel-för-pixel 4K-video medan du redigerar din film. Först sätter du iMovie i helskärmsläge genom att klicka på den gröna knappen i övre vänstra hörnet i iMovie-fönstret. Sedan drar du den nedre kanten av visaren för att expandera den till sin maximala storlek, som visar 4K-video med 100 % upplösning.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.