Om Mail på Mac-datorn fortsätter försöka uppgradera ditt e-postbibliotek

Följ dessa steg om Mail i OS X El Capitan inte slutför uppgraderingen av ditt bibliotek.

När Mail i El Capitan uppgraderar ditt e-postbibliotek visas ett Mail-uppgraderingsfönster med en förloppsindikator för Uppgraderar bibliotek. Om Mail inte kan slutföra uppgraderingen kan programmet avslutas, öppnas igen och försöka uppgradera ditt bibliotek igen. Följ dessa steg om uppgraderingscykeln fortsätter flera gånger:

1. Tvångsavsluta Mail, till exempel genom att trycka Kommando-Alternativ-Esc.
  2. Från menyfältet i Finder väljer du Gå > Hem. Hemmappen öppnas.
  3. Välj Arkiv > Visa info. Ett informationsfönster för din hemmapp öppnas.
  4. Om avsnittet Delning och behörigheter längst ned i fönstret inte är öppet klickar du på triangeln i det avsnittet för att öppna det.
  5. Om låsknappen längst ned till höger visar ett låst lås  klickar du på knappen och anger sedan ditt administratörsnamn och lösenord.
  6. Klicka på åtgärdsmenyn   i det nedre vänstra hörnet och välj sedan Använd för inkluderade objekt. Klicka på OK för att bekräfta åtgärden.
  7. När förloppsindikatorn längst upp i fönstret stängs öppnar du programmet Terminal. Det finns i mappen Verktygsprogram i mappen Program.
  8. Ange eller klistra in det här kommandot i Terminal och tryck sedan på returtangenten:

diskutil resetUserPermissions / `id -u`
    På tangentbordet för amerikansk engelska finns tecknet ` ovanför tabbtangenten.

9. När processen är slutförd avslutar du Terminal. Nu bör du kunna öppna Mail.