Om ett program inte går att köra eller installera på Mac-datorn efter att du har uppgraderat macOS

Om ett program inte fungerar efter att du har uppgraderat operativsystemet på Mac-datorn letar du efter uppdateringar.

Om ett program inte fungerar som förväntat

När du har uppgraderat macOS kan det hända att vissa program från tredje part inte fungerar eller beter sig som förväntat. Ett program kanske inte öppnas, körs eller installeras även om du försöker ominstallera det.

Det här problemet kan bero på följande:

Kontrollera att du har den senaste versionen

Om ett program inte fungerar efter att du har uppgraderat kontrollerar du att du har den senaste versionen:

1. Leta efter en uppdaterad version av programmet som är kompatibel med ditt nya OS. Program i Mac App Store anger kompatibilitet och systemkrav på sina produktsidor.
  2. Ta reda på om programutvecklaren har en ny version eller planerar att släppa en ny version av programmet som är kompatibel med ditt nya OS.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.