Om ett program slutar använda redovisningsformat när du uppgraderar till OS X Yosemite

Alternativet att använda talformat för redovisning kanske inte är tillgängligt i ditt program eller så kanske negativa siffror slutar visas inom parentes.

Ditt program kan behöva uppdateras till en senare version. Om en uppdatering inte är tillgänglig eller inte löser problemet följer du dessa steg:

1. Uppgradera till OS X El Capitan.
  2. Stäng alla program.
  3. Öppna Terminal, som finns i mappen Verktygsprogram i mappen Program.
  4. Ange följande kommando och tryck på returtangenten:

defaults read -g AppleLocale

Det här kommandot returnerar ett svar som liknar en_US eller en_US@appleseed=john.

5. Skriv följande kommando men ersätt result med resultatet du fick som svar i föregående kommando. Tryck sedan på returtangenten.

defaults write -g AppleLocale 'result;cf=account'

Exempel:
    defaults write -g AppleLocale 'en_US;cf=account'
    defaults write -g AppleLocale 'en_US@appleseed=john;cf=account'

6. Stäng Terminal och öppna redovisningsprogrammet. Redovisningsformatet bör fungera som förväntat.