Så här redigerar du med tillägg och appar från tredje part i Bilder

Läs mer om hur du redigerar bilder med tillägg från tredje part i Bilder för iOS och macOS. Och ta reda på hur Bilder och appar från tredje part samarbetar på din Mac.

Appar och tillägg från tredje part ger dig fler redigeringsalternativ i Bilder för iOS och macOS. Till en och samma bild kan du lägga till ändringar från flera appar och tillägg, eller använda valfri kombination av appar, tillägg och redigeringsverktyg som är inbyggda i Bilder.

Installera appar som du kan redigera med eller som har tillägg

Använd App Store på din enhet för att hitta och installera appar som låter dig redigera från Bilder, eller innehåller tillägg till Bilder. De appar som har tillägg till Bilder brukar nämna det i sina beskrivningar. Sök exempelvis efter "Photos extension" för att utforska fler appar.

Bilder för macOS High Sierra gör det enkelt att hitta appar från tredje part:

1. Dubbelklicka på en bild i ditt bibliotek för att öppna den i en enda vy och klicka sedan på Redigera.
  2. Klicka på Tillägg, och välj Mer.

Mac App Store öppnas och visar ett urval av redigeringsappar från tredje part som fungerar med Bilder.

Aktivera tillägg på din Mac

När du har installerat appar med tillägg till Bilder på din Mac, aktivera tilläggen:

1. Välj Apple-menyn () > Systeminställningar och klicka sedan på Tillägg.
  2. I det vänstra sidofältet klickar du på Redigering i Bilder. De appar som innehåller tillägg till Bilder visas.
  3. Aktivera de tillägg som du vill använda i Bilder. Du kan också dra dem uppåt eller nedåt om du vill ändra i vilken ordning de visas i Bilder.

Aktivera tillägg på din iPhone, iPad eller iPod touch

När du har installerat appar med tillägg till Bilder på din iOS-enhet, aktivera tilläggen:

1. Öppna appen Bilder och tryck på en bild.
  2. Tryck på Ändra och sedan på .
  3. Svep åt vänster tills du ser Mer-knappen i menyn som visas och tryck sedan på den.
  4. Appar som innehåller tillägg till Bilder visas. Du kan aktivera och inaktivera dem eller ändra ordning på dem genom att dra dem uppåt och nedåt. När du är färdig trycker du på Klar.

Redigera bilder med tillägg på Mac

1. Dubbelklicka på en bild i ditt bibliotek för att öppna den i en enda vy och klicka sedan på Ändra.
  2. Klicka på .
  3. Välj en app i menyn som visas.
  4. Redigera bilden med tilläggsverktyget som visas till höger.
  5. När du är nöjd med redigeringen klickar du på Spara ändringar. Du kan välja ett annat tillägg om du vill göra fler ändringar i bilden, eller använda något av de inbyggda redigeringsverktygen i Bilder.
  6. När du är klar med alla redigeringar, klickar du på Klar för att avsluta redigeringsläget.

Redigera bilder i appar från tredje part på din Mac

Med Bilder för macOS High Sierra kan du redigera en bild med de flesta bildredigeringsappar från tredje part och spara tillbaka bilderna direkt till ditt bibliotek.

1. Kontrollklicka på en bild och välj Redigera med, i kontextmenyn. Välj sedan bildredigeringsapp från listan med appar från tredje part på din Mac. Du kan även klicka på en bild och välja Bild > Redigera med i menyraden.
  2. Bilden öppnas i den tredjepartsapp som du väljer. Gör dina ändringar och spara.
    Om appen sparar bilden i ett format som inte är standard, leta efter möjligheten att spara bilden som JPEG eller ett annat format som stöds av Bilder.

Din redigerade bild dyker upp automatiskt i Bilder.

Redigera bilder med tillägg på iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna appen Bilder och tryck på en bild.
  2. Tryck på Ändra och tryck sedan på .
  3. Välj en app i menyn som visas.
  4. Redigera bilden med tilläggsverktygen.
  5. När du är nöjd med dina ändringar klickar du på Klar. Du kan välja ett annat tillägg om du vill göra fler ändringar i bilden, eller använda något av de inbyggda redigeringsverktygen i Bilder.
  6. När du är klar med ändringarna, klickar du på Klar för att avsluta redigeringsläget.

Läs mer

• När du redigerar en bild med tillägg från tredje part eller de inbyggda verktygen i Bilder, kan du alltid börja om med den ursprungliga bilden. Öppna bilden i redigeringsläget och klicka sedan på Återgå till original på Mac eller tryck på Återställ om du använder en iOS-enhet.
  • Om du använder iCloud-bildbiblioteket är dina bilder ordnade och uppdaterade överallt där du använder samma Apple-ID. Så alla ändringar du gör på en enhet ändras även på dina andra enheter.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.