Om du inte kan använda en film från iCloud Drive i iMovie

Flytta filen du vill använda från iCloud Drive till din Mac om du vill öppna eller redigera filmfiler i iMovie.

Filmer som sparas på iCloud Drive kanske visar ett meddelande när du försöker använda dem i iMovie för Mac:

Dokumentet kunde inte öppnas. iMovie kan inte öppna filer i QuickTime-filmformat.

Flytta din film till en lokalt ansluten enhet (till exempel din startenhet) för att öppna eller redigera den i iMovie.

1. Klicka på symbolen Finder i Dock.
  2. Välj Gå > iCloud Drive.
  3. Leta rätt på filmen du vill redigera i iMovie.
  4. Dra filmfilen till skrivbordet (eller en annan mapp på en enhet som är ansluten till din Mac). Om du vill arbeta med en kopia av filmen medan originalfilen är kvar på iCloud Drive håller du ned alternativtangenten samtidigt som du drar för att skapa en kopia.
  5. Öppna iMovie och importera filmfilen från skrivbordet.