Ställa in fakturering till mobiltelefon som betalningsmetod för ditt Apple-ID

Om din operatör har stöd för det kan du betala för inköp i iTunes Store, App Store och iBooks Store samt ditt Apple Music-medlemskap med fakturering till mobiltelefon.

Fakturering till mobiltelefon är för närvarande tillgängligt i vissa länder och regioner hos vissa operatörer. Alla kan byta betalningsmetod för Apple-ID, även om en operatör inte erbjuder fakturering till mobiltelefon.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iTunes och App Store.
  2. Tryck på ditt Apple-ID och sedan på Visa Apple-ID. Det kan hända att du behöver autentisera ditt Apple-ID.
  3. Tryck på Betalningsinformation.
  4. I listan med betalningsalternativ väljer du Mobiltelefon.
  5. Om telefonen som du använder är kopplad till det abonnemang du vill fakturera, väljer du Använd det här mobilnumret. Tryck sedan på Nästa.
    Om Använd det här mobilnumret inte visas eller om du vill använda ett annat nummer trycker du på Använd ett annat mobilnummer och fortsätter sedan med stegen i nästa avsnitt.
  6. Apple använder mobilnumret till den iPhone du använder för att kontrollera med din operatör och bekräfta att du kan registreras för fakturering till mobiltelefon. Det kan visas en skärm som anger ”Bekräftar” medan detta pågår.

Om Använd det här mobilnumret inte visas eller om du vill använda ett annat nummer

Om du har en annan telefon, iPad eller iPod touch kanske du vill använda ett annat telefonnummer för fakturering till mobiltelefon. Följ steg 1 till 6 ovan och följ därefter dessa steg på en iPhone:

1. När du har tryckt på Använd ett annat mobilnummer anger du numret till den telefon som är kopplad till det abonnemang som du vill fakturera.
  2. Ett SMS med en engångskod skickas till det telefonnummer du angav. Kontrollera om du fått SMS:et och ange koden på enheten som du använder för att ställa in betalningsmetoden. Om du inte får koden direkt trycker du på Skicka om kod för att försöka igen.
  3. Tryck på Bekräfta för att bekräfta koden.

Om du ändå inte ser ett alternativ för att använda ett mobilnummer kanske din operatör inte har stöd för fakturering till mobiltelefon.

På din Mac eller pc

Om du vill öppna iTunes och logga in på sidan Kontoinformation klickar du på länken: Visa mitt konto. Eller följ dessa steg:

1. Öppna iTunes. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  2. Välj Konto > Visa mitt konto i menyraden högst upp på datorskärmen, eller högst upp i iTunes-fönstret.
  3. Autentisera ditt Apple-ID och klicka sedan på Visa konto.

På sidan Kontoinformation:

1. Klicka på Redigera till höger om Betalningsmetod.
  2. Välj Fakturering till mobiltelefon.
  3. Ange mobiltelefonnumret till den telefon som är kopplad till abonnemanget som du vill fakturera och klicka sedan på Skicka kod.
  4. Ett SMS med en engångskod skickas till det mobiltelefonnummer du angav. Kontrollera om du fått SMS:et och ange koden på datorn som du använder för att ställa in betalningsmetoden. Om du inte får en kod direkt trycker du på Skicka om kod för att försöka igen.
  5. Klicka på Bekräfta för att bekräfta koden.

Om du inte kan handla med fakturering till mobiltelefon

Om du har frågor om faktureringsgränser eller om du får ett meddelande om att transaktionen har nekats kontaktar du operatören. Om problemet är relaterat till det köpta innehållet kontaktar du Apple.

Tillgänglighet för fakturering till mobiltelefon

Fakturering till mobiltelefon stöds för närvarande endast i vissa länder och regioner och hos vissa operatörer och deras partner. Listan kan ändras utan att detta meddelas.

Land eller region Operatör
Österrike A1
Drei
T-Mobile
Belgien BASE-PayByMobile
Proximus
Bulgarien Telenor
Tjeckien T-Mobile
Danmark 3 (Hi3G Denmark ApS)
Estland Tele2
Finland DNA
Frankrike Bouygues Telecom
Orange
Tyskland O2 och deras samarbetspartner
Telekom
Vodafone
Hongkong SmarTone
3HK
Ungern Telenor
Italien TIM
Wind Tre
Japan KDDI
SoftBank
NTT DOCOMO
Lettland Bite
Tele2
Litauen Bite
Tele2
Malaysia Celcom
Digi
Maxis
U Mobile
Nederländerna KPN
Norge Telenor
Portugal Vodafone
Qatar Ooredoo
Ryssland Beeline
Megafon
MTS
Saudiarabien Zain
Singapore M1 Limited
Singtel
StarHub
Slovakien Telekom
Sydafrika Vodacom
Spanien Orange
Pagos Online Movistar
Sverige 3 (Hi3G Access AB)
Tele2
Telenor Sverige AB
Schweiz Sunrise
Swisscom
Taiwan APTG
FET
Chunghwa Telecom
Taiwan Mobile
T Star
Turkiet Paycell
Förenade Arabemiraten (UAE) Etisalat
Du
Storbritannien EE
O2

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.