Ställa in fakturering till mobiltelefon som betalningsmetod för ditt Apple-ID

Om din operatör har stöd för det kan du betala för köp i App Store, iTunes Store- och Apple Books samt för ditt medlemskap i Apple Music med fakturering till mobiltelefon.

Fakturering till mobiltelefon är för närvarande tillgängligt i vissa länder och regioner hos vissa operatörer. Alla kan byta betalningsmetod för Apple-ID, även om en operatör inte erbjuder fakturering till mobiltelefon.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iTunes och App Store.
  2. Tryck på ditt Apple-ID och sedan på Visa Apple-ID. Det kan hända att du behöver autentisera ditt Apple-ID.
  3. Tryck på Betalningsinformation.
  4. I listan med betalningsalternativ väljer du Mobiltelefon.
  5. Om telefonen som du använder är kopplad till det abonnemang du vill fakturera, väljer du Använd det här mobilnumret. Tryck sedan på Nästa.
    Om Använd det här mobilnumret inte visas eller om du vill använda ett annat nummer trycker du på Använd ett annat mobilnummer och fortsätter sedan med stegen i nästa avsnitt.
  6. Apple använder mobilnumret till den iPhone du använder för att kontrollera med din operatör och bekräfta att du kan registreras för fakturering till mobiltelefon. Det kan visas en skärm som anger ”Bekräftar” medan detta pågår.

Om Använd det här mobilnumret inte visas eller om du vill använda ett annat nummer

Om du har en annan telefon, iPad eller iPod touch kanske du vill använda ett annat telefonnummer för fakturering till mobiltelefon. Följ steg 1 till 6 ovan och följ därefter dessa steg på en iPhone:

1. När du har tryckt på Använd ett annat mobilnummer anger du numret till den telefon som är kopplad till det abonnemang som du vill fakturera.
  2. Ett SMS med en engångskod skickas till det telefonnummer du angav. Kontrollera om du fått SMS:et och ange koden på enheten som du använder för att ställa in betalningsmetoden. Om du inte får koden direkt trycker du på Skicka om kod för att försöka igen.
  3. Tryck på Bekräfta för att bekräfta koden.

Om du ändå inte ser ett alternativ för att använda ett mobilnummer kanske din operatör inte har stöd för fakturering till mobiltelefon.

På din Mac eller pc

Om du vill öppna iTunes och logga in på sidan Kontoinformation klickar du på länken: Visa mitt konto. Eller följ dessa steg:

1. Öppna iTunes. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  2. Välj Konto > Visa mitt konto i menyraden högst upp på datorskärmen, eller högst upp i iTunes-fönstret.
    Menyn Konto i iTunes där Visa mitt konto är valt. Ett fönster med iTunes Store är öppet i bakgrunden.
  3. Logga in med ditt Apple-ID och klicka sedan på Visa konto.
  4. På informationssidan Konto klickar du på Redigera till höger om Betalningsmetod.
  5. Välj Fakturering till mobiltelefon.
  6. Ange mobiltelefonnumret till den telefon som är kopplad till abonnemanget som du vill fakturera och klicka sedan på Skicka kod.
  7. Ett SMS med en engångskod skickas till det mobiltelefonnummer du angav. Kontrollera om du fått SMS:et och ange koden på datorn som du använder för att ställa in betalningsmetoden. Om du inte får en kod direkt trycker du på Skicka om kod för att försöka igen.
  8. Klicka på Bekräfta för att bekräfta koden.

Om du inte kan handla med fakturering till mobiltelefon

Om du har frågor om faktureringsgränser eller om du får ett meddelande om att transaktionen har nekats kontaktar du operatören. Om problemet är relaterat till det köpta innehållet kontaktar du Apple.

Tillgänglighet för fakturering till mobiltelefon

Fakturering till mobiltelefon stöds för närvarande endast i vissa länder och regioner och hos vissa operatörer och deras partner. Listan kan ändras utan att detta meddelas.

Land eller region

Operatör

Österrike

A1
Drei
T-Mobile

Belgien

BASE-PayByMobile
Proximus

Bulgarien

Telenor

Tjeckien

T-Mobile

Danmark

3 (Hi3G Denmark ApS)

Estland

Tele2
Telia Eesti AS

Finland

DNA

Frankrike

Bouygues Telecom
Orange
SFR

Tyskland

O2 och deras samarbetspartner
Telekom
Vodafone

Hongkong

SmarTone
3HK

Ungern

Telenor

Italien

TIM
Wind Tre

Japan

KDDI
SoftBank
NTT DOCOMO

Lettland

Bite
Tele2

Litauen

Bite
Tele2

Malaysia

Celcom
Digi
Maxis
U Mobile

Nederländerna

KPN
Telfort

Norge

Telenor

Portugal

Vodafone

Qatar

Ooredoo

Ryssland

Beeline
Megafon
MTS

Saudiarabien

Zain

Singapore

M1 Limited
Singtel
StarHub

Slovakien

O2
Telekom

Sydafrika

Vodacom

Spanien

Orange
Pagos Online Movistar

Sverige

3 (Hi3G Access AB)
Tele2
Telenor Sverige AB

Schweiz

Sunrise
Swisscom

Taiwan

APTG
FET
Chunghwa Telecom
Taiwan Mobile
T Star

Turkiet

Paycell

Förenade Arabemiraten (UAE)

Etisalat
Du

Storbritannien

EE
O2

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.