Tillgänglighet för tvåfaktorsautentisering för Apple-ID

Tvåfaktorsautentisering är ett extra säkerhetslager för ditt Apple-ID. Det är framtaget för att säkerställa att du är den enda personen som kan komma åt ditt konto, även om någon annan känner till ditt lösenord.

Vem kan aktivera tvåfaktorsautentisering?

Tvåfaktorsautentisering är tillgänglig för iCloud- och iTunes-användare med minst en enhet som använder den senaste versionen av iOS eller macOS. Här är rekommenderade lägsta systemkrav för alla enheter som du använder med ditt Apple-ID:

• iPhone, iPad eller iPod touch som använder en lösenkod, med iOS 9 och senare
  • Mac med OS X El Capitan och iTunes 12.3 och senare
  • Apple Watch med watchOS 2 och senare
  • Apple TV (4:e generationen) med tvOS
  • Windows-dator med iCloud för Windows 5 och iTunes 12.3.3 och senare

Vi rekommenderar även att du registrerar ett giltigt kreditkort för ditt konto. Den informationen kan behövas som hjälp för att verifiera din identitet om du glömmer lösenordet.

Även om de flesta iCloud-användare nu kan slå på tvåfaktorsautentisering kanske vissa kontotyper fortfarande inte är kvalificerade beroende på Apples bedömning.

En del Apple-ID:n som skapats i iOS 10.3 eller macOS 10.12.4 och senare skyddas av tvåfaktorsautentisering som standard. I det här fallet ser du att tvåfaktorsautentisering redan är aktiverat.

Aktivera tvåfaktorsautentisering för ditt Apple-ID

Du kan aktivera tvåfaktorsautentisering på två sätt.

Ställa in från en ny enhet

Om du ställer in en ny enhet och tvåfaktorsautentisering och uppfyller alla rekommenderade systemkrav kanske du ser dessa skärmar efter att du har loggat in med inställningsassistenten.

Tryck på Fortsätt och ange ett telefonnummer som kan användas för att ta emot verifieringskoder när du loggar in på en ny enhet. När du har verifierat telefonnumret aktiveras tvåfaktorsautentisering automatiskt.

Ställa in från en enhet som du redan använder

Om du inte ställer in en ny enhet ska du kontrollera att du använder iOS 9 eller senare på din iPhone, iPad eller iPod touch eller OS X El Capitan eller senare på din Mac. Följ sedan dessa steg för att aktivera tvåfaktorsautentisering.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > Lösenord och säkerhet. Om du använder iOS 10.2 eller tidigare går du till Inställningar > iCloud. Tryck på ditt Apple-ID > Lösenord och säkerhet.
  2. Tryck på Aktivera tvåfaktorsautentisering.
  3. Tryck på Fortsätt.

Gör så här i App Store eller iTunes Store på din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Uppdatera till den senaste versionen av iOS.
  2. Tryck på  eller på din bild i övre högra hörnet i App Store eller iTunes Store.
  3. Tryck på Skapa nytt Apple-ID.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.

På Mac-datorn:

1. Gå till Apple-menyn () > Systeminställningar > iCloud > Kontodetaljer.
  2. Klicka på Säkerhet.
  3. Leta efter en knapp som heter Slå på tvåfaktorsautentisering längst ned på skärmen.

Om du inte uppfyller de rekommenderade systemkraven på alla enheter som du använder med ditt Apple-ID, eller om du inte har registrerat ett giltigt kreditkort får du ett varningsmeddelande om det. Läs meddelandet innan du går vidare och överväg att uppdatera dina enheter eller lägga till kreditkortsuppgifter i kontot. På så sätt får du bästa möjliga upplevelse när du loggar in eller nollställer lösenordet.

Var finns tvåfaktorsautentisering tillgängligt för Apple-ID?

Du kan ställa in tvåfaktorsautentisering i dessa länder eller regioner. När nya länder eller regioner läggs till visas en länk automatiskt för att slå på tvåfaktorsautentisering på kompatibla enheter.

Afrika, Mellanöstern och Indien

• Afghanistan
  • Algeriet
  • Angola
  • Armenien
  • Azerbajdzjan
  • Bahrain
  • Bangladesh
  • Benin
  • Botswana
  • Burkina Faso
  • Burundi
  • Kamerun
  • Kap Verde
  • Centralafrikanska republiken
  • Tchad
  • Elfenbenskusten
  • Kongo-Kinshasa
  • Egypten
  • Etiopien
  • Gabon
  • Gambia

• Ghana
  • Guinea
  • Guinea-Bissau
  • Indien
  • Irak
  • Israel
  • Jordanien
  • Kenya
  • Kuwait
  • Libanon
  • Liberia
  • Libyen
  • Madagaskar
  • Malawi
  • Mali
  • Mauritius
  • Marocko
  • Moçambique
  • Namibia
  • Niger
  • Nigeria
  • Oman
  • Palestinska områden
  • Qatar
  • Réunion
  • Republiken Kongo
  • Saudiarabien
  • Senegal
  • Seychellerna
  • Sierra Leone
  • Somalia
  • Sydafrika
  • Swaziland
  • Tadzjikistan
  • Tanzania
  • Togo
  • Tunisien
  • Turkmenistan
  • Uganda
  • Förenade Arabemiraten
  • Jemen
  • Zambia
  • Zimbabwe

Asien och Stillahavsområdet

• Amerikanska Samoa
  • Australien
  • Brunei
  • Kambodja
  • Kina
  • Cooköarna
  • Fiji
  • Franska Polynesien
  • Guam
  • Hongkong
  • Indonesien
  • Japan

• Kazakstan
  • Kirgizistan
  • Laos
  • Macao
  • Malaysia
  • Mongoliet
  • Burma
  • Nepal
  • Nya Kaledonien
  • Nya Zeeland
  • Pakistan
  • Palau
  • Papua Nya Guinea
  • Filippinerna
  • Singapore
  • Sydkorea
  • Sri Lanka
  • Taiwan
  • Thailand
  • Östtimor
  • Uzbekistan
  • Vanuatu
  • Vietnam

Europa

• Albanien
  • Andorra
  • Österrike
  • Vitryssland
  • Belgien
  • Bosnien och Hercegovina
  • Bulgarien
  • Kroatien
  • Cypern
  • Tjeckien
  • Danmark
  • Estland
  • Färöarna
  • Finland
  • Frankrike
  • Georgien
  • Tyskland

• Grekland
  • Guernsey
  • Ungern
  • Island
  • Irland
  • Italien
  • Grönland
  • Kosovo
  • Lettland
  • Liechtenstein
  • Litauen
  • Luxemburg
  • Makedonien
  • Maldiverna
  • Malta
  • Moldavien
  • Monaco
  • Montenegro
  • Nederländerna
  • Norge
  • Polen
  • Portugal
  • Rumänien
  • Ryssland
  • Serbien
  • Slovakien
  • Slovenien
  • Spanien
  • Sverige
  • Schweiz
  • Turkiet
  • Ukraina
  • Storbritannien

Latinamerika och Västindien

• Anguilla
  • Antigua och Barbuda
  • Argentina
  • Aruba
  • Bahamas
  • Barbados
  • Bolivia
  • Brasilien
  • Brittiska Jungfruöarna
  • Caymanöarna
  • Chile
  • Colombia
  • Costa Rica
  • Dominica

• Dominikanska republiken
  • Ecuador
  • El Salvador
  • Grenada
  • Guadeloupe
  • Guatemala
  • Guyana
  • Haiti
  • Honduras
  • Jamaica
  • Martinique
  • Mexiko
  • Nicaragua
  • Panama
  • Paraguay
  • Peru
  • Saint Kitts
  • Saint Lucia
  • Saint Vincent och Grenadinerna
  • Surinam
  • Trinidad och Tobago
  • Turks- och Caicosöarna
  • Uruguay
  • Amerikanska Jungfruöarna
  • Venezuela

USA, Kanada och Puerto Rico

• Kanada
  • Puerto Rico
  • USA

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.