Stöd för Metal på Mac, iPad och iPhone

Metal är tekniken som driver hårdvaruaccelererad grafik på Apples plattformar.

Med Metal 3 introduceras kraftfulla nya funktioner som tar spel- och proffsappar till nästa nivå. Spel och appar som använder Metal 3 kan rendera högupplöst grafik snabbare, minimera belastningen, träna maskininlärningsnätverk med GPU:n och mer.

Stöd för Metal 3

Dessa enheter stöder Metal 3 när operativsystemen som anges används.

macOS Ventura eller senare

• MacBook Pro lanserad 2017 eller senare*

• MacBook Air lanserad 2018 eller senare

• MacBook lanserad 2017 eller senare

• Mac mini lanserad 2018 eller senare

• iMac lanserad 2020 eller senare och iMac (21,5 tum, 2017)

• iMac Pro

• Mac Studio lanserad 2022 eller senare

• Mac Pro lanserad 2019 eller senare*

iPadOS 16 eller senare

• iPad (9:e generationen) eller senare

• iPad Air (4:e generationen) eller senare

• iPad mini (6:e generationen) eller senare

• iPad Pro 11-tum (3:e generationen) eller senare

• iPad Pro 12,9-tum (5:e generationen) eller senare

iOS 16 eller senare

• iPhone SE (andra generationen) eller senare

• iPhone 11-modeller eller senare

Stöd för Metal 2 och tidigare

Dessa Mac-datorer stöder Metal och Metal 2 när operativsystemen som anges används.

OS X El Capitan eller senare

• MacBook Pro lanserad 2012 eller senare

• MacBook Air lanserad 2012 eller senare

• MacBook lanserad 2015 eller senare

• Mac mini lanserad 2012 eller senare

• iMac lanserad 2012 eller senare

• iMac Pro

• Mac Studio lanserad 2022 eller senare

• Mac Pro lanserad i slutet av 2013 eller senare, plus modellerna mitten av 2010 och mitten av 2012 med ett Metal-kompatibelt grafikkort

Använd Systeminformation för att kontrollera om Metal stöds

På Mac kan du också använda Systeminformation för att kontrollera om Metal stöds:

1. Tryck och håll ned alternativtangenten medan du väljer Apple-menyn  > Systeminformation.

2. Klicka på Grafik/bildskärmar i sidofältet.

3. Om du ser Metal-stöd eller Metal Family i informationen till höger:

• Om du ser Metal-stöd kommer du också att se vilken version av Metal som stöds.

• Om du ser Metal Family har din Mac stöd för Metal 2 och tidigare.

* Exklusive Intel-baserade modeller med grafikkort i AMD Radeon Pro 500-serien. Använd Systeminformation för att kontrollera detta.