Om du raderade dina kontakter, kalendrar eller bokmärken från iCloud av misstag

Du kan gå till iCloud.com för att återskapa de kontakter eller kalendrar du saknar från en tidigare version eller återskapa dina saknade bokmärken.

Om du nyligen ändrat något kan data gå förlorade. Du kanske vill skapa en säkerhetskopia

Återskapa dina kontakter från en tidigare version

När du återskapar dina kontakter från en tidigare version ersätter den version som du väljer de befintliga kontakterna på alla dina enheter. Innan du återskapar sparar iCloud dina nuvarande kontakter så att du kan ångra återskapningen om du vill.

1. Logga in på iCloud.com.

2. Rulla längst ner i fönstret och välj sedan Dataåterskapning.

3. Välj Återskapa kontakter.

4. Välj Återskapa bredvid datumet innan du raderade innehållet.

5. Välj Återskapa igen för att bekräfta. När återskapningen har slutförts visas ett meddelande på iCloud.com och ett e-postmeddelande skickas till den adress som är registrerad med ditt Apple-ID.

Återskapa dina kalendrar från en tidigare version

När du återskapar dina kalendrar från en tidigare version ersätter den version som du väljer de befintliga kalendrarna på alla dina enheter. Innan du återskapar sparar iCloud dina nuvarande kalendrar så att du kan ångra återskapningen om du vill. Flera saker händer när du återskapar en tidigare version av dina kalendrar.

• Dina delningsinställningar raderas. Du kan dela kalendrarna igen eller så kan du be ägaren att dela dem igen.

• Om du återskapar till en tidigare version som innehåller aktiviteter som du nyligen har ställt in skickas inte notiser om att ställa in aktiviteten igen.

• Om du återskapar till en tidigare version som innehåller aktiviteter som du nyligen har skapat ser de inbjudna fortfarande dessa aktiviteter och inbjudningarna skickas inte igen.

Så här återskapar du dina saknade kalendrar:

1. Logga in på iCloud.com.

2. Rulla längst ner i fönstret och välj sedan Dataåterskapning.

3. Välj Återskapa kalendrar.

4. Välj Återskapa bredvid datumet innan du raderade innehållet.

5. Välj Återskapa igen för att bekräfta. När återskapningen har slutförts visas ett meddelande på iCloud.com och ett e-postmeddelande skickas till den adress som är registrerad med ditt Apple-ID.

Återskapa dina bokmärken

När du återskapar bokmärken kan du välja vilka enskilda bokmärken som ska återskapas.

1. Logga in på iCloud.com.

2. Rulla längst ner i fönstret och välj sedan Dataåterskapning.

3. Välj Återskapa bokmärken.

4. Markera rutan bredvid det bokmärke som du vill återställa.

5. Välj Återskapa.

Ångra en återskapning

Så här går du tillbaka till kalendrarna, påminnelserna, bokmärkena eller kontakterna du hade innan du återskapade:

1. Logga in på iCloud.com.

2. Rulla längst ner i fönstret och välj sedan Dataåterskapning.

3. Välj Återskapa kalendrar, Återskapa bokmärken eller Återskapa kontakter.

4. Välj Återskapa bredvid datumet som du återskapade.

5. Välj Återskapa igen för att bekräfta. När återskapningen har slutförts visas ett meddelande på iCloud.com och ett e-postmeddelande skickas till den adress som är registrerad med ditt Apple-ID.