Använda Apple TV Remote-appen

Lär dig hur du använder Apple TV Remote-appen för att styra en Apple TV.

Apple TV Remote-appen

Du kan styra din Apple TV 4K eller Apple TV från Kontrollcenter. Alternativt kan du hämta Apple TV Remote-appen från App Store för att komma åt fler funktioner när du styr Apple TV.

Första gången du öppnar appen

Du kommer igång genom att ställa in Apple TV Remote-appen med din Apple TV. Beroende på vilken Apple TV-modell du använder visas fem eller sex reglage:

• Enheter: Tryck på Enheter för att ansluta Apple TV Remote-appen till en annan Apple TV.
  • Pekyta: Svep i det tomma området ovanför Meny för att styra och tryck för att välja.
  • Spela/pausa: Tryck på spela/pausa-symbol när du vill spela upp eller pausa innehållet.
  • Siri:1 Om du har en Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen) visas mikrofonsymbol. Håll ned mikrofonsymbol, säg vad du vill och släpp sedan upp.
  • Hem: Dubbelklicka på TV-symbol för att visa dina senast använda appar. Om det finns stöd för TV-appen i ditt land eller din region kan du trycka på TV-symbol  för att öppna appen och dubbelklicka för att gå till hemskärmen. I annat fall trycker du på TV-symbol en gång för att gå till hemskärmen.
  • Meny: Tryck på Meny om du vill gå tillbaka till föregående skärm eller meny.

Letar du efter appens skärmtangentbord eller volymreglage?

• Det visas ett tangentbord i Apple TV Remote-appen när du markerar ett textfält på din Apple TV.
  • Vill du ändra volymen med en iOS-enhet? Om du har mottagare med stöd för HDMI-CEC-volym kan du justera volymen med volymknapparna på sidan av en iOS-enhet. Du behöver bara ansluta din Apple TV direkt till mottagaren och inte till TV-apparaten. Få hjälp med HDMI-CEC

När du har valt och spelat innehåll

När du trycker på Spela visas ytterligare tre reglage i Apple TV Remote-appen:

• Spola framåt: Tryck på Hoppa fram tio sekunder för att hoppa framåt tio sekunder i en video. Eller tryck på Spola framåt för att snabbspola framåt i en låt.
  • Spola bakåt: Tryck på Gå bakåt tio sekunder för att gå bakåt tio sekunder i en video. Eller tryck på Spola bakåt om du vill spola bakåt i en låt.
  • Detaljer: Tryck på Detaljer om du vill se en översikt över innehållet du spelar. För musik kan du ändra inställningarna för blanda eller upprepa, eller svepa uppåt för att välja vad som ska spelas härnäst. För iTunes-filmer och TV-program kan du svepa uppåt för att ändra inställningar för ljud och undertexter. Tryck sedan på Dölj-symbol för att gå tillbaka till föregående vy.

När du använder en spelapp som stöds

Om du har en Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen) kan du och dina vänner använda Apple TV Remote-appar som spelkontroller i kompatibla appar. Antalet spelare som stöds kan variera beroende på begränsningar i spelappen och hemnätverket.

Förutom att använda standardvyn i Apple TV Remote-appen för att spela spel kan du också använda spelläget. Gör så här:

1. Öppna en spelapp som stöds på din Apple TV.
  2. Vänta tills spelsymbol visas längst upp på skärmen i Apple TV Remote-appen på iOS-enheten.
  3. Tryck på spelsymbol och vänd iOS-enheten i horisontellt läge. Fem reglage visas: Meny, två tumkontroller (A och X), Stäng och en tom yta som fungerar som pekyta.2

Få hjälp

Om du behöver hjälp med Apple TV Remote-appen eller den tidigare fjärrkontrollappen kan du läsa mer här:

Apple TV Remote-appen

Apple TV Remote-appen

Behöver du hjälp med att ansluta Apple TV Remote-appen? Starta i så fall om din Apple TV och försök igen.

iTunes Remote-appen

iTunes Remote-appen

Letar du efter information om den tidigare appen Fjärrkontroll (som har bytt namn till iTunes Remote-appen)? Läs mer.

1. Om du ställer in Apple TV på ett språk, land eller en region som inte har stöd för Siri, och om diktering har stöd för din språkinställning, visas mikrofonsymbol för diktering istället för Siri.
  2. Om spellägesknapparna inte fungerar som förväntat kontrollerar du att du använder den senaste versionen av spelappen. Om du fortfarande behöver hjälp kontaktar du spelappens utvecklare för att få mer information.