Använda ditt eget Apple-ID för Familjedelning

Se till att alla använder sitt eget Apple-ID när du ställer in Familjedelning.

5 profilbilder som visar familjen Parker, inklusive Derek Parker som samordnare, Emily Parker förälder/målsman, Meg Parker 15 år, Jimmy Parker 12 år och Olivia Parker 8 år, med iCloud-e-postadresser

Ditt Apple-ID är det konto du använder för att komma åt alla Apple-tjänster, däribland Familjedelning. Alla i familjen måste gå med i Familjedelning med sitt eget Apple-ID. På så vis kan familjen dela inköp, ett familjemedlemskap i Apple Music, lagringsutrymme i iCloud, bilder och annat utan att behöva dela annan personlig information som e-post, textmeddelanden eller lösenord. Om någon i familjen saknar ett Apple-ID kan de skapa ett. Du kan också skapa ett Apple-ID åt dina barn om de inte är tillräckligt gamla för att skapa det på egen hand.

Bekräfta det Apple-ID som ska användas för köp

När du har ställt in eller gått med i Familjedelning måste du granska det Apple-ID som du använder för köp i iTunes Store, Books Store och App Store. I de flesta fall är det samma Apple-ID som du använder överallt. Om du däremot använder ett annat Apple-ID för köp måste du ange det om du vill dela köp automatiskt med familjen från detta Apple-ID.

Så här kan ditt konto se ut när du har ställt in Familjedelning. På barnets konto visas barnets Apple-ID i stället för ditt.

Kontrollera ditt Apple-ID i iCloud

På iPhone trycker du på Inställningar > [ditt namn]. Om du använder iOS 10.2 eller tidigare trycker du på Inställningar > iCloud.

Skärmen Apple-ID i iPhone-inställningar

På Mac-datorn väljer du Apple-menyn > Systeminställningar och klickar på iCloud.

Kontrollera det Apple-ID som du använder för att dela köp och musik

På iPhone trycker du på Inställningar > [ditt namn] > Familjedelning. Om du använder iOS 10.2 eller tidigare trycker du på Inställningar > iCloud > Familj och trycker sedan på ditt namn.

Skärmen Apple-ID på iPhone som visar inköp och musik

På Mac-datorer väljer du Apple-menyn > Systeminställningar och klickar på iCloud. Klicka på Hantera familj och tryck sedan på ditt namn.

Kontrollera ditt Apple-ID I iTunes

På iPhone trycker du på Inställningar > [ditt namn] > iTunes Store och App Store. Om du använder iOS 10.2 eller tidigare trycker du på Inställningar > iTunes Store och App Store.

Skärmen iTunes och App Store på iPhone

På Mac-datorer öppnar du iTunes och klickar på Konto > Visa mitt konto i menyraden.

Det ska stämma med det Apple-ID som du använder för att dela köp i Familjedelning.

Undvik att dela ett Apple-ID

Om du delar samma Apple-ID med en familjemedlem för dela köp i iTunes och App Store, kommer en del tjänster att behandla er som samma person. Här är några exempel på problem som kan inträffa:

• Familjeprenumeration i Apple Music: Istället för att få ett eget medlemskap med ett eget bibliotek, delar du bibliotek och rekommendationer med den andra familjemedlemmen.
  • Köp i iTunes, Apple Books och App Store: Om Familjedelning avslutas i framtiden, är det ägaren till det delade Apple-ID:t som behåller alla köp. Du kan förlora åtkomst till allt på kontot, inklusive köp som du själv har initierat.
  • Apple Podcasts, Apple Books och iTunes U: Podcastavsnitt, bokmärken och iTunes U-kurser kan synkroniseras i enlighet med den andra familjemedlemmens inställningar eller tas bort oavsiktligt.

Om du vill se vilket Apple-ID din familjemedlem använder för att dela trycker du på Inställningar > [ditt namn] > Familjedelning och sedan på hans eller hennes namn. Om du använder iOS 10.2 eller tidigare trycker du på Inställningar > iCloud > Familj. Kontrollera att ingen annan använder ditt Apple-ID för att dela innehåll.