Se till att varje familjemedlem har ett unikt Apple-ID

Om du vill dela köp eller prenumerationer med familjen använder du Familjedelning. Varje person bör ha sitt eget Apple-ID.

Undvik att dela ett Apple-ID

Apple rekommenderar att du inte delar ditt Apple-ID. Istället ställer du in Familjedelning så att varje person använder sitt eget Apple-ID. På så vis kan familjen dela köp, prenumerationer och annat utan att behöva dela annan personlig information som e-post, textmeddelanden eller lösenord.

Om du delar ditt Apple-ID med en familjemedlem kommer vissa tjänster att behandla dig som den personen. Du kanske stöter på följande problem:

• Familjeprenumeration i Apple Music: Istället för att få ett eget medlemskap med ett eget bibliotek, delar du bibliotek och rekommendationer med den andra familjemedlemmen.

• Köp i App Store, Apple Books och iTunes Store: Om Familjedelning avslutas i framtiden är det ägaren till det delade Apple-ID:t som behåller alla köp. Du kan förlora åtkomst till allt på kontot, inklusive köp som du själv har initierat.

• Apple Podcasts, Apple Books: Podcastavsnitt och bokmärken kan synkroniseras enligt den andra familjemedlemmens inställningar eller raderas av misstag.

• Meddelanden och röstmeddelanden: Du kan få textmeddelanden och röstmeddelanden som är avsedda för din familjemedlem.

• Samtalshistorik: Din senaste samtalshistorik omfattar alla samtal som din familjemedlem ringer och tar emot.

• Fitness: Du kanske ser hälsoinformation, träningspass och rekommendationer från Fitness+ avsedda för din familjemedlem.

Hjälpa din familjemedlem att skapa ett Apple-ID och sedan ställa in Familjedelning

För att undvika problem som orsakas av ett delat Apple-ID ställer du in ett Apple-ID för varje familjemedlem och ställer in Familjedelning.

1. På familjemedlemmens enhet loggar du ut från iCloud.

2. Be din familjemedlem att skapa ett Apple-ID. Om familjemedlemmen är under 13 år skapar du ett Apple-ID för ditt barn.

3. Be din familjemedlem logga in på iCloud med sitt nya Apple-ID på sin enhet.

4. Ställ in familjedelning och bjud in familjemedlemmen till din grupp.

5. Ställ in Delning av köp. Om du har barn i familjen kan du också ställa in Be om köp.

6. Nu kan du dela köp, prenumerationer med mera med din familj.