Använd iPad, iPhone eller iPod touch för att skissa eller göra markeringar i Mac-dokument

Med Synkade skisser och Synkade markeringar kan du använda din iPhone, iPad eller iPod touch för att enkelt infoga skisser i dina Mac-dokument eller göra markeringar direkt i PDF-filer och bilder på din Mac.

Ställa in dina enheter

Synkade skisser och Synkade markeringar fungerar när dina kompatibla enheter är i närheten av varandra och inställda enligt följande:

• Både wifi och Bluetooth är aktiverat på Mac-datorn och iPad, iPhone eller iPod touch.
  • Mac-datorn och iPad, iPhone eller iPod touch är inloggade på iCloud med samma Apple-ID som använder tvåfaktorsautentisering.
  • Din Mac använder macOS Catalina och din iPad, iPhone eller iPod touch använder iPadOS eller iOS 13.

De här funktionerna fungerar med alla appar från Apple eller tredje part som är designade för att stödja dem, även Pages, Numbers, Keynote, Mail, Meddelanden och Textredigerare.

Använda Synkade skisser

Men Synkade skisser kan du använda din Mac för att begära en ny skiss från din iPad, iPhone eller iPod touch och sedan infoga den nya skissen i ditt Mac-dokument.

1. Öppna ett dokument på din Mac och gör något av följande:
    • I menyraden väljer du Arkiv > Infoga från [enhet] > Lägg till Skiss.
      I vissa appar som Pages, Numbers och Keynote finns detta på Infoga-menyn istället för på Arkiv-menyn.
    • Eller kontrollklicka i dokumentet och välj sedan Lägg till skiss i kortkommando-menyn.
  2. Ett skissfönster öppnas på din enhet där du kan skapa en skiss med din Apple Pencil eller ditt finger:
  3. När du har skissat klart trycker du på Klar på din enhet. Skissen visas i ditt Mac-dokument:

Använda Synkade markeringar

Men Synkade markeringar kan du använda din Mac för att begära dokumentmarkeringar från din iPad, iPhone eller iPod touch. Allt eftersom du gör markeringar på din enhet visas de direkt på din Mac. Det är ett bra sätt att signera dokument, korrigera dokument och ringa in viktiga detaljer med mera.

1. Använd Finder på din Mac för att leta upp PDF-filen eller bilden som du vill göra markeringar i. Gör sedan något av följande:
    • Markera dokumentet och tryck på mellanslag för att öppna ett förhandsvisningsfönster. Klicka på markeringsknappen överst i fönstret.
    • Eller kontrollklicka i dokumentet och välj Snabbåtgärder > Märkning från kortkommando-menyn.
  2. I märkningsverktygsfältet överst i förhandsvisningsfönstret klickar du på anteckningsknappen :
  3. Ett markeringsfönster visas på din enhet. Nu kan du använda en Apple Pencil eller ditt finger med skissverktygen, eller trycka på plus-tecknet och använda markeringsverktyg för att lägga till text, en signatur, en förstorare eller former och pilar.
  4. Allt eftersom du arbetar på din enhet visas ändringarna direkt på din Mac:
  5. När du har markerat klart i dokumentet klickar du på Klar på din enhet.
  6. Klicka på Klar på din Mac för att spara ändringarna.