Så här använder du reparationsverktyget för Bilder-biblioteket på din Mac

Om ditt Bilder-bibliotek inte öppnas eller om appen Bilder beter sig oväntat på din Mac kan reparationsverktyget för Bilder-biblioteket vara till hjälp.

Innan du använder reparationsverktyget för Bilder-biblioteket säkerhetskopierar du ditt bildbibliotek. Du kan använda Time Machine, en lösning för säkerhetskopiering från tredje part eller kopiera biblioteket till en extern enhet. Som standard lagras bildbiblioteket i mappen Bilder i din hemmapp.

Följ dessa steg för att komma till reparationsverktyget för Bilder på din Mac:

1. Stäng appen Bilder om den är öppen. Tryck på och håll ned tangenterna Kommando och Alternativ samtidigt som du klickar för att öppna Bilder.

2. Klicka på Reparera i fönstret som öppnas för att starta reparationsprocessen. Du ombes kanske att ange lösenordet för ditt användarkonto.

Reparationsverktyget för Bilder analyserar bibliotekets databas och reparerar inkonsekvenser det upptäcker. Beroende på bibliotekets storlek kan det dröja ett tag. När processen är slutförd öppnar Bilder biblioteket.

Om du reparerar ett bibliotek som används med iCloud-bilder kontrollerar iCloud biblioteket när reparationsprocessen är klar för att säkerställa att allt är synkroniserat.

Om dessa steg inte fungerar eller om du inte kan öppna reparationsverktyget kontaktar du Apple -supporten.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.