Lyssna på musik med mera i appen Musik

Lyssna på ditt musikbibliotek och upptäck nya artister i appen Musik på iPhone, iPad, iPod touch, Android-telefon och Apple TV.

Du kan använda appen Musik på din iPhone, iPad eller iPod touch med den senaste versionen av iOS eller på en Apple TV (4:e generationen eller senare) med den senaste versionen av tvOS. På din Android-telefon hämtar du appen Apple Music.

Utforska appen Musik

På din iPhone, iPad och iPod touch navigerar du i appen Musik med hjälp av flikarna längst ned på skärmen.

På din Android-telefon trycker du på menysymbolen  i det övre vänstra hörnet för att visa navigeringsmenyn för appen Apple Music.

På din Apple TV sveper du nedåt på din Siri Remote eller Apple TV Remote för att visa navigeringsmenyn.

Bibliotek

På den här fliken hittar du all musik som du har lagt till i ditt bibliotek. Det gäller även låtar från Apple Music, innehåll som matchats på dina andra enheter med iCloud-musikbibliotek, musik som du har köpt från iTunes Store eller låtar som du har importerat från cd-skivor eller hämtat från andra tjänster.1

Om du hämtat musik till din enhet trycker du på Hämtad musik för att endast visa det innehållet och för att lyssna utan att använda mobildata eller wifi.2

För dig

Om du prenumererar på Apple Music kan du se musikrekommendationer och spellistor som är anpassade till din smak på den här fliken. Du kan även lyssna på New Music Mix, Favorites Mix och Chill Mix, som alla uppdateras varje vecka, samt se vad dina vänner lyssnar på.

Bläddra

Om du prenumererar på Apple Music ser du vilken musik som är ny och vilka låtar och videor som toppar listorna på den här fliken. Här kan du även kolla på musikvideor och hitta spellistor med musikvideor. Du kan lägga till och hämta allt det här innehållet i ditt bibliotek.

Om du inte prenumererar på Apple Music använder du appen iTunes Store till att köpa och hämta musik istället.3

Radio

På den här fliken kan du lyssna på strömning av radio från Beats 1, NPR och andra livestationer4. Om du prenumererar på Apple Music kan du även lyssna på radiostationer baserade på genrer eller skapa egna. Läs mer om Radio i Apple Music.

1 Du kan även synkronisera musik från iTunes på en dator med USB till din iPhone, iPad och iPod touch.

2 Du kan inte hämta objekt på Apple TV, men du kan strömma ditt innehåll över wifi.

3 Appen iTunes Store finns inte tillgänglig på Android. Du kan inte köpa musik på Apple TV. Använd en annan Apple-enhet med samma Apple-ID istället.

4 Vilka radiostationer för strömning som du kan lyssna på utan en prenumeration på Apple Music varierar beroende på land eller region.

5 I appen Apple Music på Android-telefoner finns sökfunktionen i det övre högra hörnet på alla flikar.

Lyssna på musik

När du spelar musik i appen Musik på din iOS-enhet eller Android-telefon visas en spelare längst ned på skärmen. Tryck på spelaren när du vill ppna Spelas nuoch få åtkomst till alla kontroller för uppspelning.

På Apple TV hittar du Spelas nu i menyn högst upp på skärmen. På en Mac eller pc använder du iTunes för att lyssna på och upptäcka ny musik.

Kontroller i appen

Från Spelas nu kan du styra volymen, spela och pausa musiken, spola framåt i en låt, hoppa över en låt eller gå tillbaka ett spår. På din iPhone, iPad och iPod touch kan du även trycka på  för att ändra vad enheten spelar upp ljudet till.

Svep uppåt på Spelas nu för att se fler alternativ som blanda och upprepalåttexter7 och en lista med vad som spelas härnäst. Stäng Spelas nu genom att trycka på  eller svep ned från toppen av spelaren.

Fler sätt att styra musiken

Musiken är lätt att styra, också med rösten. Fråga Siri ”Vad kan jag göra?” för att lära dig mer om Siri-kommandon för musik och ljud. Du kan även:

6 På iPad i porträttläge finns Spelas nu i det nedre högra hörnet. På Apple TV öppnar du appen Musik och sveper sedan nedåt på din Siri Remote eller Apple TV Remote för att se Spelas nu i det övre menyfältet.

7 Låttexter är inte tillgängliga för alla låtar.

Ändra inställningarna

På din iOS-enhet går du till Inställningar > Musik. Där kan du justera dessa inställningar:

• iCloud-musikbibliotek: Om du prenumererar på Apple Music eller iTunes-matchning aktiverar du det här för att få åtkomst till ditt innehåll på alla dina enheter. Läs mer om iCloud-musikbibliotek.
  • Mobildata: Slå på eller av Musik-appens förmåga att strömma musik när iPhone, iPad eller Android-telefonen är ansluten till internet via en mobildataanslutning och använder mobildata.
  • Hämtad musik: Styr vad som hämtas till din enhet.

Du kan även styra vissa Apple Music-funktioner i appen Musik på din iOS-enhet eller Android-telefon. Gå till För dig > [din bild] > Redigera eller För dig > [din bild] > Visa konto. Därifrån kan du skapa eller radera en Apple Music-profil så att dina vänner kan följa vad du lyssnar på och förfina förslagen som visas i Apple Music.

Läs mer

Funktionerna i Apple Music kan variera beroende på land eller region. Läs mer om vad som är tillgängligt i ditt land eller region.

Du får bara använda Apple Music i privat, icke-kommersiellt syfte. Läs de fullständiga villkoren.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.