Lyssna på musik med mera i appen Musik

Lyssna på all din favoritmusik, upptäck ny musik du kommer att älska och lyssna på ditt musikbibliotek på alla dina enheter – allt i Musik-appen.

symbol för Apple Music-iOS-appen

Du kan använda Musik-appen på din iPhone eller iPod touch med senaste versionen av iOS, en iPad med senaste versionen av iPadOS, en Mac med senaste versionen av macOS eller Apple TV med senaste versionen av tvOS. På din Android-enhet hämtar du appen Apple Music.

Utforska appen Musik

Så här navigerar du i Musik-appen:

• På din iPhone, iPad, iPod touch eller Android-enhet: använd flikarna längst ner på skärmen.
  • Använd sidofältet på en Mac-dator.
  • På din Apple TV: använd flikarna högst upp på skärmen.

Bibliotek

Hitta all musik som du har lagt till från Apple Music och musik på dina andra enheter. Visa musik som du har köpt från iTunes Store och låtar som du har importerat från CD-skivor och andra tjänster. Du kan också hitta musik som har hämtats till enheten så att du kan lyssna offline.

För dig

Om du prenumererar på Apple Music kan du se musikrekommendationer och spellistor som är anpassade till din musiksmak. Du kan också se musik som du har spelat upp nyligen och se vad dina vänner lyssnar på.

Bläddra

Om du prenumererar på Apple Music ser du vilken musik som är ny och vilka låtar och videor som toppar listorna. Du kan även kolla på musikvideor och hitta spellistor med musikvideor. Du kan lägga till och hämta allt det här innehållet i ditt bibliotek.

Om du inte prenumererar på Apple Music använder du appen iTunes Store till att köpa och hämta musik istället.

Radio

Lyssna på Beats 1 om du vill höra en global livesändning med musikbranschens största namn. Du kan också lyssna på lokala radiokanaler från hela världen. Läs mer om Radio i Apple Music.

Använd Sök för att hitta låtar, album, artister, spellistor, låttexter med mera. Växla snabbt mellan att söka i ditt eget bibliotek och Apple Music-katalogen. Du kan också se dina senaste sökningar och vad som är populärt.

Kontrollera musik i Nu spelas

På skärmen Nu spelas kan du kontrollera volym och uppspelning för den musik som du lyssnar på. På skärmen Nu spelas kan du också aktivera blandning och upprepning, visa låttext och hitta och hantera kön Kommande.

Så här öppnar du Nu spelas:

• På din iPhone, iPad, iPod touch eller Android-enhet: Spela upp en låt och tryck på den längst ner på skärmen. Då öppnas Nu spelas så att du kan styra uppspelningen.
  • På din Apple TV: Nu spelas visas högst upp på skärmen.
  • På din Mac: Använd kontrollerna i navigeringsfältet högst upp i fönstret.

Fler sätt att styra musiken

Ändra inställningarna

Gå till Inställningar > Musik på din iPhone, iPad eller iPod touch. Här kan du justera följande inställningar:

Du kan också skapa en Apple Music-profil så att dina vänner kan följa vad du lyssnar på. Öppna bara För dig och tryck eller klicka på . Har du redan en Apple Music-profil? Tryck eller klicka på ditt namn och välj Ändra eller Visa konto för att hantera ditt konto.

Läs mer

• Du kan skapa spellistor av låtar. Om du prenumererar på Apple Music kan du också dela dina spellistor med vänner på Apple Music.
  • Du kan hantera din Apple Music-prenumeration på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV, Android-enhet eller i iTunes för Windows på din pc.

Funktionerna i Apple Music kan variera beroende på land eller region. Läs mer om vad som är tillgängligt i ditt land eller region.

Du får bara använda Apple Music i privat, icke-kommersiellt syfte. Läs de fullständiga villkoren.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.