Använda Diktering på din Apple Watch

Med Diktering kan du använda din röst för att svara på meddelanden och e-postmeddelanden eller andra aktiviteter, som att söka i Kartor. Du kanske även kan använda Diktering med andra appar från tredje part.

Den här artikeln har arkiverats och uppdateras inte längre av Apple.

Svara på ett meddelande

1. Öppna ett meddelande, rulla längst ner och tryck på mikrofonsymbolen.
  2. Säg meddelandet. Du kan även säga skiljetecken. Säg till exempel ”Har du några förslag frågetecken”.
  3. Tryck Skicka.

Om du istället vill skicka meddelande som ett textmeddelande istället för ljudmeddelande ändrar du inställningen på iPhone: Öppna appen Apple Watch, tryck på fliken Min klocka, tryck sedan på Meddelanden > Dikteringar.

Svara på ett e-postmeddelande

1. Öppna ett e-postmeddelande och tryck på Svara i slutet av meddelandet. Eller tryck hårt på skärmen och tryck på Svara.
  2. Tryck på mikrofonsymbolen.
  3. Säg ditt meddelande och tryck sedan på Klar. Du kan även säga skiljetecken. Till exempel kan du säga ”Hur var filmen frågetecken”.
  4. Kontrollera ditt meddelande och tryck sedan på Skicka.

Söka efter en plats i Kartor

1. Öppna Kartor.
  2. Tryck på Sök och sedan på Diktering.
  3. Säg vad du letar efter och tryck sedan på Klar.

Slå på eller av Diktering

Gå till Inställningar > Allmänt > Tangentbord på din iPhone. Aktivera eller avaktivera sedan Aktivera Diktering.

Ändra språk

Du kan ändra språk från alla skärmar när du kan trycka på Diktering. Tryck på Svara eller Sök, tryck hårt på skärmen och tryck på  och välj ett språk.

När du använder Diktering i en app på din Apple Watch är språket för diktering samma som tangentbordet i appen på din iPhone. Om du till exempel dikterar ett meddelande på din Apple Watch är språket samma som tangentbordet på din iPhone för den konversationen. När du byter språk för tangentbordet på din iPhone för ett meddelande eller en app ändras även språket för diktering på din Apple Watch.