Hantera din Apple Music-prenumeration på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc eller Apple TV

Läs om hur du avslutar Apple Music, byter till en prenumeration som är enskild på månads- eller årsbasis, för familj eller studenter alternativt går med i en befintlig familj.

Med Apple Music får du tillgång till hela Apple Music-katalogen med låtar, spellistor, musikvideor med mera. Med Apple kan du komma åt hela ditt musikbibliotek på alla dina enheter om du är inloggad med samma Apple-ID och iCloud-musikbibliotek är aktiverat.

Den här artikeln gäller Apple-enheter. Läs om hur du hanterar en Apple Music-prenumeration om du använder en Android-telefon.

Funktionerna i Apple Music kan variera beroende på land eller region.

Avsluta din prenumeration

Du kan avsluta Apple Music på din iPhone, iPad eller iPod touch, din Mac eller pc eller din Apple TV

Om du avslutar under provperioden kommer du fortsatt att ha tillgång till hela Apple Music-katalogen fram till datumet då du hade debiterats fullt pris.

Prenumerationen kan förnyas om du inte avslutar ditt medlemskap mer än 24 timmar före förnyelsedatumet.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

Visa din prenumeration genom att trycka på denna länk: Visa min prenumeration. Eller följ dessa steg:

1. Öppna appen Musik och tryck på För dig.
  2. Tryck på profilsymbolen cirkel med rosa siluett på vit bakgrund eller på din bild längst upp till höger.
  3. Rulla längst ned på din profilsida och tryck på Visa konto. Om du inte har skapat en profil på Apple Music går du vidare till steg 4.
  4. Tryck på Visa Apple-ID. Det kan hända att du behöver autentisera ditt Apple-ID.
  5. Rulla till Prenumerationer och tryck på alternativet. Tryck sedan på Apple Music. Om du inte har några andra prenumerationer går du direkt till Apple Music.
  6. Tryck på Avsluta prenumeration och sedan på Bekräfta. När du avbryter din prenumeration avslutas den i slutet av den aktuella faktureringscykeln.

Operatörsknutna prenumerationer hanteras genom operatören. Kontakta din operatör för att avsluta.

På Mac eller pc

Visa din prenumeration genom att trycka på denna länk: Visa min prenumeration. Eller följ dessa steg:

1. Öppna iTunes. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  2. Välj Konto > Visa mitt konto i menyraden högst upp på datorskärmen, eller högst upp i iTunes-fönstret.
  3. Autentisera ditt Apple-ID och klicka sedan på Visa konto.
  4. Rulla ned till avsnittet Inställningar på sidan Kontoinformation.
  5. Klicka på Hantera till höger om prenumerationerna och sedan på Apple Music. Om du inte har några andra prenumerationer går du direkt till Apple Music.
  6. Klicka på Avsluta prenumeration och sedan på Bekräfta. När du avbryter din prenumeration avslutas den i slutet av den aktuella faktureringscykeln.

På en Apple TV

Du kan avsluta din prenumeration på Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen). Apple TV (3:e generationen eller tidigare) är inte kompatibel med Apple Music.

1. Öppna Inställningar och välj sedan Konton.
  2. Välj Hantera prenumerationer under Prenumerationer. Du kan bli ombedd att logga in.
  3. Välj Apple Music och sedan Avsluta prenumeration. När du avbryter din prenumeration avslutas den i slutet av den aktuella faktureringscykeln.

Ändra din prenumeration

Du kan ändra typen av prenumeration när du vill. Alla typer ger tillgång till hela Apple Music-katalogen med vissa skillnader:

• Med en enskild månadsprenumeration betalar du varje månad. Med en årsprenumeration får du 12 månader Apple Music till priset av 10.
  • Med en familjeprenumeration kan upp till sex personer utnyttja alla fördelar med Apple Music, och alla kan ha sitt eget bibliotek. Läs mer om att gå med i en familjeprenumeration . Dessutom kan du ansluta till en befintlig familj.
  • Med ett studentmedlemskap kan studenter på universitet eller högskolor som har examinationsrätt i vissa länder och regioner, använda Apple Music till ett rabatterat medlemspris i upp till 48 månader (4 år). Läs mer om att gå med som student.

Följ stegen för att ändra din nuvarande medlemstyp till en enskild månadsmedlemskap, ett enskilt årsprenumeration, familje- eller studentprenumeration på iPhone, iPad eller iPod touch, på Mac eller pc eller på Apple TV.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

Visa din prenumeration genom att trycka på denna länk: Visa min prenumeration. Eller följ dessa steg:

1. Öppna appen Musik och tryck på För dig.
  2. Tryck på profilsymbolen cirkel med rosa siluett på vit bakgrund eller på din bild längst upp till höger.
  3. Rulla längst ned på din profilsida och tryck på Visa konto. Om du inte har skapat en profil på Apple Music går du vidare till steg 4.
  4. Tryck på Visa Apple-ID. Det kan hända att du behöver autentisera ditt Apple-ID.
  5. Rulla till Prenumerationer och tryck på alternativet. Tryck sedan på Apple Music för att se dina alternativ. Om du inte har några andra prenumerationer går du direkt till Apple Music.
  6. Välj den typ av prenumeration som du vill ha under Alternativ.
    Om du vill byta till en årlig enskild prenumeration trycker du på Enskilt (1 år). Bekräfta ditt val och tryck sedan på Tillbaka.
    Om du vill byta till en familjeprenumeration trycker du på Familj (1 månad). Bekräfta ditt val och tryck sedan på Tillbaka.
    Om du vill byta till en studentprenumeration trycker du på Student (1 månad). Ett nytt fönster öppnas. Tryck på Bekräfta behörighet och följ sedan stegen för att bekräfta din studentstatus.

På Mac eller pc

Visa din prenumeration genom att klicka på denna länk: Visa min prenumeration. Eller följ dessa steg:

1. Öppna iTunes. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  2. Välj Konto > Visa mitt konto i menyraden högst upp på datorskärmen, eller högst upp i iTunes-fönstret.
  3. Autentisera ditt Apple-ID och klicka sedan på Visa konto.
  4. Bläddra till avsnittet Inställningar på sidan Kontoinformation.
  5. Klicka på Hantera till höger om prenumerationerna och sedan på Apple Music om du vill se dina alternativ. Om du inte har några andra prenumerationer går du direkt till Apple Music.
  6. Välj den typ av prenumeration som du vill ha till höger om Alternativ:
    Om du vill byta till en årlig enskild prenumeration klickar du på Enskilt (1 år). Bekräfta sedan ditt val.
    Om du vill byta till en familjeprenumeration klickar du på Familj (1 månad). Bekräfta sedan ditt val.
    Om du vill byta till en studentprenumeration klickar du på Student (1 månad) Bekräftelse krävs. Ett nytt fönster öppnas. Tryck på Bekräfta behörighet och följ sedan stegen för att bekräfta din studentstatus.
  7. Klicka på Klar.

På en Apple TV

Du kan ändra din prenumeration på Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen). Apple TV (3:e generationen eller tidigare) är inte kompatibel med Apple Music.

1. Öppna Inställningar och välj sedan Konton.
  2. Under Prenumerationer väljer du Hantera prenumerationer. Du kan bli ombedd att logga in.
  3. Välj Apple Music från listan med aktiva prenumerationer och välj sedan den typ av prenumeration som du vill ha. Om du vill byta till en studentprenumeration använder du en iOS-enhet eller dator.

Gå med i en befintlig familj

Om du redan är medlem i en Familjedelningsgrupp som har en familjeprenumeration på Apple Music, behöver du inte göra någonting för att gå med.

Om du har en enskild prenumeration på Apple Music och vill gå med i en befintlig familjeprenumeration följer du dessa steg:

1. Be samordnaren för familjeprenumerationen att bjuda in dig till att gå med i deras familjegrupp.
  2. Acceptera inbjudan att gå med i gruppen.
  3. När du har accepterat inbjudan öppnar du Apple Music-appen och kontrollerar att du är en del av gruppen: Tryck på För dig och sedan på profilsymbolen Apple Music-symbolen eller på din bild. Titta efter Hantera familjemedlemskap under Hitta fler artister och kuratorer.

När du går med i en familjeprenumeration avslutas din enskilda prenumeration i slutet av den aktuella faktureringscykeln. Om du vill starta om din enskilda prenumeration senare kan du ändra tillbaka.

Mer hjälp

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.