Hantera din prenumeration på Apple Music

Läs om hur du avslutar en prenumeration på Apple Music, byter prenumerationstyp eller ansluter dig till en befintlig familjeprenumeration.

Mac, iPhone och Android-telefon som visar var du kan hantera din Apple Music-prenumeration.

Du kan avsluta eller ändra din prenumeration på Apple Music med den enhet du använde för att prenumerera eller en annan enhet, så länge du är inloggad med samma Apple-ID:

Om du avslutar din prenumeration på Apple Music förlorar du tillgången till Apple Music-katalogen, all musik som du har lagt till i ditt bibliotek och funktionerna i Apple Music när din prenumerationsperiod är slut.

Om du avslutar under din provperiod förlorar du omedelbart åtkomst till katalogen och funktionerna i Apple Music.

Du hanterar din prenumeration på Apple Music på en Apple-enhet på samma sätt som andra prenumerationer. Läs mer om hur du visar, ändrar eller avslutar prenumerationer.

Funktioner, prenumerationer och priser för Apple Music kan variera. Se vad som är tillgängligt i ditt land eller din region.

Avsluta eller ändra din prenumeration

Du kan avsluta eller ändra din prenumeration på Apple Music på iPhone, iPad eller iPod touch, Android-enheter, i iTunes på din Mac eller pc eller på din Apple TV.

Prenumerationen kan förnyas om du inte avslutar ditt medlemskap mer än 24 timmar före förnyelsedatumet.

En iPhone X som visar skärmen för medlemskap i Apple Music och dialogrutan Bekräfta avslutad prenumeration.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

Tryck på denna länk om du använder den iPhone, iPad eller iPod touch där du registrerade dig för att prenumerera på Apple Music: Visa min prenumeration. Eller följ dessa steg:

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iTunes och App Store.
  2. Tryck på ditt Apple-ID längst upp på skärmen och tryck sedan på Visa Apple-ID. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.
  3. Rulla till Prenumerationer och tryck på den.
  4. Tryck på din Apple Music-prenumeration.
    Om du blir debiterad för en prenumeration men inte ser den i din prenumerationslista ska du kontrollera att du är inloggad med det Apple-ID som du ursprungligen använde för din Apple Music-prenumeration och som du använder med Apple Music på din enhet. Läs om vad du ska göra om du ändå inte ser prenumerationen.
  5. Hantera prenumerationen med hjälp av de olika alternativen.
    Ändra: Du kan ändra till en enskild prenumeration som faktureras varje månad eller år, ändra till en familjeprenumeration och sedan bjuda in din familj, eller ändra till en studentprenumeration och verifiera att du är behörig.
    Avsluta prenumeration: Tryck på Avbryt prenumeration och sedan på Bekräfta. Prenumerationen avslutas i slutet av den nuvarande faktureringscykeln.*

En Android-telefon som visar alternativet Hantera medlemskap.

På en Android-enhet

Utöver att ändra eller avsluta ditt medlemskap kan du även ändra betalningsmetod eller lösa in presentkort till ditt konto på din Android-enhet eller Chromebook.

Om du inte längre har den enhet där du registrerade dig för Apple Music behöver du först hämta Apple Music-appen till din nya Android-enhet eller hantera prenumerationen på en annan enhet.

1. Tryck på menyknappen knappen Sorteringsalternativ i appen Apple Music på din Android-enhet.
  2. Tryck på Konto. Om Konto inte visas trycker du på Inställningar > Logga in. Logga in med ditt Apple-ID, tryck på bakåtknappen knappen Navigera upp och tryck på menyknappen knappen Sorteringsalternativ igen.
  3. Tryck på Hantera medlemskap.
  4. Hantera prenumerationen med hjälp av de olika alternativen.
    Ändra: Du kan ändra till en enskild prenumeration som faktureras varje månad eller år, ändra till en familjeprenumeration och sedan bjuda in din familj, eller ändra till en studentprenumeration och verifiera att du är behörig.
    Avsluta prenumeration: Tryck på Avbryt prenumeration och sedan på Bekräfta. Prenumerationen avslutas i slutet av den nuvarande faktureringscykeln.*

På Mac eller pc

Tryck på denna länk om du använder den Mac eller pc där du registrerade dig för att prenumerera på Apple Music: Visa min prenumeration. Eller följ dessa steg:

1. Öppna iTunes.
  2. Välj Konto > Visa mitt konto i menyraden högst upp på datorskärmen, eller högst upp i iTunes-fönstret. Du kan bli ombedd att logga in med ditt Apple-ID.
  3. Rulla ner till avsnittet Inställningar på sidan Kontoinformation. Klicka på Hantera till höger om Prenumerationer.
  4. Klicka på Redigera till höger om din Apple Music-prenumeration.
    Om du blir debiterad för en prenumeration men inte ser den i din prenumerationslista ska du kontrollera att du är inloggad med det Apple-ID som du ursprungligen använde för din Apple Music-prenumeration och som du använder med Apple Music på din enhet. Läs om vad du ska göra om du ändå inte ser prenumerationen.
  5. Hantera prenumerationen med hjälp av de olika alternativen.
    Ändra: Du kan ändra till en enskild prenumeration som faktureras varje månad eller år, ändra till en familjeprenumeration och sedan bjuda in din familj, eller ändra till en studentprenumeration och verifiera att du är behörig.
    Avsluta: Klicka på Avbryt prenumeration och sedan på Bekräfta. Prenumerationen avslutas i slutet av den nuvarande faktureringscykeln.*

En dator med iTunes öppet som visar skärmen för Apple Music-medlemskap och dialogrutan Bekräfta avslutning.

På en Apple TV

1. Öppna Inställningar och välj sedan Konton.
  2. Välj Hantera prenumerationer under Prenumerationer.
  3. Välj din Apple Music-prenumeration.
    Om du blir debiterad för en prenumeration men inte ser den i din prenumerationslista ska du kontrollera att du är inloggad med det Apple-ID som du ursprungligen använde för din Apple Music-prenumeration och som du använder med Apple Music på din enhet. Läs om vad du ska göra om du ändå inte ser prenumerationen.
  4. Hantera prenumerationen med hjälp av de olika alternativen.
    Ändra: Du kan ändra till en enskild prenumeration som faktureras varje månad eller år eller ändra till en familjeprenumeration och sedan bjuda in din familj. Använd en annan enhet om du vill ändra ett studentmedlemskap.
    Avsluta: Klicka på Avbryt prenumeration. Prenumerationen avslutas i slutet av den nuvarande faktureringscykeln.*

En tv med skärmen för Apple Music-medlemskap öppen. Knappen Avbryt prenumeration väljs.

Apple Music är inte tillgängligt på Apple TV (2:a generationen) eller Apple TV (3:e generationen).

Gå med i en befintlig familj

Om du redan är medlem i en familjedelningsgrupp som har en Apple Music-familjeprenumeration behöver du inte göra någonting för att gå med.

Om du har en enskild prenumeration på Apple Music och vill gå med i en befintlig familjeprenumeration följer du dessa steg:

1. Be samordnaren för familjeprenumerationen att bjuda in dig till att gå med i familjegruppen.
  2. Acceptera inbjudan att gå med i gruppen.
  3. När du har accepterat inbjudan öppnar du appen Apple Music och kontrollerar att du är medlem i gruppen. Gå igenom stegen för att hantera prenumerationen för din enhet och kontrollera att du har en familjeprenumeration.

När du går med i en familjeprenumeration avslutas din enskilda prenumeration eller studentprenumeration i slutet av den aktuella faktureringscykeln. Om du vill lämna familjen och starta om ditt enskilda medlemskap eller studentmedlemskap kan du ändra tillbaka.

Om du fortfarande inte ser din prenumeration

• Kontrollera att du har uppdaterad mjukvara på din enhet eller uppdatera Apple Music-appen för Android till den senaste versionen.
  • Det kan hända att du loggade in med ett annat Apple-ID när du tecknade prenumerationen. Logga in med detta Apple-ID för att se efter om dina prenumerationer faktureras till det kontot. Om du har aktiverat tvåfaktorsautentisering blir du eventuellt uppmanad att ange en verifieringskod. Vi kan hjälpa dig om du inte kan komma ihåg lösenordet till ditt andra Apple-ID.
  • Om du inte är familjesamordnare kan du lämna en familjeprenumeration, men samordnaren blir fakturerad för familjeprenumerationen tills den avslutas.
  • Om du tecknade din prenumeration på Apple Music via din mobiloperatör ska du kontakta operatören om du vill avsluta den.
  • Om du har fått ett e-postmeddelande om en prenumeration eller en faktura för Apple Music och du är osäker på om den är riktig eller inte, ska du kontrollera att det är ett riktigt e-postmeddelande från Apple.
  • Om du fortfarande inte kan visa eller hantera din prenumeration kontaktar du Apple-supporten.

Läs mer

* Om du avslutar under din provperiod förlorar du omedelbart åtkomst till katalogen och funktionerna i Apple Music.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.