Få hjälp med din Apple Watch

Om din Apple Watch inte fungerar, laddar, startar eller vill ansluta till din iPhone ska du göra så här.

Ladda din Apple Watch

Om din Apple Watch inte startar eller om skärmen är tom laddar du Apple Watch. Anslut din Apple Watch till laddaren och vänta i upp till 30 minuter. När din enhet är på och laddar visas en grön blixtsymbol på urtavlan.

Om batterinivån är låg eller om enheten inte laddar visas en röd blixtsymbol på urtavlan. Få hjälp med att ladda din enhet

Starta om Apple Watch och iPhone

Tryck på och håll ned sidoknappen tills du ser strömreglaget och dra sedan reglaget för att stänga av Apple Watch. Vänta ett par sekunder på att enheten ska stängas av och tryck sedan på sidoknappen igen och håll ned den tills Apple-logotypen visas. Du kan bara starta om Apple Watch när den inte laddar, så se till att du tar loss den från laddaren.

Tryck på och håll ned vilo-/väckningsknappen tills du ser strömreglaget och dra sedan reglaget för att stänga av iPhone. Vänta ett par sekunder på att enheten ska stängas av och tryck sedan på vilo-/väckningsknappen igen och håll ned den tills Apple-logotypen visas.

Tvinga Apple Watch att starta om

Om Apple Watch inte startar eller om du inte kan stänga av den med stegen ovan prövar du att tvinga den att starta om. Annars hoppar du över det här steget.

Tvinga inte fram en omstart för din Apple Watch om du uppdaterar watchOS. När du ser Apple-logotypen och förloppshjulet på din Apple Watch låter du den vara tills uppdateringen är slutförd. Du bör bara tvinga enheten att starta om som en sista utväg och endast om den inte svarar.

Tvinga Apple Watch att starta om genom att hålla ned både sidoknappen och Digital Crown i minst tio sekunder och släpp sedan båda knapparna när Apple-logotypen visas.

Ta bort parkopplingen mellan Apple Watch och iPhone

Öppna appen Apple Watch, tryck på fliken Min klocka och tryck sedan på enheten högst upp på skärmen på iPhone-enheten. Tryck på i-symbolen bredvid klockan för vilken du vill ta bort parkopplingen och tryck sedan på Ta bort parkopplingen mellan Apple Watch och iPhone

Radera din Apple Watch

När du har tagit bort parkopplingen mellan dina enheter bör du se alternativet för att välja språk på Apple Watch. Om du inte ser den här skärmen på Apple Watch går du till Inställningar > Allmänt > Nollställ. Tryck sedan på Radera allt innehåll och inst.

Parkoppla enheterna på nytt

Följ de här stegen när du parkopplar din Apple Watch och iPhone på nytt. Starta din Apple Watch och håll den nära din iPhone medan de synkroniseras.

Om du behöver mer hjälp

Kom ihåg att hålla Apple Watch, iPhone och appar uppdaterade.

Om du redan har prövat dessa steg kontaktar du Apple-supporten