Anpassa Apple Music

Musiken du lyssnar på och låtarna som du gillar och ogillar hjälper oss att ge dig bättre förslag och bättre anpassade mixar.

I avsnittet För dig i Apple Music kan du hitta anpassade musikrekommendationer och mixar skapade bara för dig. Rekommendationerna och låtarna i mixarna är influerade av:

• Den musik du lyssnar på från Apple Music-katalogen.
  • Vad du gillar och ogillar.
  • De genrer och artister du valde när du gick med i Apple Music.

En iPhone X som visar menyn Fler alternativ för låten Magic City av Gorillaz i Musik-appen.

Berätta vad du gillar eller ogillar

När du lyssnar på Apple Music kan du gilla och ogilla musik för att förfina dina rekommendationer:

• På en iPhone, iPad eller iPod touch: Tryck på spelaren längst ned på skärmen när du lyssnar på en låt och öppna skärmen Spelas nu. Tryck på symbolen Fler alternativ och välj  Älska eller  Ogilla.
  • På en Mac- eller Windows-dator: Håll pekaren över låtnamnet längst upp i iTunes och klicka sedan på symbolen Fler alternativ och välj Älska eller Ogilla.
  • På en Android-enhet: Tryck på spelaren längst ned på skärmen när du lyssnar på en låt och öppna skärmen Spelas nu. Tryck på symbolen Fler alternativ och välj  Älska eller  Ogilla.

Om du ångrar dig kan du ändra ditt val. På en iOS-enhet eller Android-enhet trycker du på  Älska eller  Ogilla igen för att rensa ditt val. På din Mac eller pc väljer du Älskad eller Ogillad för att rensa valet.

Du kan också säga ”Hej Siri” och berätta för Siri om du älskar eller ogillar en låt.

Lyssna på mixar

I För dig visas upp till fyra olika mixar som uppdateras varje vecka: Chill Mix, Favorites Mix, Friends Mix och New Music Mix. Mixar visas inte förrän du har använt Apple Music ett tag så att vi kan lära känna din musiksmak. För att komma åt Friends Mix måste du ställa in delning och ha Apple Music-vänner.

Om du lägger till några och hämtar en mix till ditt bibliotek hämtas de uppdaterade låtarna automatiskt till din enhet varje vecka.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.