Förfina dina förslag i Apple Music

Den musik du lyssnar på och de val du gör hjälper musikexperterna att ge dig bättre rekommendationer i För dig.

Avsnittet För dig i Apple Music i appen Musik på iPhone, iPad eller iPod touch, i iTunes på din Mac eller pc eller i Apple Music-appen på Android, är där du hittar förslag från våra experter som kan och älskar musik. Våra rekommendationer baserar sig på:

• Den musik du lyssnar på från Apple Music-katalogen.
  • Det du berättar att du älskar eller ogillar.
  • De genrer och artister du valde när du gick med i Apple Music.

Berätta vad du älskar eller ogillar

När du lyssnar på låtar och album kan du visa oss om du älskar eller ogillar något. Vi använder informationen för att ge dig bättre förslag.

• På en iPhone, iPad eller iPod touch: Tryck på spelaren längst ned på skärmen när du lyssnar på en låt och öppna skärmen Spelas nu. Tryck på  och välj älskasymbolen Älska eller ogillasymbolen Ogilla.
  • På en Mac eller pc: Håll pekaren över låtnamnet längst upp i iTunes och klicka sedan på symbolen Fler alternativ i iTunesoch välj Älska eller Ogilla.
  • På Android: Tryck på spelaren längst ned på skärmen när du lyssnar på en låt och öppna skärmen Spelas nu. Tryck på  och välj sedan älskasymbolen Älska eller ogillasymbolen Ogilla.

Om du ångrar dig kan du ändra ditt val. På din iOS-enhet eller Android-telefon trycker du bara på älskasymbol Älska eller ogillasymbol Ogilla igen för att rensa valet. På din Mac eller pc väljer du Älskad eller Ogillad för att rensa valet.

Uppdatera dina val

När du först går med i Apple Music på en iOS-enhet eller dator eller på Android, frågar vi vilka genrer och artister du gillar. Du kan när som helst ändra de här valen.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna appen Musik och tryck på För dig.
  2. Tryck på Apple Music-profilsymbol längst upp till höger eller på din bild.
  3. Rulla längst ned på sidan och tryck på Visa konto och tryck sedan på Välj artister.
  4. Om du vill nollställa dina val helt trycker du på Nollställ. Om du vill ändra eller lägga till de val du tidigare gjort följer du anvisningarna för att gilla, älska och ta bort genrer och artister baserat på hur viktiga de är för dig. Du kan även söka efter speciella artister och genrer.
  5. När du är klar med ändringarna trycker du på Klar.

På Mac eller pc

1. Öppna iTunes.
  2. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  3. Välj Konto > Välj artister i menyraden längst upp på datorskärmen eller längst upp i iTunes-fönstret.
  4. Om du vill nollställa dina val helt klickar du på Nollställ. Om du vill ändra eller lägga till de val du tidigare gjort följer du anvisningarna för att gilla, älska och ta bort genrer och artister baserat på hur viktiga de är för dig. Du kan även söka efter speciella artister och genrer.
  5. När du är klar med ändringarna klickar du på Klar.

På din Android-telefon

1. Öppna appen Apple Music och tryck på menysymbolen  i det övre vänstra hörnet.
  2. Tryck på din bild eller ditt Apple-ID högst upp i menyn. Du kan bli uppmanad att ange ditt lösenord.
  3. Rulla längst ned på sidan och tryck på Visa konto och tryck sedan på Välj artister.
  4. Om du vill nollställa dina val helt trycker du på Nollställ. Om du vill ändra eller lägga till de val du tidigare gjort följer du anvisningarna för att gilla, älska och ta bort genrer och artister baserat på hur viktiga de är för dig. Du kan även söka efter speciella artister och genrer.
  5. När du är klar med ändringarna trycker du på Klar.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.