Notiser på Apple Watch

Notiserna visas på din iPhone eller Apple Watch, beroende på vilken enhet du använder, så att du ser dem så snabbt som möjligt.

Här visas dina notiser

Notiser visas antingen på din Apple Watch eller iPhone, inte båda. Nedan lär du dig när en notis visas på din iPhone istället för din Apple Watch.

Meddelandet ”Jag är på väg” på iPhone

Om din iPhone inte är låst får du notiser till din iPhone istället för till Apple Watch.

Meddelandet ”Jag är på väg” på Apple Watch

Om din iPhone är låst eller är i viloläge får du notiser på din Apple Watch, såvida du inte har låst den med din lösenkod.

När du stänger notiser på Apple Watch stängs de också på iPhone.

Välj vilka notiser du får

Du kan anpassa notiserna för varje app du använder med din Apple Watch. Som standard speglar notiserna på Apple Watch inställningarna på din iPhone. Om du till exempel ställer in notiser för appen Mail på iPhone så att den bara visar notiser om e-post från viktiga personer, och om notiserna på Apple Watch speglar din iPhone, visas endast notiser för e-post från viktiga personer på din Apple Watch.

För inbyggda appar kan du välja vilka notiser du får:

1. Öppna appen Apple Watch på iPhone-enheten.
  2. Tryck på fliken Min klocka och tryck sedan på Notiser.
  3. Tryck på en app. Om du vill att appens notisinställningar ska vara samma som på din iPhone trycker du på Spegla min iPhone. Tryck på Anpassad om du vill välja att få vissa typer av notiser på din Apple Watch.

För appar från tredje part kan du stänga av notiser. Rulla ned till avsnittet Spegla iPhone-notiser från och stäng av inställningen bredvid appen.

Håll dina notiser privata

När du lyfter på handleden för att se en notis visas en kort sammanfattning. Fullständig information visas ett par sekunder senare. Går så här för att undvika att visa fullständig information i notisen:

1. Öppna appen Apple Watch på din iPhone.
  2. Tryck på fliken Min klocka, tryck på Notiser och aktivera Notisintegritetsskydd.
  3. När du får en notis trycker du på den för att visa fullständig information.

Om du vill gömma notissymbolen

röd pricksymbol visas på urtavlan när du får en notis. Du kan gömma den röda pricken så att den inte visas när du har olästa notiser:

1. Öppna appen Apple Watch på iPhone-enheten.
  2. Tryck på fliken Min klocka och tryck sedan på Notiser.
  3. Slå av Notisindikator.

Om du inte får notiser på Apple Watch

Om anslutningen mellan enheterna går förlorad kommer notiserna till din iPhone istället för till din Apple Watch. Du kan kontrollera anslutningen genom att svepa uppåt på urtavlan för att öppna Kontrollcenter. Om dina enheter är frånkopplade kan du se röd iPhone-symbolett rött kryss eller wifi-symbol. Prova med att ansluta din iPhone och Apple Watch.

Om Apple Watch är låst eller om du aktiverar Stör ej visas notiserna på din iPhone.

• När din Apple Watch är låst visas låssymbolen på urtavlan.
  • Om Stör ej är aktiverat visas månsymbolen på urtavlan. Svep uppåt på urtavlan och tryck sedan på månsymbolen Stör ej när du vill stänga av den här funktionen.

För appar från tredje part skickas notiser bara när även den parkopplade iPhone-enheten är ansluten till ett nätverk.