Konfigurera din iPad att dela ut prov och utvärderingar

När du delar ut ett prov till dina elever kan du låsa deras iPad till en utvärderingsapp och stänga av funktioner som du inte vill att de ska använda.

Det finns flera metoder för att styra hur dina elever använder en iPad under ett prov. Använd den här tabellen för att välja den utvärderingsfunktion som passar bäst för din institution. Klicka på namnet för mer information om funktionen.

Funktion

Kräver appsupport

Kräver övervakning

Kräver MDM

Kräver ytterligare begränsningar

iOS-krav

Automatisk utvärderingskonfiguration

Ja

Nej

Nej

Nej

iOS 9.3.2 eller senare

Självstyrt enappsläge

Ja

Ja

Ja

Ja

iOS 7.1 eller senare

Enappsläge

Nej

Ja

Nej

Ja

iOS 7.1 eller senare

Guidad åtkomst

Nej

Nej

Nej

Ja

iOS 7.1 eller senare

Använda en app med Automatisk utvärderingskonfiguration inbyggd

I iOS 9.3.2 och senare kan iPad-enheter låsas och konfigureras automatiskt med funktionen Automatisk utvärderingskonfiguration. Med hjälp av den här funktionen kan godkända utvecklare skapa appar som låser en iPad till en viss app och stänger av följande funktioner när iPad-enheten startas:

• Automatisk korrigering och stavningskontroll
  • Tangentbord med förslag
  • Sökning efter definitioner i ordlistan
  • Kortkommandon
  • Delning
  • Universal Clipboard (iOS 10.2 och senare)
  • Diktering (iOS 10.3 och senare)
  • Fjärrvisning med Klassrum (iOS 10.3.2 och senare)
  • Skärminspelning (iOS 11 och senare)
  • Läs upp markerad text (iOS 11 och senare)
  • Automatiska versaler, förhandsvisning av tecken och smart interpunktion (iOS 11 och senare)

Kontrollera med utvärderingsleverantören om appen använder Automatisk utvärderingskonfiguration.

Ingen ytterligare hantering eller inställning krävs för Automatisk utvärderingskonfiguration. Om du aktiverar Enappsläge eller Guidad åtkomst åsidosätter den funktionen andra appbegränsningar.

Det här är den enda metoden som automatiskt begränsar tangentbords- och ordlistefunktionerna. Du måste begränsa dessa funktioner separat om du använder en annan metod för att låsa och konfigurera en iPad. Läs mer om begränsningar av tangentbords- och ordlistefunktioner.

Låsa enheten till en provapp med Självstyrt enappsläge

Självstyrt enappsläge är en funktion som låser en iPad till en app under ett prov. Om din app inte har stöd för Automatisk utvärderingskonfiguration kan du konfigurera iPad-enheten för självstyrt enappsläge med MDM-mjukvaran (Mobile Device Management). Din MDM-mjukvara installerar en profil som identifierar provappen på enheten.

Läs mer om att använda Mobile Device Management för att konfigurera Självstyrt enappsläge.

Ställa in begränsningar och hjälpmedelsfunktioner med Enappsläge

När du aktiverar enappsläget kan du också konfigurera dessa begränsningar och hjälpmedelsalternativ:

• Touch
  • Motion
  • Volymknappar
  • Sidoknappen
  • Vilo-/väckningsknapp
  • Autolås
  • Läs upp markering*
  • Mono-ljud*
  • VoiceOver*
  • Zooma*
  • Invertera färger*
  • AssistiveTouch*

*Dessa funktioner är avstängda som standard.

Du måste begränsa dessa funktioner separat om du använder den här metoden för att låsa och konfigurera en iPad. Läs mer om begränsningar av tangentbords- och ordlistefunktioner.

Hjälp eleverna att behålla fokus med Guidad åtkomst

Guidad åtkomst hjälper elever att arbeta med en uppgift i taget och fokusera på innehållet. Eftersom det är en hjälpmedelsfunktion för individuella elever måste personal eller lärare manuellt konfigurera varje enhet. Det här rekommenderas inte för utvärderingar.