Konfigurera din iPad att dela ut prov och utvärderingar

När du delar ut ett prov till dina elever kan du låsa deras iPad till en utvärderingsapp och stänga av funktioner som du inte vill att de ska använda.

Det finns flera metoder för att kontrollera hur dina elever använder en iPad under prov. Använd den här tabellen för att välja den utvärderingsfunktion som passar bäst för din institution. Klicka på namnet för mer information om funktionen.

Funktion

Kräver appsupport

Kräver övervakning

Kräver MDM

Kräver ytterligare begränsningar

iOS-krav

Automatisk utvärderingskonfiguration

Ja

Nej

Nej

Nej

iOS 9.3.2 eller senare

Självstyrt enappsläge

Ja

Ja

Ja

Ja

iOS 7.1 eller senare

Enappsläge

Nej

Ja

Nej

Ja

iOS 7.1 eller senare

Guidad åtkomst

Nej

Nej

Nej

Ja

iOS 7.1 eller senare

Automatisk utvärderingskonfiguration

Med iOS 9.3.2 och senare kan appar automatiskt låsa och konfigurera iPad med automatisk utvärderingskonfiguration. Den här funktionen tillåter godkända utvärderingsutvecklare att skapa appar som låser en iPad till en app och stänger av följande funktioner när iPad startas:

• Automatisk korrigering och stavningskontroll
  • Tangentbord med förslag
  • Sökning efter definitioner
  • Kortkommandon
  • Delning
  • Universal Clipboard (iOS 10.2 och senare)
  • Diktering (iOS 10.3 och senare)
  • Fjärrvisning med Klassrum (iOS 10.3.2 och senare)
  • Skärminspelning (iOS 11 och senare)
  • Läs upp markerad text (iOS 11 och senare)
  • Automatiska versaler, förhandsvisning av tecken och smart interpunktion (iOS 11 och senare)

Kontakta din utvärderingsleverantör för att kontrollera om deras appar använder automatisk utvärderingskonfiguration.

Automatisk utvärderingskonfiguration kräver ingen ytterligare hantering eller konfiguration. Om du aktiverar enappsläge eller guidad åtkomst kommer den funktionen att överskrida dina andra appbegränsningar.

Det här är den enda metoden som automatiskt begränsar tangentbords- och definitionsfunktioner. Du måste begränsa dessa funktioner separat om du använder en annan metod för att låsa och konfigurera en iPad. Läs mer om begränsningar av tangentbords- och definitionsfunktioner.

Självstyrt enappsläge

Självstyrt enappsläge är en funktion som låser en iPad till en app inför prov. Om din app inte har stöd för automatisk utvärderingskonfiguration kan du konfigurera din iPad för självstyrt enappsläge med MDM-mjukvaran (Mobile Device Management). Din MDM-mjukvara installerar en profil som identifierar din provapp på enheten.

Läs mer om Mobile Device Management för iPhone, iPad och iPod touch.

Du måste begränsa dessa funktioner separat om du använder den här metoden för att låsa och konfigurera en iPad. Läs mer om begränsningar av tangentbords- och definitionsfunktioner.

Enappsläge

När du aktiverar enappsläge kan du också konfigurera dessa begränsningar och hjälpmedelsalternativ:

• Touch
  • Motion
  • Volymknappar
  • Sidoknappen
  • Vilo-/väckningsknapp
  • Autolås
  • Läs upp markering*
  • Mono-ljud*
  • VoiceOver*
  • Zooma*
  • Invertera färger*
  • AssistiveTouch*

*Funktionen är inaktiverad som standard.

Du måste begränsa dessa funktioner separat om du använder den här metoden för att låsa och konfigurera en iPad. Läs mer om begränsningar av tangentbords- och definitionsfunktioner.

Guidad åtkomst

Guidad åtkomst har utvecklats för att hjälpa elever att arbeta med en uppgift och hålla dem fokuserade på innehållet. Eftersom guidad åtkomst är en hjälpmedelsfunktion för enskilda elever måste personal eller lärare manuellt konfigurera varje enhet. Det här rekommenderas inte för utvärderingar.