Få hjälp med problem med att uppdatera och återskapa i iOS

Läs om hur du löser problem med att uppdatera och återskapa i iOS.

Försök först med det här

1. Hämta den senaste versionen av iTunes. Du kan behöva OS X Mavericks 10.9.5 och senare eller Windows 7 och senare för att uppdatera iTunes.
  2. Om din enhet inte kan återskapas eller om du får ett meddelande om att ett okänt fel inträffade [fel nummer]" använder du dessa steg

Om du fortfarande ser felet kan du försöka med stegen nedan.

Välj ditt felnummer eller felmeddelande

Välj fel och läs om vad du kan göra:

Kontrollera att din enhet, Apple och iTunes kan kommunicera

Om fel 1671 visas hämtar iTunes nödvändig mjukvara. Vänta tills hämtningen slutförts och försök igen. Du kan klicka på nedåtpilen i det övre högra hörnet i iTunes för att se hur lång tid hämtningen bör ta.

Om du ser något av felen nedan kanske din dator inte kan ansluta till Apples servrar eller din iPhone, iPad eller iPod touch:

• 17, 1638, 3014, 3194, 3000, 3002, 3004, 3013, 3014, 3015, 3194, 3200
  • ”Problem med att hämta programvara.”
  • ”Enheten passar inte med önskad struktur.”

Kontrollera följande:

1. Kontrollera att iTunes kan kommunicera med Apples uppdateringsservrar för mjukvara.
  2. Kontrollera din säkerhetsmjukvara från tredje part.

Kontakta Apple-supporten om fel kvarstår.

Kontrollera säkerhetsmjukvaran

Kontrollera USB-anslutningarna

Om du ser fel 4005, 4013 eller 4014 använder du dessa steg.

Om du ser något av felen nedan kontrollerar du din USB-anslutning, USB-kabel, USB-port eller dator:

• 13, 14, 1600, 1601, 1602, 1603, 1604, 1611, 1643–1650
  • 2000, 2001, 2002, 2005, 2006, 2009
  • Ett felmeddelande som innehåller ”ogiltigt svar”

Kontrollera följande. Prova igen efter varje steg:

1. Använd USB-kabeln som medföljde din enhet. Om du inte har den provar du med en annan USB-kabel från Apple.
  2. Byt till en annan USB-port på datorn. Koppla inte in den i tangentbordet.
  3. Byt till en USB-port på en annan dator.
  4. Om felet fortfarande visas kan du kontrollera om det finns andra USB-problem, problem med säkerhetsprogram från tredje part och problem med hårdvara.

Kontakta Apple-supporten om fel kvarstår.

Kontrollera din hårdvara

Om du ser fel 53 använder du dessa steg.

Om du ser något av felen nedan kan du ha problem med hårdvaran:

• 1, 3, 10, 11, 12, 13, 14, 16
  • 20, 21, 23, 26, 27, 28, 29, 34, 35, 36, 37, 40, 56
  • 1002, 1004, 1011, 1012, 1014, 1667 1669

Kontrollera följande. Prova igen efter varje steg:

1. Om iTunes redan är öppet avslutar du och startar det igen.
  2. Kontrollera din säkerhetsmjukvara från tredje part.
  3. Kontrollera att USB-kabeln, datorn och nätverket är pålitliga. Försök sedan att återskapa din iOS-enhet två gånger till.
  4. Kontrollera om du har gammal eller modifierad mjukvara

Kontakta Apple-supporten om felet kvarstår.

Kontrollera om du har gammal eller modifierad mjukvara

Om fel 1015 eller ett meddelande som anger ”Den önskade resursen kan inte hittas” visas, kan din enhet innehålla obehöriga ändringar av iOS (jailbreaking). Eller så försöker du installera en tidigare version av iOS (nedgradering).

Om du vill återskapa din enhet till den senaste versionen av iOS använder du återhämtningsläget.

Kontakta Apple-supporten om fel kvarstår.