Få hjälp med problem med att uppdatera och återskapa i iOS

Läs om hur du löser specifika problem med att uppdatera och återskapa i iOS.

Använd dessa grundläggande steg när du ser det här meddelandet: ”iPhone [enhetstyp] kunde inte återskapas. Ett okänt fel inträffade [felnummer].” Om felmeddelandet fortfarande visas letar du reda på ditt fel nedan för att lära dig vad du kan göra.

Välj ditt felnummer eller felmeddelande

Välj ditt fel för att lära dig vad du kan göra:

Kontrollera om det finns några kommunikationsproblem

Om fel 1671 visas hämtar iTunes nödvändig programvara. Vänta på att hämtningen slutförts och försök igen. Du kan klicka på nedåtpilen i det övre högra hörnet i iTunes för att se hur lång tid hämtningen bör ta.

Om du ser ett av felen nedan kanske din dator inte kan ansluta till Apples servrar eller din iPhone, iPad eller iPod touch:

• 17, 1638, 3014, 3194, 3000, 3002, 3004, 3013, 3014, 3015, 3194, 3200
  • ”Problem med att hämta programvara.”
  • ”Enheten passar inte med önskad struktur.”

Kontrollera om det finns kommunikationsproblem mellan iTunes och Apples programuppdateringsserver. Om du fortfarande ser felmeddelandet kontrollerar du om det finns problem med säkerhetsprogramvara från tredje part.

Kontrollera säkerhetsprogramvaran

Kontrollera USB-anslutningarna

Om fel 4005, 4013 eller 4014 visas kan du läsa om vad du kan göra. Om du ser ett av felen nedan kan du ha USB-anslutningsproblem:

• 13, 14, 1600, 1601, 1602, 1603, 1604, 1611, 1643-1650
  • 2000, 2001, 2002, 2005, 2006, 2009
  • Ett felmeddelande som innehåller ”ogiltigt svar”

Använd dessa steg för att se om problemet är med USB-kabeln, USB-porten eller datorn. Prova igen efter varje steg:

1. Använd USB-kabeln som medföljde din enhet. Om du inte har den prövar du med en annan USB-kabel från Apple.
  2. Byt till en annan USB-port på datorn. Koppla inte in den i tangentbordet.
  3. Koppla till en annan dator.
  4. Om felet fortfarande visas kan du kontrollera om det finns andra USB-problem, problem med säkerhetsprogram från tredje part och problem med maskinvara.

Kontrollera om det finns några maskinvaruproblem

Om fel 53 visas kan du läsa om vad du kan göra. Om du ser ett av felen nedan kan du ha problem med maskinvaran:

• 1, 3, 10, 11, 12, 13, 14, 16
  • 20, 21, 23, 26, 27, 28, 29, 34, 35, 36, 37, 40, 56
  • 1002, 1004, 1011, 1012, 1014, 1667 1669

Kontrollera det här:

1. Kontrollera att du har den senaste versionen av iTunes.
  2. Kontrollera om det finns problem med säkerhetsprogram från tredje part.
  3. Kontrollera att USB-kabeln, datorn och nätverket är pålitliga. Försök sedan att återskapa din iPhone, iPad eller iPod två gånger till.
  4. Om felmeddelandet fortfarande visas kan du kontrollera om det finns gammal eller modifierad programvara eller kontakta Apple-supporten.

Kontrollera om du har gammal eller modifierad programvara

Om fel 1015 eller ett meddelande som anger ”Den önskade resursen kan inte hittas” visas, kan din enhet ha obehöriga ändringar av iOS (jailbreaking). Eller så försöker du installera en tidigare version av iOS (nedgradering).

Uppdatera till den senaste versionen av iTunes och använd sedan återhämtningsläge för att återställa enheten till den senaste versionen av iOS.

Senast ändrad: