Kan inte omvandla unicast DNS-namn som slutar på .local i iOS

iOS-enheter kan kanske inte omvandla unicast DNS-namn som slutar med suffixet .local. Om du behöver åtkomst till ett internt företagsnätverk som använder ett internt domännamn på toppnivå, som ”mydomain.local” kan dessa steg vara till hjälp.

Problemet kan åtgärdas genom att ställa in det privata nätverket (om möjligt) på att använda ett domännamn som slutar på något annat än ”.local”. Vid planering av interna företagsnätverksnamn rekommenderas att använda domännamn som slutar på något annat än ”.local”, exempelvis:

• .private

• .intranet

• .internt

• .lan

Bonjours Multicast Domain Name Service (mDNS) använder suffixet .local för att identifiera Bonjour-kompatibla enheter. Det är starkt rekommenderat att undvika användning av suffixet .local vid planering av interna företagsnätverk.

I iOS 8 kan du lägga till en etikett till domännamnet

För omvandling av en .local-domän på toppnivå via multicast i iOS 8 kan du använda ett valfritt dubbelt etikettnamn, till exempel ”example.local”. Det är kompatibelt med IANA-tilldelningen av den lokala domänen till Bonjour.

Du kan även konfigurera namn med tre eller fler etiketter (”host.example.local”) vid användning av unicast DNS:

• Kontrollera att domännamnsservern har en SOA (Start of Authority)-post ”.local”.

• Du kan även använda en subdomän ”.local”, till exempel ”example.local”. I det här fallet kan du lägga till en sökdomän med dubbla etiketter som ”example.local” och antingen ha en SOA-post, till exempel ”example.local” eller en för ”.local”.