Innehållstyper som macOS Server-cachning och macOS-cachningsstöd

Du kan använda macOS Server-cachning och macOS-cachningsstöd för att göra hämtningarna av Apple-mjukvara som distribueras över internet snabbare. Cachning lagrar lokala kopior av mjukvaran på servern så hämtningen för anslutna klienter går snabbare.

Innehållstyper som stöds av cache-tjänsten

macOS Server och macOS har inbyggt stöd för cachning av följande mjukvara.

iTunes och iBooks

• iTunes 11.0.4 och senare (OS X- och Windows-versioner)
  • Köp av och uppdateringar för iOS-appar*
  • iBooks Store-innehåll (iOS 6 och senare samt OS X Mavericks och senare)

*iOS-uppdateringar som hämtats med iTunes är inte cachade. iOS-uppdateringar som levererats trådlöst är cachade istället.

macOS

• macOS-uppdateringar
  • Mac App Store (OS X Mountain Lion 10.8.4 eller senare rekommenderas)
  • Andra programuppdateringar som distribueras av Apple (inklusive uppdateringar till iTunes för macOS och skrivardrivrutiner)
  • Hämtningsbart innehåll för GarageBand
  • Appar från tredje part från Mac App Store och medföljande uppdateringar
  • iCloud-datacachning (bilder och dokument) för OS X El Capitan 10.11 och senare

iOS 7 och senare och Apple TV

• iOS-uppdateringar (trådlöst)
  • Apple TV-uppdateringar (trådlöst)
  • iOS-appar, Apple TV-appar och uppdateringar av appar
  • Stöd för on-demand-resurser för iOS 10 och senare samt tvOS 10 och senare.
  • iCloud-datacachning (bilder och dokument) för iOS 9 och senare
  • Kursmaterial för iTunes U från iOS App Store och iBooks Store, samt överfört handledarmaterial som ljud, video och iWork- eller iBooks Author-filer
  • Vissa mobila resurser, som Siris röster med hög kvalitet, ordlistor med mera

Begränsningar för länder och regioner

• Allt innehåll är inte cachelagrat i alla regioner.
  • Från och med december 2013 cachelagras inte iTunes-hämtningar i Brasilien, Mexiko, Kina och Portugal. iBooks-hämtningar cachelagras inte i Kanada.
  • iTunes-hämtningar cachelagras kanske inte om en klients IP-adress inte är kopplad till iTunes Store i din region.

Läs mer

Läs mer om cache-tjänsten och klient-cachning.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.