Innehållstyper som stöds av innehållscachelagring i macOS

Läs om hur innehållscachelagring gör hämtningarna av Apple-mjukvara och innehåll från iCloud snabbare.

Innehållscachelagring gör hämtningarna av Apple-mjukvara som distribueras över internet snabbare. Innehållscachelagring lagrar lokala kopior av mjukvaran på din Mac så att hämtningen för anslutna klienter går snabbare.

Innehållstyper som stöds av cachetjänsten

macOS har inbyggt stöd för cachelagring av följande mjukvara.

macOS

• macOS-uppdateringar och återställningsavbilder från internet*

• Uppdateringar av systemets fasta mjukvara och återställning

• macOS-startskivor hämtade från App Store eller softwareupdate --fetch-full installer

• Appar och appuppdateringar från  App Store

• Hämtningsbart innehåll för GarageBand

• iCloud-datacachelagning (bilder och dokument)

• Apple Books-innehåll

• Hämtningsbara komponenter för Xcode, som simulatorer (Xcode 10.2 eller senare)

• Rosetta

• Skärmsläckare och bakgrundsbilder med flygfoton

iOS, iPadOS, tvOS och visionOS

• OS-uppdateringar (trådlöst)

• Skärmsläckare med flygfoton på Apple TV

• Appar och appuppdateringar

• Stöd för resurser på begäran

• iCloud-datacachelagning (bilder och dokument)

• Apple Books-innehåll

• Vissa mobila resurser, som Siris röster med hög kvalitet, ordlistor med mera

• Innehåll i Skolarbete, som bifogade filer och multimediefiler som läggs till i uppgifter

watchOS

• watchOS-appar och appuppdateringar

• iCloud-datacachning

Begränsningar för länder och regioner

• Allt innehåll är inte cachelagrat i alla regioner.

• iTunes-hämtningar cachelagras inte i Brasilien, Mexiko, Kina, fastlandet och Portugal.  Apple Books-hämtningar cachelagras inte i Kanada.

• IP-adress och region för en Mac-dator är registrerade hos Apple när innehållscachelagring för macOS är aktiverat. Den registrerade regionen för innehållscachelagring för macOS måste överensstämma med regionen för kundens Apple-ID-konton för att cachelagra iTunes och App Store-innehåll.

Läs mer

Läs mer om cachelagring av innehåll.

*Efter att ha startat från macOS Återställning via internet kan kunder använda den cachelagrade bilden för att installera macOS och utföra andra åtgärder under återställningen.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.