Om du inte kan ansluta ditt Magic Keyboard, din Magic Mouse eller ditt Magic Trackpad till din Mac

Prova dessa steg för att lösa problem med dina Magic-tillbehör.

Stäng av och slå på enheten

Magic Mouse har ett reglage på enhetens undersida, och Magic Keyboard och Magic Trackpad har ett reglage på enhetens bakkant. Skjut reglaget för att stänga av enheten (inget grönt syns) och skjut sedan tillbaka reglaget för att slå på enheten (grönt syns).

Tidigare trådlösa tangentbordsmodeller från Apple och Magic Trackpad-modeller har en strömbrytare på enhetens högra sida. Håll strömbrytaren nertryckt tills den gröna lysdioden på ovansidan av enheten släcks och tryck sedan på strömbrytaren igen tills du ser den gröna lysdioden för att slå på enheten.

Kontrollera att Bluetooth är påslaget

Använder du den bärbara Mac-datorns inbyggda styrplatta eller en usb-mus väljer du Apple-menyn () > Systeminställningar och klickar sedan på Bluetooth. Kontrollera att Bluetooth är aktiverat.

Om Bluetooth-symbolen inte visas, eller om statusen i menyraden fortsätter att visa att Bluetooth är avstängt, startar du om datorn och försöker sedan slå på Bluetooth igen.

Anslut Lightning-kabeln

Anslut ditt trådlösa tillbehör till din Mac med Lightning-till-usb-kabeln eller usb-C-till-Lightning-kabeln. Vänta 1 minut och koppla sedan bort kabeln. Detta parkopplar tillbehöret med din Mac och laddar det inbyggda batteriet. För att kontrollera tillbehörets laddningsnivå klickar du på symbolen Kontrollcenter i menyraden och sedan på Bluetooth.

Tidigare modeller använder inte en Lightning-kabel för laddning, men har batterier som du byter ut. Läs om hur du parkopplar enheterna med din Mac.

Kontrollera om det finns trådlös störning

Om ditt tillbehör inte håller den trådlösa anslutningen kan det finnas störningar på andra trådlösa enheter. Läs om hur du löser wifi- och Bluetooth-problem som orsakats av trådlös störning.