Aktivera dra med tre fingrar för din Mac-styrplatta

Funktionen att dra objekt med tre fingrar finns tillgänglig på styrplattor som har stöd för Force Touch.

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka på Hjälpmedel.
  2. Välj Pekstyrning i sidofältet. (I tidigare versioner av macOS väljer du Mus och styrplatta.)
  3. Klicka på knappen Alternativ för styrplatta.
  4. Välj Aktivera dragning och sedan dra med tre fingrar från menyn.
  5. Klicka på OK.

Fönster med Hjälpmedelsinställningar med pekstyrningsalternativ och dra med tre fingrar aktiverat

Läs mer om dessa alternativ för styrplattan.