Om du inte kan beställa tryck eller projekt från Apple i iPhoto

Ta reda på hur du löser problem du kan stöta på när du försöker beställa trycksaker från Apple i iPhoto.

Först kontrollerar du internetanslutningen och att du använder den senaste versionen av iPhoto. Kontrollera även att faktureringsinformationen för ditt Apple-ID är aktuellt. Sedan väljer du det problem nedan som bäst stämmer in på din situation:

Om du inte kan starta en beställning

1. Kontrollera internetanslutningen. Om du inte kan ansluta till internet kontaktar du din servicepartner för mer hjälp.
  2. Kontrollera vilken version av iPhoto du har. Apple stöder endast beställning av tryckprodukter från iPhoto 9.6.1 och Photos för macOS.
  3. Kontrollera att du är inloggad med ditt Apple-ID. Om du inte har ett Apple-ID kan du skapa ett.

Om du får en varning om en bok du har skapat

När du har börjat beställningen av en bok kan du se meddelandet ”Din bok verkar innehålla bildramar som inte innehåller bilder på en eller flera sidor. Du måste ändra layouten på de sidorna eller placera in bilder i de ramarna innan du kan köpa den här boken."

Meddelandet visas om du väljer en bildbakgrund för en sida innan du lägger till en bild för bakgrunden. Lös problemet genom att lägga till en bild till bakgrunden och ändra layouten till helvit eller någon annan färg.

Om du får en varning om ditt konto

När du försöker göra en beställning kan du se meddelandet ”Din kontoinformation har ändrats. Kontrollera dina betalningsuppgifter och godkänn dem."

Lös problemet genom att uppdatera din faktureringsinformation i Apple Online Store:

1. Under Kontoinställningar till vänster på skärmen klickar du på Ändra din förvalda leverans- eller faktureringsinformation.
  2. Logga in med det Apple-ID du använder för att göra inköp i iPhoto.
  3. Klicka på Redigera till höger om Betalningsinformation.
  4. Ange din information på nytt så som den visas på kontoutdraget för ditt kreditkort. Om du är kund i USA kontrollerar du att du använder ett femsiffrigt postnummer. iPhoto stöder inte formatet Zip+4.

Är problemet kvar efter att du har uppdaterat faktureringsinformationen provar du att Rensa cookies i Safari. Om du rensar cookies i Safari kan de även tas bort från andra program.

Om du ser meddelandet Ett oväntat fel har inträffat

När du försöker göra en beställning kan du se meddelandet ”Ett oväntat fel har inträffat. Försök igen senare."

Lös problemet genom att uppdatera din information i Apple Online Store:

1. Gå till ditt Apple Store-konto.
  2. Klicka på Redigera ditt Apple-ID och lösenord under Kontoinställningar.
  3. Logga in med ditt Apple-ID och lösenord, om det behövs.
  4. Klicka på Redigera bredvid Betalningsinformation.
  5. Ange all information igen så som den visas på kontoutdraget för ditt kreditkort och klicka på Spara.

Om du har problem med att överföra filer

Om du inte får ett beställningsnummer när du överfört dina filer till Apples servrar kanske dina filer inte överfördes korrekt.

• Se till att du använder iPhoto 9.6.1.
  • Om du aktiverat en brandvägg eller mjukvara för nätverkssäkerhet låter du iPhoto få tillgång till portarna 80 och 443 eller stänger tillfälligt av mjukvaran.
  • Stäng tillfälligt av antivirusprogram eller program för systemrensning, till exempel MacKeeper. Dessa program kan störa beställningar i iPhoto.
  • Kontrollera att du har tillräckligt hög bandbredd för att slutföra beställningen. Du behöver en bandbredd på 1,5 megabit per sekund (MBit/s) för att beställningsprocessen inte ska avslutas.

Om du har problem med ditt Apple-ID

Kontrollera att din Apple-ID-information är korrekt:

1. Gå till https://appleid.apple.com/se/.
  2. Klicka på Hantera ditt Apple-ID och logga in med ditt Apple-ID och lösenord.
  3. Klicka på varje alternativ till vänster och kontrollera att all information är korrekt. Om du har tomma adresser under Adresser raderar du dem. Radera alla telefonnummer i Telefonnummer och spara sedan ändringarna. När du gör en beställning kopieras ditt telefonnummer från iPhoto till Mitt Apple-ID.

När du uppdaterat din information:

1. Öppna iPhoto och markera en bild. I menyn Dela väljer du Beställ kopior.
  2. Klicka på Kontoinformation och logga in med ditt Apple-ID och lösenord.
  3. I menyn klickar du på Redigera leverans och väljer Lägg till ny adress.
  4. Lägg till adressen du vill använda. Kontrollera att du skapar en ny etikett, till exempel Hem. Välj Gör den här adressen till min standardadress och klicka på OK.
  5. Om någon annan adress anges i listan väljer du den och klickar på Ta bort den här adressen. Endast standardvalet av hemadress ska anges i listan.

Läs mer

Få mer information om trycksaker från Apple, som fraktkostnad och hur du avbryter en beställning.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.