Om fel 0x80090318 visas när du försöker öppna iTunes Store

Programvara som övervakar internettrafik i Windows-datorer kommer kanske i konflikt med program från Apple, bland annat iTunes och iCloud för Windows.

Om du har programvara på datorn som övervakar internettrafik kan felet 0x80090318 visas när du:

• Öppna iTunes Store.
  • Uppdaterar eller säkerhetskopierar iOS-enheter.
  • Startar Apple Mobile Device Service.
  • Logga in i iCloud för Windows.

I den här typen av program kanske LSP (Layered Service Provider) används, som kan hjälpa till att identifiera programmet som installeras. Programvara som övervakar internetkommunikation kan vara legitima program som säkerhetsprogramvara eller program som filtrerar innehåll, men de kan också vara oönskade program som visar annonser, så kallad adware.

Andra tecken på att oönskad programvara finns på datorn är att sökmotorn ändras utan att du byter den eller att antalet popup-annonser i webbläsaren ökar. Identifiera och ta bort programvaran genom att följa stegen nedan.

Identifiera och ta bort Layered Service Provider-programvara

1. Hämta Autoruns för Windows från Microsoft.
  2. Leta efter Autoruns.zip i din dator. Öppna den komprimerade mappen.
  3. När du granskat innehållet och licensen drar du Autoruns.exe till skrivbordet.
  4. Öppna Autoruns.exe.
  5. Klicka på fliken Winsock Providers.
  6. En lista med programvara visas, däribland en kolumn med programvarans utgivare.
  7. Programvaran Bonjour är från Apple, men för annan programvara kontaktar du tillverkaren för support för att åtgärda konflikten mellan deras programvara och Apple-programvaran.
  8. Om du inte känner igen utgivaren letar du reda på deras uppgifter.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.